Liga IV

Eugen Rosu a pus pe picioare un puternic centru de copii si juniori la Babeni

Eugen Roşu a pus pe picioare un puternic centru de copii şi juniori la Băbeni

– în sezonul viitor, o grupă pregătită de acesta va juca pentru Forestierul, în Divizia D

Cu şase ani în urmă, din dorinţa ca fotbalul din proaspătul oraş vâlcean Băbeni să nu moară, profesorul Eugen Roşu a pus bazele unui centru de copii şi juniori care şi-a început activitatea în scurt timp, pe Stadionul Forestierul. Centrul de Copii şi Juniori se numeşte AS Fotbal Club Băbeni şi a primit Certificatul de Identitate Sportivă VL / F / 00014 / 2002, din data de 10.06.2002. Certificatul este înregistrat în Registrul Special al Ministerului Tineretului şi Sportului la nr. 64. Clubul are şi o conducere administrativă: Nicolae Barbu – preşedinte de onoare; Nicolae Vasile – preşedinte fondator; Eugen Roşu – preşedinte executiv; Florentin David – vicepreşedinte şi Ion Andrei – secretar.

În Onoare cu… onoare

Chiar dacă mulţi dintre fotbaliştii de fa FC Băbeni sunt încă nişte copii, profesorul Eugen Roşu şi oamenii din conducerea clubului au decis ca o grupă (cea mare) a acestui centru să participe în campionatul trecut, într-una din seriile Diviziei Onoare. „A fost o experienţă plăcută şi utilă pentru copii. Aceştia au căpătat experienţă, dar şi personalitate. Vreau să le mulţumesc, însă, şi echipelor cu care am jucat pentru fair-play în care ne-au primit”, spune Eugen Roşu. Echipa sa a avut în campionatul trecut al seriei a IV-a Onoare o comportare bună, băbenarii terminând la mijlocul clasamentului.

Buget propriu de cheltuieli

Potrivit programului stabilit, ca un club care se respectă, clubul FC Băbeni a avut şi are în 2006 un buget propriu de cheltuieli. Astfel, banii s-au dus în cinci direcţii diferite: pentru echipament de joc şi antrenament, la care se adaugă achiziţionarea de mingi şi materiale ajutătoare (jaloane, gărduleţe), pentru organizarea jocurilor de pe teren propriu (barem de arbitraj, asistenţa medicală, marcajul terenului de joc şi protocol), cheltuieli pentru jocurile din deplasare (transport, apă minerală şi alimente pentru jucători). De asemenea, bugetul prevede şi cheltuieli ce s-au făcut şi se vor face la AJF. Este vorba de taxe de participare, cotizaţii anuale, taxele pentru vizele jucătorilor, taxe pentru legitimaţii şi taxe pentru transferuri. Clubul lui Roşu mai alocă bani şi pentru vizita medicală a jucătorilor, cheltuielile cu întreţinerea bazei sportive şi cheltuieli cu retribuirea antrenorilor.

Participări în competiţii

Eugen Roşu a participat în campionatul trecut al Diviziei Onoare cu grupa de copii născuţi 1991 (grupă formată din 24 de jucători). Grupa 1993-1994, formată din 16 jucători, a participat în Campionatul de juniori D, iar grupa 1994 (15 jucători) şi grupa 1995 (14 jucători) au fost înscrise în campionatul judeţean de copii. În acest moment, FC Băbeni are trei grupe de juniori. Grupa copiilor născuţi 1993-1994 îl are ca antrenor pe Eugen Roşu, grupa 1995-1996 este antrenară de Florentin David, iar grupa 1997-1998 este antrenată tot de Eugen Roşu. Clubul îl mai ca instructor sportiv şi pe profesorul Adrian Iordănescu.

Va juca şi în „D”

Recent a avut loc o şedinţă a Consiliului de Administraţie a clubului „Forestierul” Băbeni. În urma şedinţei s-a decis ca o echipă antrenată de Eugen Roşu să participe în campionatul viitor al Diviziei D, în colaborare cu  clubul AS FC Băbeni. De asemenea, gruparea de la FC Băbeni a încheiat un protocol de colaborare cu CSM Rm. Vâlcea, protocol care prevede ca cele mai promiţătoare talente de la clubul lui Roşu să fie luaţi de centrul de copii şi juniori de la CSM, coordonat de Gabi Mangalagiu.

Roşu şi Steaua lui Becali

Ar mai fi de adăugat faptul că Eugen Roşu este arbitru divizionar în activitate. Băbenarul a fost rezervă, în mandatul lui Ion Crăciunescu, la mai multe meciuri de primă ligă şi a primit constant meciuri la eşalonul doi. Acum, sub preşedinţia lui Constantin, când s-au făcut restructurări la nivelul arbitrilor, Roşu a fost inclus în lotul divizionar B. De menţionat că avându-l pe Eugen Roşu rezervă, Steaua a pierdut pe teren propriu meciul cu Poli Iaşi (0-1), cu golul actualului dinamovist Adrian Cristea, chiar în Ghencea, în urmă cu două sezoane. A fost prima partidă a lui Ionuţ Popa la gruparea de sub Copou, victoria acesteia însemnând relansarea moldovenilor care după alte trei etape au urcat de pe ultima poziţie pe locul 10. Cât priveşte Steaua, înfrângerea cu moldovenii a însemnat cea mai mare surpriză a campionatului. A fost, însă, singurul eşec al trupei lui Gigi Becali pe teren propriu. Mai mult, Steaua a şi câştigat titlul, la finalul acelui campionat.
Ionel GEREA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button