Acasă Liga V Comisia de Disciplina a încheiat anul în forta

Comisia de Disciplina a încheiat anul în forta

79
0

Comisia de Disciplină a încheiat anul în forţă

* Cel mai aspru au fost sancţionaţi jucătorii care le-au creat probleme arbitrilor

Alături de preşedintele Comisiei de Disciplină, Constantin Lazăr, la şedinţă au mai participat membrii acesteia, Lucian Erdeli, Dan Crivoi, Dan Dumitrescu, Radu Sima şi Emil Râmniceanu. Aceştia au analizat meciurile din ultima etapă a turului de campionat din Liga a V-a, unde s-au constatat abateri de la regulament.

Primul caz analizat l-a reprezentat meciul dintre CSR Măciuca şi Luceafărul Pesceana, încheiat cu victoria gazdelor. Pe parcursul meciului de la gazde a fost eliminat Radu Marinoiu, pentru comportare violentă faţă de un adversar. Pentru „roşul” primit în acest meci, Marinoiu a fost suspendat două etape şi amendat cu 20 RON.

Tot cu 20  amendă şi 2 etape de suspendare au  fost pedepsiţi şi jucătorii care au înjurat arbitrii: Nicolae Avram de la Sportul Genuneni (eliminat în jocul cu Viitorul Foleşti) şi Constantin Glăvan de la Prima Prundeni (nemulţumit de atitudinea arbitrului pe care l-a înjurat în meciul cu Dinamo Şuşani).

Un caz similar s-a constatat şi la Malaia, în meciul dintre Energia din localitate şi AS Mihăeşti, partidă ce a reprezentat derby-ul turului de campionat al seriei a III-a. Aici, delegatul echipei gazdă, Cosmin Popescu, a fost evacuat din incinta terenului încă din prima repriză pentru că a protestat vehement la deciziile arbitrului. „Judecătorii” de la AJF l-au „condamnat” pe Popescu care va sta departe de terenul de joc în primele două etape ale returului şi va achita la AJF o amendă de 50 RON.

Măsuri mai puţin drastice (o etapă suspendare) şi 10 RON amendă, au fost luate cu jucătorii care au primit două avertismente pe parcursul meciului. În această situaţie s-a aflat Mihai Dragoş de la ALX Mateeşti (eliminat în meciul ce a consfinţit campioana de toamnă a seriei a IV-a) şi Emil Gânju de la Viitorul Frânceşti ce a fost „îngălbenit” de două ori de arbitru în meciul cu Forestierul Romani. O etapă de suspendare şi 15 RON  amendă a fost sancţiunea dictată şi pentru Ovidiu Bărănguţă de la AS Mihăeşti care a făcut henţ în situaţie de ultim apărător, evitând înscrierea unui gol de către Energia Malaia. 

Pătruşcă de la Guşoeni a dat din nou cu „bâta-n baltă”

Unul dintre jucătorii  reprezentativi ai echipei Inter Suteşti, Marian Pătruşcă, a devenit acum de nelipsit în angrenajul formaţiei Nycoil Guşoeni, dar şi de la Comisia de Disciplină. Pătruşcă este primul de la Guşoeni  când vine vorba de scandal. Cu ceva timp în urmă se dădea drept delegat al echipei, deşi pe raport era trecută o altă persoană, şi introducea astfel un jucător pe „fals”, iar apoi refuza să mai ia la cunoştinţă cele înscrise în foaie de arbitru. Acum, în ultima etapă a turului de campionat, el şi-a ieşit din „pepeni” din nou după ce arbitrul l-a eliminat pentru două cartonaşe galbene. Nemulţumit, Pătruşcă a protestat, a refuzat să părăsească terenul de joc şi a continuat să înjure şi să ameninţe. Arbitrul a menţionat cele petrecute în raportul de arbitraj, astfel că, şi pentru că era recidivist, Marian Pătruşcă, a fost sancţionat de Comisia de Disciplină cu 3 etape de suspendare şi 30 RON amendă. În plus, Nycoil Guşoeni va relua campionatul şi fără Dănuţ Vasile, care i-a urmat, oarecum, exemplul lui Pătruşcă. În jocul cu Olteţul Bălceşti, pierdut de Nycoli Guşoeni cu scorul de 5-0, după ce fusese avertizat de arbitru, l-a scuipat pe acesta, faptă ce a dus la eliminarea sa de pe terenul de joc. A fost amendat cu 20 RON şi urmează să stea pe margine în primele două etape ale anului viitor.

