Acasă Liga II Pana în Zavoi!

Pana în Zavoi!

182
0

CSM Rm. Vâlcea – FC Caracal 1-3 (1-1)

Pană în Zăvoi!

CSM-ul a abordat jocul cu FC Caracal din postura echipei ghinioniste. Învinsă de două ori consecutiv în deplasare din penalti-uri, acordate atunci când lumea se aştepta mai puţin, în primul şi ultimul minut de joc, trupa vâlceană a încercat să-şi spele păcatele în faţa propriilor suporteri printr-o victorie de orgoliu şi mai ales de moral împotriva unei formaţii care suferise un eşec şocant în etapa precedentă, acasă, cu FCM Reşiţa, printr-un gol primit în minutul 88.

Oaspeţii au deschis scorul

Meciul a început cum nu se putea mai rău pentru Savu şi compania. Când publicul nici nu se aşezase bine pe cochetele scaune ale stadionului „Municipal” din Zăvoi, FC Caracal a deschis scorul. Era minutul 6, iar o pătrundere impetuoasă pe extremă a lui Gheba, urmată de o centrare în careul de 16 metri, a fost finalizată cu sânge rece de S. Popescu: 0-1. De aici, totul a mers anapoda, deşi vâlcenii au avut puterea să revină în atac, să pericliteze poarta adversă în câteva rânduri. Mai întâi, în minutul 12, prin M. Dumitru, care-a expediat o „torpilă” de la 15 metri, mingea „secerându-l” pe Negrilă, cel ce s-a interpus curajos în calea şutului năprasnic. La jumătatea reprizei, Lepădatu a centrat frumos în careul advers, unde Vlăduţi şi Moţ au ratat intercepţia şi bineînţeles egalarea. Până la urmă s-a făcut totuşi 1-1, în minutul 35. Atunci, Moţ s-a aflat în postura de servant, Ciortan a reluat balonul cu capul în transversală, Budean a urmărit faza cu atenţie şi-a împins mingea în plasă din careul de 6 metri. Banca tehnică vâlceană era în delir, publicul revenise la sentimente mai bune faţă de echipă, iar jucătorii îşi recăpătaseră moralul. Doar două minute a durat liniştea în tabăra vâlceană, până când Lepădatu s-a îmbrâncit cu Militaru, iar centralul partidei, buzoianul Victor Stănişteanu, a găsit de cuviinţă să-i elimine de pe teren pe amândoi.

Ocaziile ratate s-au răzbunat

La reluare, Pană a încercat să-i surprindă pe oaspeţi cu un jucător nou, adus în această vară tocmai din Germania. Este vorba de Alexandru Niţă, un junior doar de 18 ani, care i-a luat locul în teren lui Vlăduţi. Din păcate, pentru el, la debutul pentru CSM, Niţă a cam dezamăgit, aproape nici una dintre mingile de care a beneficiat neavând o adresă precisă. În minutul 60, s-a produs cea mai controversată fază a partidei. După un contraatac rapid declanşat de vâlceni, Budean a scăpat singur spre poartă, T. Lung a ieşit în întâmpinarea lui, dar Pasăre, venit puternic din spate, l-a bruscat pe jucătorul nostru la marginea careului de 16 metri, însă centralul Stănişteanu a lăsat jocul să continue. E greu de spus cu precizie dacă fundaşul oaspeţilor l-a faultat pe Budean, dacă infracţiunea s-a petrecut cumva în suprafaţa de pedeapsă, poate doar reluările de televiziune ar fi putut oferi o imagine mai clară asupra fazei. CSM-ul nu a depus armele şi a încercat mereu să se desprindă în învingătoare, dar imprecizia la finalizare i-a costat pe elevii lui Pană şi Teleşpan. Aşa s-a întâmplat în minutul 67, când Ciortan nu a găsit spaţiul porţii din 6 metri, iar apoi n-a fost suficient de înalt la o centrare a lui Budean. Şi cum fotbalul rămâne un sport imprevizibil, cei care-au înscris au fost oaspeţii, în minutul 73. Atunci, o lovitură liberă executată slab de Niţă, în braţele portarului T. Lung, i-a pus pe contraatac pe oaspeţi. Cel mai vivace jucător de pe teren, S. Popescu, a trecut în viteză pe lângă fundaşii vâlceni, rămaşi precum nişte simpli spectatori, a trecut de Pampea, ieşit la 25 de metri de buturile proprii, şi-a marcat nestingherit în poarta goală: 1-2. În ultimul sfert de oră al meciului, CSM-ul n-a mai avut puterea să revină, iar FC Caracal a mai înscris o dată, chiar în minutul 90. Acelaşi S. Popescu a driblat ca-n curtea şcolii pe extremă şi i-a pus o minge pe tavă lui Vlăsceanu, care n-a îndeplinit decât o simplă formalitate din careul de 16 metri, punctând pentru 1-3.

La finele meciului, Costel Pană s-a ridicat greu de pe banca tehnică. A rămas acolo minute bune, cu capul plecat, rememorând fazele petrecute de-a lungul partidei. Un eşec lamentabil pentru CSM, un eşec nedorit de nimeni, dar care va atârna decisiv în balanţă, în cazul în care echipa va juca la fel de ineficient şi-n continuare.

