Editorial

Oracole de doi bani…

Oracole de doi bani…

 

M-am gândit ca în editorialul ăsta să vorbim despre câte şi mai câte. Despre fotbal, adicătelea. L-am avut zilele trecute invitat într-o emisiune sportivă pe Dan Săraru, primarul de la Şirineasa. Om destupat la minte, profesor de matematică, Dan Săraru a demonstrat într-un moment important că are verticalitate şi că nu se vinde pe ceva acolo. Mă bucur că am căpătat ceva din meritele unui oracol. Că moda asta se poartă în ultima vreme. Spuneam că domnul Săraru nu s-a dat la o parte cu echipa lui din faţa „buldozerului” de echipă care este Cozia Călimăneşti. Dan Săraru şi echipa sa, AS Şirineasa, au jucat corect în oraşul de pe Valea Oltului şi au reuşit ceea ce puţine echipe au făcut în acest campionat. Au scos un punct. Spuneam cu ceva timp în urmă, lăudând parcursul bun al grupării din Măciuca, faptul că trupa aceasta reuşise câteva rezultate bune. A venit, însă, ghinionul (că altfel nu ştiu cum să-i spun) şi Vartex, o grupare altminteri ambiţioasă, a câştigat la Măciuca. Bucurie mare pe cel de la Vartex. De moment, pentru că privind în perspectivă, venea beleaua. Ce arăta programul cu etapa viitoare?

Păi un meci extrem de interesant: Vartex – Cozia Călimăneşti. M-a pus dracu să dau verdicte. Adică pronosticuri. Am zis înaintea acestui meci că Vartex va pierde disputa cu liderul. Că liderul e lider şi de aia e lider. Era o întâlnire pe viaţă şi pe moarte, spuneam, adică spuneau şi credeau unii. Naivi, adicătelea, judecând după faptul că se întâlneau două echipe care aveau ceva în comun. Actualul preşedinte al forului fotbalistic vâlcean a lansat în lumea mare a sportului rege pe Cozia şi a antrenat câteva etape pe Vartex.

În spiritul ambiţiei cu care au fost animaţi cei de la Vartex, că doar jucau cu cea mai bună echipă (?!), aceştia au pierdut la limită. Zic eu, către dom’prezident: dom’ne, facem mutarea în plic: bate Cozia la Budeşti. Zice domnul preşedinte, altminteri un cunoscător al campionatului pe care îl patronează: nu dom’ne, cei de la Vartex vor juca. Au jucat şi …au perdut. Mai pe româneşte, ce-au luat pe mere, la Măciuca, au dat pe pere, acasă. Da dom’ne, dar n-au pierdut cu oricine, nu?! Oricum, înţeleg că a fost o greşeală în apărarea gazdelor, greşeală de care a profitat un jucător de la Cozia şi a înscris. Ce mare lucru?!

Probleme mari cu arbitrajele astea. L-am întrebat pe domnul Persu dacă printre echipele care s-au plâns de arbitraje a fost şi Cozia. Zice domnul preşedinte: da! Şi mai zice să-l şi credem. Adicătelea, să repetăm. Cum se face că la startul returului, când era o nouă conducere la AJF, între Cozia şi Flacăra erau doar două sau trei puncte? Cum dracu se face că acum între cele două echipe sunt vreo nouă. Puncte. Adică atâtea câte trebuie.

Întreb şi eu şi nu-mi explic de ce atâta răutate pe Costel Chelcea. Întreb şi nu-mi explic de ce cineva a intrat în biroul în care se judeca acest caz al lui Chelcea, înainte de a se da verdictul. Întreb de ce acea persoană a intrat, a întrebat ceva de genul „e totul ok?” şi a plecat. A fost ok, pentru că imediat după ce persoana respectivă a ieşit din birou, Chelcea, „infractorul”, de, a fost chemat şi i s-a spus că a luat o „vacanţă” de doi ani. Chelcea, care ştie multe, Chelcea, care trebuie neapărat scos pe linie moartă.

Ziceam că să vorbim despre câte şi mai câte. Cozia mai are nevoie de un punct să fie practic şi matematic o câştigătoare meritoasă a campionatului. Desfăşurat extrem de încins în special în partea a doua a sa. Ne vedem la baraj. Adică, vă vedem la baraj. Acolo, cam greu. Dar, mai şti?…

– Ionel GEREA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button