Liga V

Lovirea adversarilor, prompt sanctionata de AJF

Lovirea adversarilor, prompt sancţionată de AJF

 

Jucătorul Valentin Trăistaru de la Vilarossa Laloşu şi-a lăsat echipa în inferioritate numerică după ce l-a lovit cu palma peste faţă pe un adversar de la CSR Măciuca care avusese o intrare mai energică la unul dintre coechipierii săi. Oricum gazdele au câştigat şi cu un om în minus, însă Trăistaru nu a scăpat nepedepsit: 3 etape de suspendare şi 30 lei amendă a fost sancţiunea dictată de Comisia de Disciplină. Şi Daniel Barbu, la debutul în noua echipă reprezentativă a municipiului Drăgăşani, CSM, a lovit cu piciorul în abdomen un adversar de la Olteţul Bălceşti fiind, la momentul respectiv, eliminat de pe terenul de joc. Pentru a se linişti Barbu va trebui să ia o pauză de 6 etape şi să plătească amenda de 60 de lei. În plus, nici conducerea clubului drăgăşenean nu a fost de acord cu atitudinea sa. Pe lângă sancţiunile dictate de comisia abilitată din cadrul AJF-ului vor lua şi ei măsuri împotriva jucătorului pentru că nu sunt admise asemenea acte de indisciplină dacă se doreşte într-adevăr ceva.

 

Cine a înjurat arbitrii, va sta trei etape

 

Nemulţumit de deciziile ce s-au luat în timpul jocului a fost şi jucătorul Adrian Mihai de la Viitorul Buneşti care l-a înjurat pe arbitrul întâlnirii în partida susţinută de echipa sa la sfârşitul săptămânii trecute la Budeşti. Mihai a fost suspendat pentru 3 etape şi amendat cu 50 lei. Marius Bălţatu de la Victoria Frânceşti, în meciul cu Forestierul Romani, a adus şi el injurii la adresa arbitrului şi apoi l-a călcat pe picior pe arbitrul asistent delegat pentru acea partidă. El a primit o suspendare de 3 etape şi o amendă de 30 lei.

 

Multe sancţiuni pentru cartonaşe roşii

 

În meciul disputat la mijlocul săptămânii trecute între FC Govora şi Electra Rm. Vâlcea, rămas restanţă din prima etapă, doi jucători au fost eliminaţi pentru cumul de galbene. Este vorba de Tibi Ninciuleanu de la Electra Rm. Vâlcea şi Cosmin Marica de gazde care-au fost sancţionaţi de Comisia de Disciplină cu o etapă de suspendare şi 15 lei amendă, pedeapsă pe care şi-au ispăşit-o deja şi chiar au jucat pentru echipele lor în meciurile următoare. Şi Ion Ilinescu de la Topologul Nicolae Bălcescu a luat două galbene în meciul cu Electra lăsându-şi, la momentul respectiv, descompletată echipa. Ca şi alţi jucători în cazul lui, Ilinescu a primit şi o etapă de suspendare (pe care o va ispăşi sau nu, în funcţie de dorinţa jucătorului sau a conducerii echipei) şi o amendă de 15 lei. De asemenea, Mihai Mitrache de la Electra s-a aflat în aceeaşi situaţie. Pentru cele două galbene primite în meciul cu Topologul N. Bălcescu a fost sancţionat cu o etapă de suspendare şi 15 lei amendă. Fie că primeşti două galbene sau eşti eliminat pentru că ai oprit cu mâna o situaţie clară de înscriere a unui gol, pedeapsa este aproape identică. Dumitru Tîrcală de la AS Bărbăteşti a oprit cu mâna balonul care ar fi putut ajunge în plasă la meciul cu Topologul Galicea fiind eliminat de pe terenul de joc. El a fost suspendat o etapă şi amendat cu 15 lei. Aceeaşi sancţiune a fost dictată şi pentru Adelin Glodeanu de la Victoria Frânceşti care-a oprit balonul cu mâna pentru a nu intra în plasă.

Simona SIMA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button