Acasă Opinii Consecventa si responsabilitate (?!)

Consecventa si responsabilitate (?!)

100
0

Consecvenţă şi responsabilitate (?!)

Zilele trecute am vrut să-l felicit pe tânărul şi talentatul preşedinte al fotbalului vâlcean pentru faptul că a reuşit să mă cenzureze din două locuri (chiar să mă „ajute” să plec dintr-o redacţie) şi să fiu avertizat (deocamdată cu un cartonaş galben) în altă parte. Pe lângă faptul că domnul prezident, care duce fotbalul acesta spre o iremediabilă prăpastie, a uitat cuvintele de politeţe de adresabilitate.

Trebuie să spun că au fost ani în care n-am vorbit cu profesorul Sergiu Zbârnea. Mă credeţi sau nu, acum regret! Au fost mai mulţi factori care au stat la ruptura asta dintre noi, factori mai mult sau mai puţin subiectivi. Nici despre ei n-aş vrea să vorbesc, însă spun încă o dată că mi-am dat seama că n-am făcut bine când am rupt legătura cu profesorul Zbârnea. De ceva vreme mi-am dat seama totuşi că profesorul Sergiu Zbârnea e mic copil faţă de actualul şef al fotbalului vâlcean. În peste 30 de ani de activitate, Zbârnea a lansat multe echipe în fotbalul mare. Pe când, iată, după o scurtă „domnie”, de doar şase luni, domnul prezident a înregistrat deja un eşec. Echipa pe care a năşit-o şi pe care a trimis-o în lumea fotbalului a făcut un drum până în „patria” lui Brâncuşi şi s-a întors, nevrând, parcă, să părăsească un campionat în care a defilat, convinsă fiind, e adevărat şi prin rezultate, că nu are adversar. Iar acolo, la Tg. Jiu, băieţii noştri, care n-au prea fost deranjaţi de arbitri în campionatul fostului său conducător, aveau mai mult ceva de împărţit cu timişoreanul Trandu. Păi, cum se explică altfel faptul că la mijlocul campionatului, Cozia avea două-trei puncte în faţa celor de la Flacăra, dar călimăneştenii au terminat en-fanfare competiţia?

Gheorghe Constantin. Ce-a făcut omul acesta pentru fotbalul vâlcean greu va reuşi cineva să egaleze. Costică-Vâlcea a dovedit diplomaţie şi la întâlnirea cu presa vâlceană, vineri. A fost întrebat cum e cu aceste echipe de copii şi juniori pe care actualul şef al fotbalului vâlcean vrea să le impună echipelor de Divizia D. Asta deşi Adunarea Generală a spus nu! Costică zice că e adevărat, federaţia impune echipelor să aibă şi echipe de juniori, dar e dreptul acestora de a-şi organiza un campionat. Acum, fie vorba între noi, stimaţi delegaţi, credeţi că mai aveţi vreo putere de decizie? Eu cred că această putere decizională v-ar putea fi luată de cel care impune, se pare, o stare de totalitarism în instituţia pe care o conduce. Adică, domnilor delegaţi, de ce să mai veniţi să mai votaţi ceva, dacă tot se face cum vrea şeful? Aţi vrut un campionat fără juniori, la „D”, s-ar putea să fiţi obligaţi să aveţi juniori. Pe lângă asta s-ar putea să vi se condiţioneze înscrierea în campionat de plata unei taxe. Adică, dacă nu daţi banii ăştia nu veţi fi înscrişi. O taxă de siguranţă, zică-se, o taxă care va strânge destui bani, dar vorba cuiva care mă întreba zilele trecute, da’dobânda la banii ăştia cine-o ia? Eu ce să-i răspund omului?!

 

Cenzura celor ce nu-i ridică osanale e cuvântul de ordine pentru actualul şef al fotbalului vâlcean. Nu ascund că voi primi un telefon şi că voi fi chemat din nou la ordin, unde aş putea fi făcut cu ou şi cu oţet. A mai făcut asta domnul prezident, deci n-ar fi o noutate. Dumneavoastră, domnilor, va trebui să cântăriţi bine. Cineva spunea că ar fi cazul să o las mai moale pentru că atâta timp cât are influenţe şi bani, mă cam bat cu morile de vânt. Cu siguranţă că la viitoarea adunare generală domnul prezident va înfiera cu mânie proletară, câteva minute, această rubrică. N-ar fi exclus să nici nu primesc acreditare pentru a participa la şedinţă. Aud acum că un alt om de fotbal, Cristi Manu, se gândeşte să nu mai înscrie echipa din Surupate în campionat. Aş fi ingrat dacă aş spune că din cauza actualului preşedinte. Dar, aşa cum azi spune că nu mai înscrie echipa, tot la fel mâine, Manu ar putea reveni asupra deciziei. Aşa cum s-a mai întâmplat, de altfel, în alte cazuri. Singurul om de fotbal care a rămas consecvent, şi pe care îl felicit pentru asta, e Mitică Drăgănescu. Asta cu toate că echipa din satul meu natal a avut de suferit. Şi va mai avea, cu siguranţă. Ca şi Drăgănescu, de altfel, cel suspendat pe perioada vacanţei. Acesta a înaintat, de altfel, un protest pentru faptul că a fost suspendat, pentru că nu a mai fost lăsat de nevastă să se uite la Campionatul Mondial!…