Editorial

CSM-ul are nevoie de susţinere

În acest moment, când CSM Rm. Vâlcea este foarte aproape de a realiza o performanţă de mult aşteptată, accederea în primul eşalon fotbalistic al ţării. De aceea, acum, mai mult decât oricând, echipa are foarte mare nevoie de suporteri. Am rămas plăcut impresionaţi la meciul cu „U” Cluj, când am putut vedea ce înseamnă cu adevărat o galerie, bine organizată, cu fulare, steaguri şi multe alte accesorii, aşa cum îi stă bine unei galerii care îşi încurajează echipa favorită indiferent de evoluţie. În timp ce ardelenii fluturau steagurile şi îşi încurajau favoriţii, suporterii vâlceni asistau la meci ca la teatru, din când în când auzindu-se câte o înjurătură şi… doar atât, nicio încurajare, niciun cuvânt de îmbărbătare… nimic.

Dacă vom continua să ne „încurajăm” favoriţii în acelaşi mod, e clar că nu putem avea pretenţia ca echipa să facă performanţă. Este păcat de ceea ce se întâmplă, dar nu este totul pierdut.
Vâlcenii vor avea o săptămână de foc, cu meciuri capitale, ce vor decide viitorul echipei. Miercuri, pe stadionul „Oltchim”, cu Gaz Metan Mediaş şi sâmbătă la Mioveni, cu Dacia. Pentru a da un ascendent moral jucătorilor, suporterii trebuie să înţeleagă că este mare nevoie şi de aportul lor. Dacă vrem ca CSM-ul să promoveze, trebuie să înţelegem faptul că o echipă de fotbal are nevoie în primul rând de suporteri pentru a face performanţă şi, dacă mergem la stadion ca la teatru, atunci nu mai putem emite pretenţii.

Haideţi să fim alături de CSM Rm. Vâlcea, pentru că, să nu uităm, publicul poate reprezenta al 12-lea jucător, iar la finalul acestui campionat am putea să ne bucurăm cu toţii că am promovat în Liga I!
Romulus Dumitru

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button