Liga IV

Încă o promovare ratată!

Turris Tr Măgurele – Sportul Rm. Vâlcea 2-0 (0-0)
• pentru al doilea an consecutiv, câştigătoarea Ligii a IV-a din Vâlcea a ratat promovarea în eşalonul superior

Campioana judeţului, Sportul Rm. Vâlcea şi-a cunoscut limitele la Caracal, unde a întâlnit pe Turis Tr Măgurele, în barajul de promovare în al treilea eşalon fotbalistic al ţării. „Gaşca nebună”, aşa cum erau cunoscuţi elevii lui Cristi Bora, a vrut să demonstreze că tot ceea ce s-a întâmplat în acest campionat nu a fost o greşeală şi, cu toate că echipa este înfiinţată de un an, pot să promoveze în Liga a III-a. Pentru a putea pregăti partida în linişte, fotbaliştii lui Cristi Bora şi Eugen Catrinoiu au făcut deplasarea la Caracal încă de vineri, fiind cu toţi extrem de motivaţi şi hotărâţi să dea totul pe teren. Din păcate, socoteala de acasă nu s-a potrivit deloc cu cea din târg, pentru că la faţa locului, Sportul a dat peste o echipă extrem de ambiţioasă şi foarte decisă să nu rateze accederea în Liga a III-a.

Roşoagă a „capitulat” după 10 minute

Începutul partidei a fost favorabil celor de la Turris, care au avut prima ocazie în minutul 2, când mingea lovită de Morar a trecut peste toată apărarea Sportului, dar şi peste poartă. Replica vâlcenilor nu s-a lăsat aşteptată prea mult: în urma unui schimb de pase între T. Popescu şi Floricu, mingea ajunge în preajma careului, dar şutul atacantului celor de la Sportul trece pe lângă. Nu a durat mult şi echipa din Tr. Măgurele a preluat iarăşi iniţiativa, iar după o minge bâlbâită de apărarea noastră, Ciobanu are o mare ocazie de a deschide scorul, şutul expediat de acesta scurgându-se pe lângă poartă. Echipa lui Cristi Bora avea să încaseze o grea „lovitură” chiar în minutul 10, în momentul în care Roşoagă, după ce a acuzat dureri mari la piciorul la care s-a accidentat în finala Cupei României, a cerut schimbarea, în locul său, pe teren, intrând Datcu. Şi astfel, Sportul a pierdut o „gură de foc” importantă în economia jocului. Totuşi, vâlcenii au reuşit să păstreze echilibrul partidei, ba chiar s-au apropiat periculos de poarta lui Câţă, ori de câte ori au avut ocazia. După o astfel de fază, un şut înşelător al lui T. Popescu din marginea careului, a trecut din păcate, puţin peste poartă. Teleormănenii au avut şansa lor la un contraatac, când Fl. Radu a trimis un şut milimetric peste transversală, fapt care-a făcut ca tensiunea oficialilor echipei din Tr. Măgurele să atingă cotele cele mai înalte. În a doua jumătate a primei reprize, la Caracal a început o ploaie torenţială, care avea să le dea de cap organizatorilor. Dar jucătorii au trebuit să reziste eroic, însă ocaziile de gol s-au rărit considerabil. Am consemnat totuşi una rarisimă, spre sfârşitul celor 45 de minute de joc, când teleormăneanul Bădoi a driblat toată apărarea vâlceană, inclusiv pe portarul Mihalache, dar şutul a trecut tot peste transversală, aceasta fiind de altfel cea mai mare ocazie de gol a primei reprize. Rezultatul la pauză a fost de 0-0, şi dădea speranţe vâlcenilor la o repriză a doua mai bună.

Vâlcenii au rezistat până în minutul 80

Repriza a doua a debutat cum nu se putea mai prost pentru jucătorii de la Sportul. Astfel, după numai câteva minute de la fluierul de început, C. Andrei a luat o acţiune pe cont propriu, a reuşit să ajungă în interiorul careului, dar din fericire pentru echipa noastră, mingea expediată de teleormănean „a avut întâlnire” cu stâlpul drept al porţii apărate de Mihalache, iar emoţiile vâlcenilor s-au risipit. Din păcate, cei de la Sportul nu au avut replică la ocaziile adversarilor, ba chiar păreau că nu mai au „benzină”. Cei care au continuat să-şi creeze ocazii au fost tot cei de la Turris, care prin Fl. Radu au trecut încă o dată pe lângă deschiderea scorului, însă Mihalche a fost încă o dată la post. Cu toate că portarul Sportului s-a aflat într-o zi de graţie, având numeroase intervenţii salutare, în minutul 80, la o centrare de pe partea dreaptă a fost totuşi învins de Ciobanu, cu un semi-voleu de la 16 metri. Golgheterul celor din Tr. Măgurele, care-a marcat nu mai puţin decât 47 de goluri în sezonul abia încheiat, în meciurile din Liga a IV-a din Teleorman, a profitat din plin de lipsa de marcaj a fundaşilor noştri. De altfel, în acel moment, un susţinător al celor de la Turris a făcut o remarcă definitorie pentru evoluţia lui Mihalache: „Aveţi un portar bun, v-a ţinut în joc! Dar la mingea asta chiar nu avea ce să-i mai facă”. Abia după primirea golului vâlcenii au revenit în ofensivă, au început să facă un presing mai accentuat, cu gândul la egalare. Acest lucru nu a dat rezultatele scontate, ci dimpotrivă, Sportul a rămas în doar zece jucători pe teren. La un simplu fault de joc al lui Ochea asupra vâlceanului Oprea, jucătorul nostru ripostează şi se alege cu cartonaşul roşu, pe când cel care îl faultase iniţial l-a încasat doar pe cel galben. După eliminare, s-a instalat şi puţină confuzie în tabăra noastră, iar în minutul 90 visele s-au spulberat definitiv: Cristina Dorcioman a indicat punctul cu var după un presupus fault în careul vâlcenilor. Lovitura de pedeapsă a fost transformată de Ciobanu, însă şi de această dată Mihalache, care ghicise colţul, a fost aproape să intervină (2-0). Ulterior, a mai durat doar un minut până ce s-a pus capăt partidei, care s-a încheiat aşadar cu un scor nefericit pentru vâlceni.
Au evoluat echipele:
CS Turris Tr Măgurele: Câţă – Mitran, Ghinea, Panait, Ochea, Cr. Andrei, Fl. Radu, C. Andrei, Ciobanu, Morar, Bădoi. Antrenori: Mircea Cristescu şi Marian Poncea.
Sportul Rm. Vâlcea: Mihalache – Uţă, Cosma, Pântea, Bunescu, T. Popescu, Oprea, Manu, Floricu, Comănescu, Roşoagă. Antrenori: Cristi Bora şi Eugen Catrinoiu
Au arbitrat: Cristina Dorcioman (Câmpulung-Muscel) – la centru, aceasta fiind ajutată la cele două linii de Elena Muşetoiu (Cîmpulung-Muscel) şi Daniel Mitruţi (Craiova). Observator: Victor Cruceană (Bucureşti).