Steaua lui Oaie a pierdut meciul cu Galicea la „masa verde”

După meciul cu „cântec” din urma cu ceva vreme, dintre Steaua Mânăstireni şi Viitorul Olanu, echipa lui Oaie s-a aflat într-un continuu regres. A ieşit în evidenţă în mod negativ, a primit amenzi, i-au fost suspendaţi jucători, a pierdut primul loc, s-a certat şi cu Dobrin Ionescu, astfel că toate planurile i-au fost date peste cap.

Steliştii au dat impresia că au forţa să-şi revină abia în ultima etapă a turului de campionat când au primit vizita echipei lui Iustin Croitoru, Topologul Galicea, iar gazdele au scos un  egal (3-3), mai mult decât mulţumitor pentru jucătorii lui Oaie. Însă oaspeţii au formulat, la sfârşitul jocului, o contestaţie pentru substituire a jucătorilor Virgil Pleantă, Alexandru Ţântu şi Marius Chirca de la Steaua Mânăstireni.

La raport, pentru a-şi înscrie datele, nu s-a prezentat decât unul dintre aceştia, Marius Chirca, astfel că misiunea Comisiei de la Disciplină a fost simplă. Meciul s-a omologat cu rezultatul de 3-0 pentru Topologul Galicea, iar echipei Steaua Mânăstireni i s-a dat un ultim avertisment. Altfel, jucătorul Radu Ştefănescu de la Galicea, care a primit cartonaşul roşu în această partidă pentru fault în postură de ultim apărător a fost amendat cu 15 lei şi va lipsi în prima etapă a returului.

Trei eliminaţi la Real Cernişoara – Păstorul Vaideeni  

În ultima etapă a turului de campionat trupa lui Anghel, Real Cernişoara, a primit vizita grupării Păstorul Vaideeni. Meciul s-a terminat la egalitate, însă a fost unul cu „scântei”, fiind eliminaţi doi jucători ai echipei oaspete şi unul de la gazde. De la Păstorul Vaideeni pentru cele două galbene din cursul jocului, Nicuşor Banciu a fost suspendat  o etapă şi amendat cu 15 RON . Ceoechiperul său, Dănuţ Greere, a adus injurii la adresa arbitrului şi  va sta pe margine două etape, urmând să achite şi o amendă de 20 RON.

Şi gazdele au rămas cu un om mai puţin pe teren după ce Florin Nicolae a fost evacuat din incinta terenului pentru lovirea adversarului. De asemenea, şi în acest caz sancţiunea dictată de discipolii lui Constantin Lazăr a fost de 2 etape de suspendare şi 20 RON amendă. Comisia de Disciplină a AJF-ului a propus CJA-ului şi sancţionarea arbitrilor jocului pentru că „fluieraşii” nu au verificat persoanele care sunt trecute în raportul de arbitraj. S-a descoperit că, după ce arbitrul a menţionat în raport că l-a eliminat din incinta terenului de joc pe delegatul echipei Păstorul Vaideeni, care însă nu figura în raportul de arbitraj. Din supoziţiile „fluieraşilor”, acesta ar fi fost un anume Greere, însă nu s-a putut lua vreo decizie, întrucât acesta nu se afla în calitate oficială la joc.
 
