Liga II

Învinsi dintr-un penalti

Minerul Lupeni – CSM Rm. Vâlcea 1-0 (0-0)

 

Învinşi dintr-un penalti

 

Cu moralul ridicat după suita de meciuri pozitive din ultimele etape, „municipalii” au sperat că se vor întoarce şi din deplasarea de la Lupeni cu cel puţin un punct. Planurile vâlcenilor au fost date însă peste cap de un penalti acordat atunci când practic nu mai era nimic de făcut, în minutul 81. Evoluţia mai puţin fericită a trupei pregătite de Costel Pană şi Dumitru Teleşpan a fost însă influenţată decisiv şi de cele patru absenţe importante: Lepădatu, Melcea, Savu şi Moţ.

Conştienţi că nu trebuie să rişte, tehnicienii echipei noastre au alcătuit o formulă de joc în care s-a pus mare bază pe apărare. Astfel, vâlcenii au ieşit rar în ofensivă, iar atunci când au făcut-o s-a întâmplat doar pentru a mai oferi clipe de răgaz fundaşilor. De altfel, Costel Pană nu s-a sfiit să declare la final că singurul compartiment care s-a ridicat la nivelul meciului a fost cel defensiv, care până la penalti s-a achitat bine de sarcini.

 

Gazdele au avut un jucător eliminat

 

Misiunea CSM-ului a părut să se uşureze din minutul 30, când arbitrul gălăţean Marius Bocăneală a eliminat pe merit un jucător de la Minerul Lupeni pentru că a lovit fără minge un vâlcean. În ciuda faptului cu au avut un om în plus o oră din meci, „municipalii” nu au ştiut să profite de avantajul creat. Prin evoluţia lor, gazdele au anulat dezavantajul numeric şi au fost mereu echipa mai periculoasă, echipa care şi-a dorit mai mult victoria. Din păcate, vâlcenii nu au încercat decât să conserve scorul de 0-0, care le-ar fi adus un punct preţios, şi poate că ar fi reuşit acest lucru, dacă nu ar fi existat un penalti blestemat. Deşi au plecat la drum cu siguranţa că vor reuşi să continue şirul de meciuri pozitive, vâlcenii şi-au văzut năruite speranţele cu zece minute înainte de final, atunci când arbitrul Bocăneală ne-a „ars” cu un 11 metri, corect acordat însă, aşa cum a recunoscut la final şi antrenorul Costel Pană: „Am jucat destul de rău la Lupeni. În faza de atac nu am reuşit să facem nimic bun, însă în apărare totul a mers excelent până la penalti-ul din minutul 81. Am primit atunci gol şi am fost învinşi. A fost un duel între Mocioacă şi un adversar, în urma căruia s-a dictat lovitură de la 11 metri. Din câte am vorbit cu jucătorul nostru, arbitrul Bocăneală a acordat corect acest penalti. În general a fost un meci de luptă, cu o mare presiune exercitată din partea gazdelor, atât în teren, cât şi-n tribune”.

Pe toată durata celor 90 de minute de joc, vâlcenii au periclitat prea puţin poarta gazdelor, în special în repriza secundă. Un şut de la distanţă al lui Stanca şi două acţiuni de contraatac deloc periculoase, atât a putut face CSM-ul în ofensivă la Lupeni. Au evoluat pentru CSM: Pampea – Dumitru, Bier, Cumpănaşu, Mocioacă (Vlăduţi), Popa, Cercel, Iordache (Robicek), Negruţ, Budean, Ciortan (Stanca).

 

Pampea n-a mai apărat încă un penalti

Devenit un fel de specialist al apărării penalti-urilor (a reuşit să respingă o lovitură de la 11 metri şi la Dej, acum două etape), portarul CSM-ului, Florin Pampea, a avut parte şi la Lupeni de încă o şansă de a intra în istorie. Din păcate pentru vâlceni, M. Rus l-a păcălit pe portarul vâlcean şi a adus toate cele trei puncte în contul echipei din Lupeni.

Liga 1, o utopie La Lupeni, vâlcenii au dovedit dacă mai era nevoie, că-n actuala conjunctură, cu lotul de jucători pe care antrenorii Pană şi Teleşpan îl au la dispoziţie, a te gândi la Liga I e pur şi simplu o utopie. Poate că în primăvară, după câteva transferuri trăsnet făcute în pauza competiţională, altele vor fi datele problemei. Acum însă, suntem mult prea mici pentru a ne da cu praf în ochi şi a spune că vrem să ajungem în elită. În deplasarea de la finele săptămânii trecute, elevii lui Pană şi Teleşpan au făcut ceea ce ştiu deocamdată cel mai bine: să se apere.

 

Fără patru piese de bază

Din păcate, absenţa mijlocaşului Victor Lepădatu (suspendat o etapă pentru cumul de cartonaşe galbene) a fost urmată şi de accidentările a încă trei jucători de bază din angrenajul şi aşa destul de şubred al CSM-ului. Nu au intrat astfel în vederile antrenorilor Costel Pană şi Dumitru Teleşpan nici Melcea, nici Savu şi nici Moţ, cu care pe teren poate că alta ar fi fost soarta partidei. Nevoiţi să improvizeze, tehnicienii CSM-ului au alcătuit o formulă de joc folosită mai des în startul turului, atunci când rezultatele au produs multe dezamăgiri în Zăvoi. Şi, culmea, aşa cum s-a întâmplat în primele trei deplasări din acest campionat, vâlcenii s-au înclinat la Lupeni tot cu 0-1 (eşec similar cu cele suferite la Târgovişte, Lugoj şi Vânju Mare). Înainte de meciul de la Lupeni, elevii lui Costel Pană au traversat o perioadă cât se poate de fastă în ceea ce priveşte evoluţiile din deplasare. Au fost patru partide consecutive fără înfrângere, soldate cu două victorii şi două rezultate de egalitate, care i-au urcat pe „municipali” în zona liniştită a clasamentului Seriei a II-a.