 Încă un baraj ratat

Pentru al doilea an consecutiv, câştigătoarea Ligii a IV-a din Vâlcea a ratat promovarea în eşalonul superior. S-a întâmplat la fel şi-n 2006, când Cozia Călimăneşti a pierdut la Tg. Jiu duelul cu Athletic Sibiu (1-2). Înfrângerea de acum dă apă la moară celor care-au spus despre Sportul că nu are forţa necesară să obţină promovarea. Din păcate, acest lucru afectează în principal fotbalul vâlcean, care ocupă în continuare unul dintre ultimele locuri între judeţele ţării la capitolul echipe prezente în primele trei eşaloane ale ţării. În acest moment, Vâlcea nu are decât două grupări care evoluează la nivel naţional: CSM (în Liga Secundă) şi FC Oltchim (în al treilea eşalon).

Ploaia a amânat startul reprizei secunde

Începutul celei de a doua părţi a partidei de la Caracal a fost amânată cu 30 de minute datorită ploii torenţiale care-a căzut peste stadionul „Parc” din localitate. Fulgerele şi tunetele „au speriat” brigada de arbitri şi organizatorii. Arbitrul de centru al meciului, Cristina Dorcioman, a cerut gazdelor să refacă tuşele, acestea fiind serios deteriorate de ploaie. După ce s-au chinuit mai bine de 10 minute să le traseze din nou cu o aşa-zisă maşină specială, cei doi oameni desemnaţi pentru această muncă au lăsat de-o parte „civilizaţia” şi au trecut la lucrul manual, începând să înşire varul cu mâinile. Altfel, problemele din startul reprizei secunde nu au fost singulare. În primele 45 de minute de joc, datorită vântului, mai multe crengi din plutele aflate pe marginea stadionului au căzut peste ambulanţă, şoferul fiind nevoit să tragă maşina lângă cea de pompieri. Aflat în tribună, oficialul echipei CSM Rm. Vâlcea, Jan Turmacu, a avut o remarcă interesantă: „Vedeţi! De asta am tăiat noi plutele din jurul stadionului din Zăvoi”.       

Cristina Dorcioman „a ieşit la rampă”

Cu toate că nu a avut o partidă grea, Cristina Dorcioman a ţinut cu tot dinadinsul să şi-i ridice pe vâlceni în cap. După eliminarea lui Oprea, lucrurile au luat o întorsătură mai ciudată, pentru că Sportul ieşise la joc şi ameninţa poarta lui Câţă, însă acest lucru a „alarmat-o” pe arbitra din Câmpulung-Muscel, care, la un presupus contact în careu a dictat prea uşor un 11 metri în defavoarea echipei noastre. În prealabil, înaintea acestei faze, s-a produs însă o altă gafă monumentală, fiind trecut cu vederea un ofsaid mare cât „roata carului”.
Altfel, tot din cauza arbitrului de centru, antrenorul Cristi Bora s-a confruntat cu o situaţie ciudată la începutul meciului. A anunţat că va juca cu Datcu titular, dar până la urmă a trebuit să apeleze la serviciile lui Roşoagă, încă nerefăcut complet după o accidentare mai veche, deoarece Cristina Dorcioman i-a cerut lui Datcu să-şi certifice identitatea. Lucrurile s-au limpezit abia după intervenţia preşedintelui CCA, Gheorghe Constantin, contactat de urgenţă prin telefon care-a trebuit să-i demonstreze centralului partidei că Datcu poate totuşi să evolueze.

Bunescu şi Roşoagă accidentaţi

Înaintea de acest joc se ştia că Sportul are doi jucători accidentaţi: atacantul Alin Bunescu, care nu a prins nici finala Cupei României, şi coordonatorul de joc Iulian Roşoagă, accidentat în repriza a doua a partida disputate atunci în compania celor de la AS Şirineasa. Chiar şi aşa, Bunescu şi Roşoagă au intrat totuşi în „unsprezecele” de start. Primul a evoluat tot meciul, iar al doilea s-a aflat pe teren doar vreo zece minute, fiind trimis la vestiare după ce a acuzat dureri la piciorul accidentat.
Ionuţ HEREŞEANU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button