Laurenţiu Mustăţea a primit două suspendări într-un interval de câteva zile
 
 Sponsorul formaţiei Dinamo Rm. Vâlcea, Laurenţiu Mustăţea, a avut o comportare necorespunzătoare la finalul meciului disputat de formaţia sa în compania grupării lui Marian Radu, FC Budeşti. Mustăţea a aruncat cu apă înspre delegatul echipei oaspete şi pe observatorul jocului, Constantin Lazăr. Conform celor menţionate în raport, Mustăţea a adus injurii grave şi jigniri grosolane atât la adresa lui Lazăr, cât şi a oficialilor AJF. Cazul ar fi trebuit să fie analizat şi să se dea un verdict încă de săptămâna trecută, dar s-a amânat pentru ultima şedinţă din acest an, prilej pentru sponsorul dinamovist să se mai evidenţieze o dată. În şaisprezecimile Cupa României, în meciul Dinamo-Electra Rm. Vâlcea, Laurenţiu Mustăţea, a protesta vehement la deciziile arbitrilor, astfel că el a fost evacuat din incinta terenului de joc. Drept urmare, Comisia de Disciplină l-a sancţionat pe jucătorul Mustăţea cu 8 etape de suspendare şi 300 RON amendă, iar pe preşedintele Mustăţea, cu 3 etape de suspendare şi 50 RON amendă. Astfel, preşedintele-jucător de la Dinamo i-a pus un pic în dificultate pe „judecătorii” de la AJF, care mai rar se întâlnesc cu asemenea situaţii. S-a luat hotărârea de a-l suspenda pe Laurenţiu Mustăţea pentru 8 etape (s-a luat pedeapsa mai mare) şi să-l amendeze cu 350 RON (s-au cumulat cele două sancţiuni). 

Jucătorii indisciplinaţi, excluşi din lot la Horezu 

În urma partidei din ultima etapă de la Recea unde au întâlnit formaţia Montana din localitate, poliţiştii horezeni nu s-au ales doar cu un rezultat negativ (2-2) ce i-a avantajat pe adversarii direcţi din lupta pentru promovare, ci şi cu 3 jucători suspendaţi.

Liviu Ţârdei a fost eliminat pentru lovirea adversarului cu piciorul, Ion Dumitrescu şi Petrişor Băiaşu pentru injurii la adresa arbitrului.

Comisia de disciplină a AJF a dictat sancţiuni identice pentru toţi cei trei dinamovişti care n-au respectat regulile jocului. Aşadar, pe lângă faptul că Băiaşu, Târdei şi Dumitrescu nu-şi vor putea ajuta echipa în primele 3 etape ale returului, i-au mai pus pe conducătorii clubului şi la cheltuială. Însumată, amenda pentru abaterile de la regulament ale celor trei jucători ajunge la 60 de lei.

Pentru a evita să se creeze un precedent, cei care s-au impus ca şi lideri la această echipă, au hotărât să-i excludă pe jucătorii care creează o atmosferă tensionată în sânul echipei. Iniţial s-a luat decizia excluderii din lot doar a unui jucător dintre cei indisciplinaţi, însă, pe principii de loialitate, alţi trei l-au urmat. Chiar şi aşa, poliţiştii ce fac parte din echipa Dinamo Horezu spun că se gândesc în continuare la primul loc şi la o accedere în eşalonul superior. Un alt lucru ce ar putea fi evidenţiat la această grupare vizează latura financiară. Este una dintre puţinele echipe din judeţ care se autofinanţează, în sensul că fiecare dintre jucători, majoritatea fiind poliţiştii alocă lunar din salariu o anumită sumă ce ajută la menţinerea echipei în acest eşalon.  

În altă ordine de idei, la finalul meciului amintit, dintre Montana Izvorul Rece şi Dinamo Horezu, oaspeţii au formulat o contestaţie pentru substituire, Popescu fiind jucătorul suspectat de fals. Acesta nu a mai putut fi prezent la Comisie pentru că a părăsit ţara. Dar observatorul şi arbitrii delegaţi la acest meci au confirmat că Popescu a fost cel care a jucat şi s-a prezentat mai apoi la raport, astfel că s-a omologat rezultatul din teren.

Simona Sima