 

Murineanu vrea să fie jucător liber

 

Aflând preţul pe care oficialii clubului din Zăvoi l-au pus pe capul său, 25.000 euro, Murineanu este decis să introducă la federaţie un memoriu prin care să ceară să devină jucător liber din această iarnă. Motivul: întârzierea şi neplata primelor de joc şi-a salariului său la CSM. Trebuie să recunoaştem că există şi-un sâmbure de adevăr la mijloc: pe vremea când Murineanu îi delecta pe râmniceni cu gafele sale, „municipalii” o cam luau rău de tot pe cocoaşă. Şi-atunci, de unde prime de joc? Chestionat în această privinţă, preşedintele Clubului Sportiv Municipal, Alin Trandafir, spune: „Murineanu poate să încerce să facă tot ce vrea el. Preţul pe care noi l-am anunţat pentru a-l transfera la altă echipă probabil că va fi mai mare în momentul în care vor avea loc negocieri cu vreo grupare care l-ar dori”.

Firma Urban nu se retrage de la CSM

În ciuda faptului că Primăria a greşit în relaţia cu firma Urban, pierzând în cele din urmă procesul cu Rosal, societatea lui Theodor Florescu l-a asigurat pe preşedintele Alin Trandafir că va susţine în continuare financiar echipa de fotbal din Zăvoi. Mai mult decât atât, se pare că Urban SA încă mai cochetează cu ideea de a prelua până la 49 la sută din clubul vâlcean, iar Primăria Râmnicului să rămână în final cu majoritatea acţiunilor.

 

Minerul Lupeni trage pentru Jiul

 

A surprins pe multă lume evoluţiile foarte bune din acest tur ale echipei Minerul Lupeni, care-au urcat chiar pe locul secund. Se pare că parcursul din Liga Secundă al echipei cu care CSM-ul a jucat sâmbăta trecută este justificat de faptul că la finele sezonului, în cazul în care ar reuşi clasarea pe un loc promovabil, oficialii clubului din Lupeni au deja promisă o primă specială din partea celor de la Jiul Petroşani pentru a le ceda locul în Liga 1. „Nu au faţă de echipă care să ajungă în prima ligă. Sunt o echipă combativă, de luptă, dar atât”, a recunoscut antrenorul Costel Pană, o declaraţie care, indirect, întăreşte convingerea că la Lupeni se fac cărţile pentru Jiul Petroşani.

 

Cu ochii după golgheteri

 

La CSM se pregăteşte o campanie de achiziţii trăsnet în această iarnă. Oficialii clubului vâlcean sunt hotărâţi să aducă în Zăvoi în primul rând atacanţi, şi nu doar cu numele, ci dintre cei care şi înscriu goluri. Cum Budean a fost mai mult o soluţie de compromis, a marcat de prea puţine ori, este clar că în această iarnă trebuie aduşi fotbalişti care să se şi lipească de gol, nu doar să alerge pe teren. Conducătorii clubului au avansat recent şi două nume cu care vâlcenii intenţionează să poarte negocieri: Boboescu şi Hardău. Ambii joacă în prezent la Minerul Mehedinţi, echipă aflată în cursa pentru promovarea în Liga Secundă şi sunt printre golgheterii din cel de-al treilea eşalon a ţării. Cristian Hardău, atacantul dorit în Zăvoi, are nu mai puţin decât 18 goluri înscrise în acest sezon pentru mehedinţeni în Liga a III-a, iar asta spune multe despre importanţa aducerii sale la CSM. Singurul obstacol în calea viitoarelor negocieri dintre cele două echipe sunt legate de faptul că Minerul Mehedinţi are ca obiectiv promovarea, iar o eventuală despărţire de golgheterii Boboescu şi Hardău ar putea fi exclusă.

 

Calendare CSM

 

În încercarea de a imita cluburile puternice de peste hotare, oficialii Clubului Sportiv Municipal pregătesc pentru următoarea perioadă lansarea şi distribuirea către suporteri a unor calendare pe anul 2007, ilustrate cu faze din meciurile echipei de fotbal. Calendarele, care vor fi atât de perete, cât şi de birou, vor avea în plus adnotate, pentru fiecare lună a anului viitor, şi datele de naştere ale jucătorilor din lot. Ideea aparţine organizatorului de competiţii Jan Turmacu şi va fi materializată cu sprijinul tipografiei Conphys, care se numără de altfel şi printre sponsorii echipei vâlcene. Altfel, preşedintele Alin Trandafire ne-a mai informat că în această iarnă, la baza sportivă din Zăvoi vor fi continuate îmbunătăţirile. Astfel, scaunele de plastic rămase de pe stadionul „Municipal” vor fi montate cât de curând în micuţa tribună a terenului II.

Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button