ŞTIRI – Liga a V-a
Progresul, mai bun în inferioritate numerica
Nici n-a început bine meciul de fotbal Progresul Maldaresti – Cerna Copaceni, ca atacantul Marian Popescu de la gazde începuse sa protesteze la deciziile centralului George Râpeanu. Acesta a fost ferm si n-a tolerat o astfel de atitudine, eliminându-l pe jucatorul echipei Progresul pentru cuvinte grosolane la adresa arbitrului. Cei din Maldaresti n-au acuzat socul eliminarii si au deschis scorul prin Ionut Popa. Înainte de pauza a fost 2-1, pentru ca Cerna Copaceni a mai rezistat ritmului impus de gazde. Imediat dupa pauza, Dragos Anitescu, cel mai bun jucator al gazdelor, a majorat diferenta, scorul „curgând” spre un 7-1 greu de anticipat la începutul partidei.
Joc încins pe final la Copaceni
Montana Izvorul Rece a fost la un pas de a produce o surpriza la Copaceni, acolo unde Marius Comanescu a marcat doua goluri în doua minute, în prima repriza, avantajul oaspetilor fiind mentinut pâna în minutul 71. Razvan Draghici a redus din diferenta în minutul 71, iar Madalin Banescu a restabilit egalitatea cu mai putin de 10 minute înainte de finalul jocului. În ciuda meciului încins, cei de la Real au dat dovada de multa sportivitate si nici un jucator n-a fost avertizat în cele 90 de minute de joc. În prelungiri, însa, pentru un atac periculos, Gheorghe Serban a vazut direct cartonasul rosu. Jucatorul atacat a ripostat si a vazut al doilea averismet, fiind si el eliminat.
Teodora Stuparu s-a retras din arbitraj
Proaspăt revenită pe scena arbitrajului judeţean, Teodora Stuparu a luat de curând decizia de a se retrage din această activitate. În cererea înaintată CJA-ul spune că a făcut acest lucru din motive personale, fără vreo altă explicaţie. Însă se pare că la baza deciziei a stat ultimul dintre meciurile arbitrate de aceasta, cel dintre Nycoil Guşoeni şi FC Voiceşti. Atunci, văzând că portarul suspendat, Ghelba de la FC Voiceşti, intenţionează să joace, deşi primise suspendare chiar în urma evenimentelor petrecute la finalul unui meci arbitrat de fratele ei, Mihai Maria, Teodora a avut intenţia chiar de a nu mai oficia acel joc. Până la urma partida s-a disputat, însă ulterior a ajuns un raport suplimentar la AJF în care erau menţionate şi alte aspecte legate de acest meci. Atunci s-au luat măsuri mai drastice cu oficialii FC Voiceşti. Florin Vătafu, vicepreşedintele echipei a fost suspendat pentru doi ani, iar portarul Ghelba a fost exclus din viaţa sportivă. Totuşi, deciziile luate de Comisia de Disciplină nu au fost irevocabile.
Comisia de Disciplină aplică, cea de Apel ridică
* FC Voiceşti a rămas cu două etape de suspendare a terenului
Este vorba bineînţeles de regulament şi de suspendările pe care le dictează Comisia de Disciplină condusă de Constantin Lazăr. De multe ori s-a întâmplat ca după primirea anumitor sancţiuni echipele mai bănoase să facă recurs sau memoriu la AJF cu privire la deciziile dictate, astfel că s-a ajuns la Comisia de Apel unde, în cele mai multe dintre cazuri, pedepsele au fost reduse, chiar înjumătăţite. În acest exemplu se încadrează şi echipa FC Voiceşti, respectiv viceprimarul Florin Vătafu şi portarul echipei amintite, Marin Ghelba. În urma şedinţei, întrunită la cererea oficialilor echipei FC Voiceşti, a Comisiei de Apel, prezidată de Ion Preda, s-a decis reducerea suspendării dreptului de organizare al meciurilor de pe teren propriu. Aveau 6 etape de suspendare şi le-au mai rămas doar două meciuri de pe teren propriu care le vor desfăşura la Ştefăneşti, şi nu la Voiceşti.
Sancţiunile dictate după meciul de la Guşoeni s-au anulat
De asemenea, deciziile luate ulterior, adică după meciul disputat de FC Voiceşti la Nycoil Guşoeni, au fost anulate. AJF-ului i s-a adus la cunoştinţă că portarul Ghelba a jucat pentru FC Voiceşti deşi primise o suspendare de doi ani, iar Florin Vătafu ar fi adus injurii arbitrilor, asta după ce primise o suspendare de 3 luni din activitatea sportivă. Mai bine spus, AJF-ul, respectiv comisiile de specialitate din cadrul acestora au luat în considerare toate acestea, dictând excluderea din viaţa sportivă a portarului Ghelba şi majorarea suspendării de la trei luni la doi ani a vicepreşedintelui Vătafu, pentru ca, la interval de doar câteva zile, să constate că n-au fost informaţi corect sau au fost omise anumite aspecte. Anume că Vătafu se afla în tribună şi nu avea vreo funcţie oficială chiar dacă s-a făcut vinovat de cele menţionate, iar pe portarul Ghelba l-au încadrat la circumstanţe atenuante pentru că înştiinţarea că era suspendat nu a primit-o decât după întocmirea raportului de arbitraj şi nu se mai puteau face modificări. Astfel că sancţiunile au rămas cele dictate iniţial, de penalitate pentru fiecare dintre ei, doi ani suspendare pentru Ghelba şi 3 luni pentru Vătafu.