Liga V

„Sunt de acord sa dau o garantie la AJF, dar sa primesc dobânda la bani!”

Siliminel Diaconescu, preşedintele Clubului FC Saldi Cernişoara:

„Sunt de acord să dau o garanţie la AJF, dar să primesc dobândă la bani!”

– acesta este răspunsul finanţatorului grupării din Cernişoara vizavi de intenţia lui Mihai Persu de a cere garanţii financiare echipelor afiliate la AJF

Echipă „construită” în grabă, şi mai mult din ambiţie, de trei fraţi care au mulţi ani de trai în Italia, doi dintre ei lucrând şi acum în „Cizmă”, formaţia Saldi Cernişoara este o „pată” de culoare pe harta extrem de bramburită a fotbalului judeţean vâlcean. Preşedintele clubului, Siliminel Diaconescu, pare destul de nemulţumit de felul cum echipa sa este tratată de unii oameni trimişi de AJF, iar aici ne referim în special la unii observatori. După unele lucrări de modernizare a propriei baze sportive, Siliminel Diaconescu recunoaşte că se gândeşte pentru viitorul apropiat la o prezenţă a grupării sale în Divizia D.

 * Domnule Siliminel Diaconescu, acum la final de campionat, cum caracterizaţi evoluţia echipei dumneavoastră în acest sezon?

– Nu vreau să vorbesc la general, dar dacă mă refer la echipa mea, eu spun că am reuşit un lucru important: disciplinarea jucătorilor. Aceştia nu trebuie să comenteze la decizia arbitrului, nu trebuie să aibă discuţii contradictorii cu antrenorii şi nu trebuie să se acuze reciproc pentru greşelile din teren. Înainte, dacă unul greşea la o minge, veneau doi-trei coechipieri şi-l certau. Se crea astfel o stare de nervozitate în teren şi asta nu ducea la nimic bun. De când am revenit în ţară, după nouă ani petrecuţi în Italia, am încercat şi eu cred că am reuşit acest lucru: să-i fac pe băieţi să-şi vadă de joc în teren.

* Despre modul de organizare al campionatului ce spuneţi?

– Am zis că nu vreau să comentez. Eu am alte probleme. Faptul că sunt unii observatori care se cred atotputernici, care au o atitudine de neînţeles vizavi de echipe şi oficiali. Şi aici mă refer la „episodul Râmniceanu”. E vorba de fiul lui Emil Râmniceanu care la un meci al nostru în deplasare ne-a tratat ca pe nişte oi. Eu am vrut să-i atrag atenţia asupra faptului că terenul fusese tuşat cu rumeguş negru şi nu se vedeau liniile. Atunci el mi-a reproşat că nu suntem în Liga Campionilor şi că a auzit el de noi. Ce o fi auzit, nu ştiu! Apoi, la o discuţie mai aprinsă a unui jucător al meu cu arbitrul, el, observator, a strigat la jucătorul meu şi i-a spus să se liniştească pentru că vine la el şi-i dă câţiva pumni. Acesta o fi, oare, rolul unui observator? Ei, vedeţi, când văd astfel de nedreptăţi ce li se fac echipei mele, nu tac. Antrenorul meu, (Gigi Pripor – n.r.) îmi tot spunea că să stau liniştit, să nu mai fac gălăgie, că AJF-ul va trimite arbitri care or să ne distrugă. Ce-ar putea face ca să ne distrugă? Oricum, mai jos de aici n-am unde să cad, dar nu pot să tac şi să tolerez eventuale nedreptăţi ce i se vor face echipei mele, doar de teama că AJF-ul mă va „distruge”! De altfel, am eu mai multe nemulţumiri legate de modul în care se desfăşoară activitatea la AJF, le-am pus pe hârtie, punct cu punct, şi le voi spune la viitoarea Adunare Generală.

* Mihai Persu are de gând să ia echipelor un fond de garanţie, minim 3 milioane de lei de echipă, pentru sezonul viitor. Cine nu dă banii nu va fi primit în competiţie. Sunteţi de acord cu aşa ceva?

– Nu! Cum să fiu de acord cu aşa ceva?! Păi, ei îmi iau mie nişte bani, da? Bani de care se pot folosi şi pe care îi pot rula. Da, le dau banii ăştia dar cu o condiţie: să-mi dea dobândă la ei! Sau să se strângă într-un cont la care să aibă acces echipele, nu AJF-ul! Eu, de exemplu, poate din cei 3 milioane de lei pe care îi dau AJF-ului, într-un an mai fac alte 3 milioane.

Ionel GEREA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button