Liga V

Lera Stroeşti acuză arbitrul

* centralul Ionuţ Zaharioiu a permis începerea jocului fără ca asistenta medicală care-a venit să semneze raportul de arbitraj să se legitimeze cu buletinul de identitate

Juventus Roeşti şi Lera Stroeşti s-au înfruntat duminica trecută, pe terenul primei echipe, într-o partidă contând pentru etapa a 19-a din Liga a V-a. Meciul nu avea o importanţă deosebită pentru cei din Roeşti, însă era capital pentru formaţia din Stroeşti, care viza să rămână în plasa primelor două clasate, ALX Mateeşti şi Dinamo Horezu, de care o despărţeau înaintea jocului doar 3 puncte în clasament.

Până la urmă, disputa s-a încheiat cu scorul de 4-3 pentru gazde, dar oficialii formaţiei oaspete l-au acuzat pe centralul Ionuţ Zaharioiu că a permis începerea jocului fără ca asistenta medicală care-a venit să semneze raportul de arbitraj să se legitimeze cu buletinul de identitate, aşa cum era normal şi cum prevede regulamentul AJF Vâlcea.
„Era o fată care avea împuternicire pentru a semna raportul în calitate de cadru medical, însă care nu deţinea şi actul de identitate. Putea fi oricine, deci trebuia să facă dovadă că e ea şi nu altcineva, lucru care nu s-a mai întâmplat. Deşi iniţial, Zaharioiu a susţinut că nu va da drumul la meci, lucrurile au luat o altă întorsătură după ce ambele echipe au completat raportul de arbitraj. Observatorul Nicu Croitoru ne-a spus că e treaba arbitrului dacă a permis începerea meciului astfel, Zaharioiu şi-a asumat riscul, iar el nu a avut ce face. Mi-aduc aminte de un caz asemănător petrecut în urmă cu câţiva ani, când unei echipe i s-a dat meci pierdut la masa verde de Comisia de Disciplină tot din aceeaşi cauză şi vrem să se ia măsuri în acest sens”, ne-a spus preşedintele echipei din Stroeşti, Marin Brutaru, nemulţumit de atitudinea duplicitară a centralului Ionuţ Zaharioiu.

Meci de box pe terenul din Roeşti

Început nefast, cu tevatura iscată în jurul asistenţei medicale, meciul de la Roeşti a fost presărat şi cu incidente, care ne-au fost descrise în continuare, cu lux de amănunte, tot de Marin Brutaru, oficialul echipei Lera Stroeşti reuşind cu greu să-şi scape jucătorii de furia gazdelor: „A fost un meci tensionat din primul minut. Am condus ostilităţile, am fost peste ei din toate punctele de vedere, dar atunci când nu au mai făcut faţă la fotbal au început să ne bruscheze şi să ne lovească. Am încercat să aplanăm conflictul, dar nu s-a mai putut. Au sărit şi jucătorii de pe banca de rezerve, au vrut să-l bată şi pe centralul Zaharioiu, l-au alergat pe teren, iar ai noştri s-au ales cu câteva capete în gură. A fost ceva cumplit. Când incidentele s-au calmat, au fost eliminaţi doi jucători ai echipei din Roeşti, unul care jucase în teren şi altul care era doar rezervă, dar şi un fotbalist de-al nostru, care nu făcuse altceva decât să se apere de loviturile primite din partea gazdelor”.
Incidentele de la Roeşti survine la doar câteva zile după ce oficialii AJF Vâlcea au prezis mincinos o „pace generală” în fotbalul judeţean. Rămâne de văzut dacă evenimentele au fost relatate întocmai de arbitru şi de observator, dar mai ales dacă se vor lua şi măsuri în privinţa celor implicaţi în incidentele de la Roeşti. Ne îndoim că acest lucru se va întâmpla, iar dacă totuşi se vor acorda unele sancţiuni, pentru cei vinovaţi va exista întotdeauna un „consultant” binevoitor în cadrul forului fotbalistic judeţean care-i va îndruma la Comisia de Apel.
Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button