Editorial

Oricum, performanta ramâne!

Oricum, performanţa rămâne!

Ceea ce noi, presa, preconizam de mult, s-a adeverit. FC Oltchim nu va continua în sezonul viitor în Divizia B. Am remarcat încă o dată sinceritatea inginerului Roibu care a declarat la conferinţa de presă, zilele trecute, că nu are nici un interes ca echipa să se bată de la egal la egal cu gruparea considerată deocamdată fanion a Vâlcii (acum, vai de capul ei, fie vorba între noi) CS Municipal. 
Se poate vorbi, totuşi, de o performanţă. Promovarea rămâne şi pentru asta băieţii şi Costel Gaiţă merită toate felicitările. Asta în primul rând pentru că în ciuda celor ce au crezut că promovarea e un vis prea îndepărtat, o himeră, băieţii ăştia ai arătat că se poate şi că visele pot deveni uneori realitate.
Nu ştiu dacă e bine sau nu că Vâlcea nu va avea din toamnă două echipe în eşalonul doi. Nu ştiu dacă sunt eu în măsură să fac speculaţii pe marginea acestui aspect. Pentru că tare mi-e teamă să nu fiu interzis aşa cum s-a întâmplat de curând când cineva a intervenit şi materialul meu n-a mai apărut. Asta ca dovadă că atunci când se vrea, presa nu mai e nici pe departe liberă. Însă cred că băieţii de la Oltchim nu pot fi privaţi de şansa de a juca în Divizia B. Sunt câţiva care chiar merită. Şi mă gândesc aici la Adi Glăvan, la Cosmin Popa dar mai ales la acest jucător de excepţie care este Iulică Roşoagă. 

Durerea prea mare pricinuită de nesimţirea celor de la CSM poate fi atenuată de bucuria performanţei în sine reuşită de FC Oltchim. Orice s-ar spune, în CV-ul acestora va fi trecut şi acest lucru, faptul că au contribuit decisiv la promovarea unei echipe în Divizia B.

Până la urmă tot răul spre bine. Pentru că gruparea inginerului Diculoiu ar putea continua mai mult ca sigur, din toamnă, în Divizia C. Acolo unde s-ar putea să-i avem doar pe ei. Pentru că gruparea din Brezoi va retrograda şi nu se ştie dacă va mai găsi bani să cumpere loc în sezonul viitor, cât despre echipa care câştigase campionatul Diviziei D chiar înainte de a-l începe, e greu. Fosta echipă a actualului preşedinte al Asociaţiei Judeţene de Fotbal a avut un parcurs de excepţie. În special în retur când, prin nişte întâmplări absolut întâmplătoare, a reuşit să se îndepărteze de gruparea ce la finalul turului îi cam sufla în ceafă. Cu siguranţă că acum oamenii implicaţi în fotbalul vâlcean la nivelul Diviziei D cheltuie banii degeaba, astfel că ar fi cazul să renunţe, devreme ce se ştie câştigătoarea. Care va trebui să joace un meci de baraj pentru accederea în Divizia C.
Aşadar, FC Oltchim este în B. Va rămâne acolo până în vară. Deşi poate e trist că alţii vor profita de munca, de sudoarea, de ambiţia lor, se vede că în viaţă nu poate fi mereu aşa cum îţi doreşti. Vâlcea ar trebui să aibă o echipă fanion. Una care a jucat în tur dar care şi-a bătut joc cu o nesimţire crasă de vâlceni, în retur. Ei ne-au privat de dorinţa de a spera măcar. Ceilalţi, „chimiştii”, şi-au văzut de treabă şi au reuşit. Orice s-ar spune, performanţa lor rămâne. Bravo, băieţi!

Ionel GEREA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button