Politica

Quinta Royala / Jolly Joker / Cacealma

Quintă Royală / Jolly Joker / Cacealma

Quintă Royală
 Să te comporţi ca un adevărat lider politic nu este întotdeauna uşor, mai ales într-un partid mare, în care există tot atâtea opinii ca şi numărul de membri. Emilian Frâncu, preşedintele PNL Vâlcea, cel pe care l-am criticat de fiecare dată când am avut ocazia, este singurul lider politic vâlcean care a înţeles importanţa unităţii într-o astfel de structură şi a acţionat ca atare. Unitatea unui partid, siguranţa membrilor, autoritatea exercitată cu atenţie a liderului  sunt doar câteva elemente care aduc adevărata putere.

 Jolly Joker

Cine râdea neîntrerupt, zilele trecute, şi ca proasta în târg pe Valea Oltului? Dar pe holurile Prefecturi sau pe cele ale Primăriei? Cine a venit săptămâna trecută în vizită, chipurile – apolitică, la Vâlcea? Pe cine aşteptau sâmbătă seara tinerii şi seniorii democraţi la Inter Club? Cine s-a luptat cu stâncile de la Cîineni şi în 1998 şi n-a reuşit nici atunci să le urnească? Care este politicianul care ne-a promis câte-n lună şi în stele, făcându-ne să-l votăm? Cine ne-a cerut să trăim bine, iar românii au învăţat de fapt cum să moară mai bine? Pe câţi preşedinţi ai ţării i-a chemat Băsescu?

 Cacealma

 Schimbarea liderului PNŢCD (recte PPCD) Vâlcea, Vladimir Dumitrescu, a reprezentant a mutare inspirată a ţărăniştilor vâlceni. Din păcate, însă, în locul său, a fost adus un protejat al acestuia, Minodor Vasiloiu, un personaj care nu are prea multe de oferit în politică, cum nici predecesorul său nu se putea lăuda. PNŢCD-ul vâlcean a ajuns, aşadar, şi mai de râsul curcilor. Organizaţie să îi spunem ar fi prea mult. Nici lider n-am putea să-l numim pe Minodor Vasiloiu, cel puţin nu atâta timp cât aşteaptă ca şefii săi de la Bucureşti să ridice cota partidului, iar ulterior şi el să profite de un eventual succes. Dar şi chestia asta este puţin probabilă.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button