Diverse

„Ne respectăm adversarul până la capăt!”

Înaintea meciului tur cu Ferencvaros, Gheorghe Tadici credea că şi un succes la minim opt goluri ar fi suficient echipei pe care-o pregăteşte ar fi suficient pentru a juca finala Cupei Cupelor. Succesul la 13 goluri diferenţă l-a surprins în mod plăcut pe reputatul tehnician, care-a recunoscut la final că elevele sale i-au întrecut aşteptările: „Sincer să fiu, nu mă gândeam să batem la atâtea goluri. Ne-am dorit doar un avantaj de 8-10 goluri, pentru că aceea era o diferenţă care ne dădea şanse reale de calificare în finală.

Având în vedere că meciul retur are loc în Ungaria, iar atmosfera de acolo din tribune este foarte asemănătoare cu ceea ce este aici la Vâlcea, puteţi să ziceţi ce vreţi, dar experienţa îmi spune că până la urmă calificarea nu este încă tranşată. Din punctul nostru de vedere spun că vom pregăti şi mai atent meciul retur, mai bine chiar decât am pregătit turul. Avem suficiente date despre echipa adversă, am văzut-o jucând la nivelul Ligii Campionilor, se simte foarte bine pe teren propriu, a făcut meciuri foarte bune şi la Kometal, şi la Slagelse. Ne respectăm adversarul până la capăt”.

Meiroşu, preferată în locul Narcisei Lecuşanu

Întrebat de ce Narcisa Lecuşanu a rămas doar pe tuşă în acest meci, Tadici a spus: „Să nu credeţi că a fost accidentată! Lecuşanu s-a aflat, sută la sută, în plenitudinea forţelor. Dar n-a intrat în teren, în planul tactic al meu, pentru că nu a necesitat jocul. Adina Meiroşu a jucat foarte bine pe acel post, iar eu nu fac modificări de dragul schimbărilor”. Altfel, antrenorul Oltchim-ului a apreciat şi evoluţia tinerei Clara Vădineanu, handbalistă pe care-o monitorizează atent încă din ziua când a venit la cârma formaţiei vâlcene, insistând să nu fie cedată pentru că a intuit că este un veritabil talent. „Vădineanu nu mai e o surpriză pentru mine. E o jucătoare foarte bună, a fost folosită şi-n campionat, şi-n celelalte jocuri din Cupa Cupelor, cu Nurnberg, cu Podravka, un apărător central pe care ne putem baza”, a mărturisit Tadici.
Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button