Liga II

Trei faze, două goluri… pragmatism ardelenesc

Corvinul Hunedoara – CSM Rm. Vâlcea 2-1 (2-0)

Sâmbătă, la Hunedoara, în faţa celor aproximativ 600 de spectatori, „municipalii” lui Costel Pană şi Mitică Teleşpan au ratat o bună oportunitate de a-şi face un final de campionat mult mai liniştit. Graţie rezultatelor înregistrate de contracandidate vâlcenii au ratat posibilitatea consolidării locului secund, după ce au fost învinşi de Corvinul cu 2-1. Mai mult decât atât, în acest moment, hunedorenii s-au apropiat la doar trei puncte de locul II, intrând în „hora promovării” după ce au bifat a 5-a partidă consecutivă fără înfrângere.

Nici nu suflase bine pentru prima dată în fluier centralul Ovidiu Haţegan şi scorul era deja 1-0 pentru gazde. În minutul 2, centrarea lui Pribac a surprins pe picior greşit apărarea vâlceană şi Vişan singur-singurel de la aproximativ 9 metri a reuşit să-l învingă pe Pampea. După primirea golului, „municipalii” s-au năpustit asupra adversarilor aceştia făcând faţă cu greu atacurilor furibunde ale elevilor lui Pană. În minutul 12, Iosif Melcea a avut o bună oportunitate de a restabili egalitatea, însă a ratat de puţin ţinta, iar cinci minute mai târziu şutul bun al lui Victor Lepădatu a fost respins în ultima clipă de Pascal. Deliberat sau nu, hunedorenii s-au retras, dând impresia că vor miza numai pe arma contraatacului. Această tactică a fost benefică pentru hunedorenii care au reuşit să-şi mărească avantajul de pe tabelă, la 2-0, în minutul 28 când Ambruş a reuşit să înscrie cu capul după o centrare a lui Pepenar. Vâlcenii au continuat să atace, însă mingea nu a vrut să intre în poartă. Nemanja Jovanovic a avut şi el două bune oportunităţi de a marca, în minutele 31 şi 39, însă reduta hunedoreană a rezistat. În minutul 35, Vişan a căzut în careu după un presupus contact cu Bier, dar arbitrul Haţegan a făcut semn că jocul poate continua. Cei doi protagonişti ai fazei mai sus menţionate au avut şi un schimb de replici mai dur, în cele din urmă fiind despărţiţi de coechipieri.  Cu patru minute înainte de finalul primei reprize, în urma unui corner executat de Melcea, Tibi Bier a fost la un pas de egalare, însă mingea trimisă de acesta a ocolit cadrul porţii lui Pascal, scorul primei reprize fiind 2-0.
După pauză acelaşi scenariu, elevii lui Titi Alexoi mulţumindu-se să se apere, iar fotbaliştii lui Costel Pană aflându-se într-o continuă şarjă ofensivă. În minutul 51, strădaniile „municipalilor” au dat roade după ce nou-intratul Moţ a reuşit să marcheze dând impresia că partida ar putea fi relansată. În plin avânt ofensiv al oaspeţilor care au lăsat defensiva în plan secund, iar acest lucru era să-i coste în minutul 60, Pribac a prins un şut de zile mari, mingea se ducea sub transversală, dar Pampea a fost omul potrivit la locul potrivit reuşind să respingă în corner cu un reflex salvator. Şapte minute mai târziu după o combinaţie reuşit a liniei mediane vâlcene, mingea a ajuns la Marius Dumitru, însă şutul acestuia s-a oprit în plasa laterală a porţii lui Pascal. Finalul partidei a fost unul extrem de tensionat, Costel Pană a mizat totul pe atac introducându-i în teren pe Budean şi Vlăduţi în locul lui Stanca şi Dandea, însă hunedorenii au rezistat eroic, iar scorul a rămas cel stabilit în minutul 51, 2-1 pentru Corvinul Hunedoara, echipă care, după ultimile rezultate speră că vor prinde locul II.
Au evoluat formaţiile:
Corvinul Hunedoara: Pascal – Tătaru, Irina, Croşoveanu, Ambruş – Iacob (’89 Cristea), Furdean (’71 Duralia), Pepenar, Pribac – Vişan, Dăscălescu (’61 Cristian).
CSM Rm. Vâlcea: Pampea – Cumpănaşu, Bier, Cercel, Stanca (’68 Budean) – Dandea (’71 Vlăduţi), Lepădatu, Cilean (’35 Moţ), Dumitru – Melcea. Jovanovic.
Romulus DUMITRU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button