Au evoluat pentru CSM: Pampea – Dumitru, Bier, Situwe, Cercel, Vlăduţi (min. 46 Niţă), Lepădatu, Savu, Ciortan, Moţ (min.70 Negruţ), Budean.

Liviu Popa, o absenţă importantă

Eliminat în repriza secundă a meciului jucat de CSM Rm. Vâlcea la Lugoj, în etapa intermediară de miercurea trecută, fundaşul Liviu Popa nu şi-a putut ajuta colegii în confruntarea cu FC Caracal. Iar absenţa sa din defensivă s-a simţit extrem de mult în unele momente ale jocului. Mai ales atunci când raidurile lui Sergiu Popescu au făcut ravagii şi au dus la înscrierea celor trei goluri de către jucătorii formaţiei oaspete. 

Visăm frumos, cu mâna goală!

Ceea ce ne propune astăzi CSM-ul şi implicit Costel Pană e o echipă visătoare, o echipă pentru care a lupta cu înverşunare de la un capăt la celălalt al meciului sunt cuvinte care încă nu s-au inventat. Tânărul tehnician adus în această vară la Vâlcea încearcă multe experimente – deşi partidele amicale s-au dus de mult, iar acum se joacă pe puncte – care afectează grav legăturile de joc. Ce-i drept, nici lotul nu mai e atât de valoros ca-n „era Furnică”, dar atunci antrenorul braşovean ţinea la titularii săi şi nu-i lăsa deloc pe banca de rezervă pentru că ştia că alţii mai buni nu mai are. Tocmai de aceea, Pană nu a găsit încă o formulă optimă de joc, un „unsprezece” viabil, competitiv. Şi nu sunt semne deloc că acest lucru s-ar putea întâmpla curând!

Spaima de Caracal

De vreo câţiva ani încoace, Caracalul ne întoarce pe toate feţele în materie de fotbal. Încă de pe vremea lui Laurenţiu Urâtu, antrenorul-jucător ce pregătea atunci Progresul, când jucau vâlcenii prin Divizia C, echipele din „oraşul minunilor” ne băteau regulat, ba prin cupă, ba prin campionat! Fie că a fost vorba de FC Oltchim sau mai recent de CSM Rm. Vâlcea, este clar că există un complex de inferioritate în această privinţă. Care nu ne face deloc cinste. Nici sâmbătă, în Zăvoi, lucrurile n-au stat altfel. În loc să răsturnăm noi „căruţa”, s-a întâmplat tocmai pe invers, într-un moment în care la CSM numai linişte interioară nu mai e.

Au vrut un punct şi le-au luat pe toate trei!

Antrenorul oaspeţilor, Eftimie Iordan, era foarte mulţumit la finalul meciului. Echipa pe care-o pregăteşte îşi recuperase pasivul de la „adevăr” şi pe deasupra le servise vâlcenilor o lecţie de fotbal economicos şi eficient. „Ne aşteptam să avem un meci destul de greu. Noi veneam după o acel rezultat negativ pe care l-am avut acasă cu FCM Reşiţa. Am încercat pe cât posibil să ne apărăm bine şi să plecăm, dacă se poate, măcar cu un punct. Eu zic că băieţii şi-au respectat sarcinile pe care eu le-am trasat la începutului meciului, au avut o dăruire extraordinară, ţin să-i felicit pentru asta, aşa că am reuşit să luăm toate cele trei puncte. Obiectivul nostru este menţinerea în Divizia B. Avem destui tineri în echipă, o medie de vârstă de 21 de ani, şi ne-am propus să creştem fotbalişti pe care să-i promovăm în eşaloanele superioare”.
Altfel, tehnicianul de la FC Caracal a spus câteva cuvinte şi despre CSM: „Nu poate fi vorba că echipa din Vâlcea a jucat slab. Vâlcea are o echipă bună, a avut şi anul trecut la fel. Dar acum, aţi văzut că e mult mai greu să joci acasă. Şi noi la fel am păţit cu FCM Reşiţa, am avut foarte multe situaţii de a marca şi, cum se întâmplă de obicei, când nu înscrii, dau adversarii gol. Am avut patru situaţii în care jucătorii mei au ajuns singuri cu portarul în meciul cu Reşiţa şi am primit gol în minutul 88, dintr-o lovitură liberă. Aşa e şi cu echipa de aici de la Vâlcea, când ai jucători cu puţină experienţă e greu să mai revii în joc”.

Amendaţi cu 10 milioane?

Aşa cum au promis la începutul sezonului, în virtutea Regulamentului de ordine Interioară, oficialii grupării din Zăvoi intenţionează să le reţină sume importante de bani fotbaliştilor care au pierdut confruntarea cu FC Caracal. Se pare că va fi vorba de 10 milioane de lei de „căciulă”, bani pe care jucătorii i-au aruncat pe apa sâmbetei cu o nonşalanţă crasă. Totuşi, pentru că există şi reversul medaliei, în cazul în care vor smulge toate cele trei puncte de la Building Vânju Mare, s-ar putea ca înfrângerea recentă de pe teren propriu să fie uitată, iar jucătorii să-şi primească salariile întregi. Pentru că de primă nici nu mai poate fi vorba, atâta timp cât echipa nu se află la pozitiv în clasamentul „adevărului”!

