Acasă Liga V Favoritii au debutat cu dreptul

Favoritii au debutat cu dreptul

103
0

Topologul Galicea – AS Bărbăteşti 4-0 (1-0)

Favoriţii au debutat cu dreptul

După un sezon bun în care a fost aproape de câştigarea campionatului şi de o participare în eşalonul de elită judeţean, Topologul Galicea s-a reîntors la „Onoare” pentru a repara greşelile de anul trecut. Adversarul, AS Bărbăteşti, nu impunea prea mult respect şi de aceea Iustin Croitoru şi compania nu s-au temut pentru deznodământul primei etape. Mai ales că debutul acestui campionat îi găsise un pic nepregătiţi pe oaspeţi. Au venit pe ultima sută de metri la AJF să plătească taxele, n-au ştiu de schimbările survenite la conducerea AJF-ului, nici amănunte legate de măsurile care-au fost luate vizavi de acest eşalon. Astfel că s-au prezentat la meci, la Galicea, au făcut foaia, aveau doi juniori care să intre în teren, însă n-au ştiut că aceştia trebuie să prezinte şi buletinele sau cărţile de identitate concomitent cu legitimaţia de jucător. Întâmplarea a făcut ca unul dintre aceştia să aibă cu ce se legitima, însă pentru celălalt a fost nevoie să meargă cineva la Vâlcea pentru a-i procura cele necesare. Astfel, oaspeţii au început partida în inferioritate numerică. Totuşi puteau surprinde apărarea gazdă în debutul meciului când jucătorii din Galicea tot insistau cu pase în apropierea porţii lui Iustin Croitoru, invitându-şi adversarii la joc. În două rânduri jucătorii din Bărbăteşti le-au „furat” mingea, dar nu au avut forţa să pună mari probleme echipei adverse. Până la urmă, tânărul antrenor, Iustin Croitoru, a reuşit să-şi mobilizeze jucătorii. În minutul 10 Topologul a deschis scorul. Din flancul stâng i-a fost trimisă mingea lui Kadar care a reuşit să ajungă la balon înaintea adversarului şi l-a învins pentru prima dată pe Lupu: 1-0. Cam prin minutul 25 a reintrat şi cel de-al 11-lea jucător al oaspeţilor, astfel ă s-a jucat în efectiv complet. Însă doar pentru puţin timp. Tîrcală, aflat în imposibilitatea de a mai îndepărta pericolul din propriul careu, a oprit mingea să intre în plasă cu mâna. El a fost eliminat de pe teren pentru gestul său, iar penalti-ul acordat de Demetrescu a fost executat imprecis de Tone, în braţele portarului.
După pauză oaspeţii n-au mai putut ţine piept ofensivei grupării favorite pentru câştigarea acestei serii. În minutul 52 Ancuţa a păcălit „Lupu” din nou şi scorul a devenit 2-0. AS Bărbăteşti a avut câteva încercări timide de a-l pune în dificultate pe Croitoru prin Cîrjan. Apoi au mai creat o fază importantă la care Croitoru fusese bătut, dar un coechipier a respins balonul în ultimul moment de pe linia porţii. Până la final gazdele au mai înscris de două ori prin Tone, în minutele 63 şi 65, care şi-a luat revanşa după ratarea penalti-ului.    
Au evoluat formaţiile:
Topologul Galicea: Croitoru – Vlăsceanu, Vîlcu, Pîrvu, Vlăsceanu, Ancuţa, Florea, Tone, Vleju, Kadar, Grecu. Au mai jucat: Căruntu, Ştefănescu şi Grigore.
AS Bărbăteşti: Lupu – Sabău, Târcală, V. Deaconu, Cosma, Cîrjan, Savu, L. Banacu, F. Banacu, Ilinca, M. Banacu. Au mai evoluat: I. Deaconu şi Monofanu.
Laurenţiu SIMA