Nica şi Bilia au jucat la „satelit”

Sâmbăta trecută, în prima rundă din Liga a IV-a, CSM II Rm. Vâlcea a repurtat o preţioasă victorie în deplasarea de la Petrolul II Drăgăşani. „Satelitul” condus de Gabriel Mangalagiu s-a impus fără drept de apel (2-0) şi a confirmat intenţiile conducerii clubului de a ataca promovarea într-un eşalon superior. La Drăgăşani, au jucat pentru CSM II Rm. Vâlcea, printre alţii, portarul Udeanu, Nica, Bilia şi M. Pufu.

Lepădatu, s-a… lepădat!

Cerut cu vehemenţă de oamenii din tribune, Lepădatu s-a dat în stambă în confruntarea cu FC Caracal. Pentru prima oară titular într-un meci oficial de când Costel Pană e antrenor în Zăvoi, mijlocaşul vâlcean s-a ales, spre finalul primei reprize, cu un cartonaş roşu pentru că s-a îmbrâncit cu un jucător al oaspeţilor. Din păcate, ieşirea sa de pe teren s-a dovedit păguboasă pentru CSM, pentru că în locul lui Lepădatu, la mijloc nu s-a mai aflat nici un jucător atât de dibaci, care să filtreze mingile şi să le trimită cu „adresă” pentru atacanţi. Altfel, Pană a exclus la final posibilitatea ca Georgescu să-i fi luat locul la mijlocul terenului lui Lepădatu: „Am avut o discuţie cu Georgescu şi mi-a spus că nu se simte bine ca mijlocaş în locul lui Lepădatu. El joacă de regulă numai fundaş central”.

De ce n-a fost convocat „Sherry”?

Chiar dacă a greşit cu Unirea Alba Iulia, fundaşul Cumpănaşu nu-şi merita soarta de a fi neconvocat pentru cele două meciuri cu Auxerre Lugoj şi FC Caracal. Soluţia aleasă pentru înlocuirea sa, Emanuel Cristian Situwe, n-a fost nicidecum atât de fericită pe cât se preconiza, cel puţin în meciul cu FC Caracal, în câteva rânduri jucătorul de culoare din lotul CSM-ului fiind depăşit de rapiditatea jocului, deposedat cu nonşalanţă de adversari, faze care-au creat pancă în defensiva vâlceană. Ar fi păcat ca şi Cumpănaşu să aibă soarta lui Raicu. „Pe Cumpănaşu nu l-am convocat pentru cele două meciuri deoarece vroiam să văd ce pot să facă şi ceilalţi jucători pe care-i avem în echipă”, s-a justificat Pană.

A strigat cineva demisia?

Spre finalul meciului, când era clar că CSM-ul va ceda toate cele trei puncte în confruntarea cu FC Caracal, din tribuna a II-a a stadionului din Zăvoi s-au auzit şi câteva scandări negative la adresa tehnicianului Costel Pană. Fiţi fără grijă oameni buni, deocamdată nu se schimbă nimic, conducerea clubului are în continuare încredere în antrenorul adus în această vară şi aşteaptă rezultate dintre cele mai bune.

A lipsit „copilul teribil”

Din cauza unei accidentări suferite la partida cu echipa din Alba Iulia, care-a recidivat apoi în confruntarea de la Lugoj, Ionuţ Murineanu a ratat meciul cu FC Caracal. Ghinion mare pentru CSM, noroc cu carul pentru oaspeţi! În mod sigur era nevoie de un jucător rapid precum Murineanu în acest meci, nu de multe ori caracalenii arâtând şi unele carenţe în defensivă, pe care nici unul din elevii lui Pană nu a ştiut să le speculeze.

Raicu, regretat în Zăvoi

După fiecare meci al echipei pe care-o pregăteşte, antrenorul Costel Pană simte că despărţirea de mijlocaşul Mihai Raicu nu trebuia să se producă. La sfârşitul partidei cu FC Caracal, forţat de împrejurări, Pană a recunoscut: „Poate că a fost o greşeală că Raicu a plecat”. Dacă lucrurile vor continua la fel de rău, nu este exclus ca-n curând şi oficialii echipei să spună pe acelaşi ton: „Poate că a fost o greşeală că ne-am despărţit de Furnică!”.

Doctorul Dinescu s-a mutat la Târgovişte

Meciul cu FC Caracal a fost ultimul petrecut în Zăvoi de medicul echipei CSM Rm. Vâlcea, Oane Dinescu. „Am găsit un post liber la un cabinet medical în Târgovişte şi mă voi muta din Vâlcea”, a spus Dinescu., care-a împlinit chiar în ziua meciului o frumoasă vârstă: 61 de ani.