Liga IV

Se stie prima retrogradata: Unirea Tricolorul Golesti

După ce două echipe s-au retras din campionat,

Se ştie prima retrogradată: Unirea Tricolorul Goleşti

* gruparea va avea o nouă conducere şi, probabil, nu se va prezenta etapa viitoare, la Bălceşti

Chiar dacă matematic ar mai avea şanse să se salveze de la retrogradare, câştigând toate meciurile rămase de disputat până la finalul campionatului, practic echipa colegului nostru Florin Mănoiu este prima retrogradată din Divizia D pentru că e greu de crezut că Unirea Tricolorul Goleşti s-ar putea impune la Flacăra Horezu, Electra Rm. Vâlcea şi AS Şirineasa, după ce n-a fost capabilă să învingă pe teren propriu pe Luncavăţul Popeşti şi Minerul Costeşti în meciurile de săptămâna trecută.

Scenariul meciurilor disputate de ultima clasată este identic: ratează incredibil şapte-opt ocazii clare de gol, apoi se văd conduşi pe „tabelă” la prima ocazie mai clară a adversarilor. În partida capitală pentru viitorul lor, goleştenii au condus cu 1-0, dar au fost imediat egalaţi. Apoi au preluat iniţiativa oaspeţii. Goleştenii, prin Diaconu, au ratat şi un penalty, dar egalarea pentru 2-2 s-a produs totuşi. Minerul Costeşti s-a văzut nevoită să evolueze în inferioritate numerică, însă Ion Zăvoi a făcut ce-a vrut cu apărarea gazdelor şi oaspeţii au fost din nou în avantaj şi din nou egalaţi. Cu 15 minute înainte de final Minerul Costeşti a marcat golul de 4-3, iar goleştenilor parcă le-au turnat plumb în picioare. N-au mai avut forţa să egaleze, darămite să câştige!

Cel mai important aspect a fost acela că, după meci, echipa a fost preluată de un nou preşedinte, în persoana tânărului om de afaceri Adi Răducanu. El a asistat la partidă şi a apreciat că echipa are nevoie în primul rând de ordine şi siguranţă financiară, iar pentru Unirea tricolorul nu vor mai fi probleme cu banii. Noul antrenor, cel puţin până la finalul actualei ediţii de campionat, va fi Aurel Dobre, iar lotul va fi restructurat. Săptămâna aceasta, miercuri 3 mai, va avea loc un antrenament oficial în care noul preşedinte îi va cunoaşte mai bine pe jucători (pe unii îi ştia deja dinainte de a prelua echipa). Noul antrenor a spus: „Nu are rost să ţinem un lot numeros şi fără valori care să poată face diferenţa pe teren. Probabil, pentru că am văzut şi eu până acum că AJF-ul n-a sancţionat cu luarea din puncte la echipele care desconsideră competiţia, şi noi vom prefera să nu ne prezentăm la Bălceşti. Este o deplasare prea lungă, costisitoare şi obositoare. Ce rost are să cheltuim două-trei milioane pe transport, plus o masă pentru jucători la întoarcere, şi să pierdem meciul. Aşa îl putem pierde cu 3-0 prin neprezentare, iar sâmbătă o să facem un amical cu FC Govora sau cu Alma Lex Drăgăşani, deci cu una din echipele care ar sta în etapa viitoare. Nu de alta, dar nici miercurea viitoare nu jucăm! Aşa că ne vom axa pe antrenamente să vedem valoarea reală a lotului şi să-l îmbunătăţim cu jucători care pe viitor să poată obţine şi rezultatele scontate. Important este să terminăm campionatul şi, din acest punct de vedere, am mare încredere în prietenul meu Adi, noul preşedinte al echipei, pentru că el şi prietenii lui pot forma o echipă care pe viitor să se claseze printre cele mai bune din fotbalul vâlcean. La Goleşti este şi o bază sportivă bună, păcat că nu este corespunzătoare, dar poate dacă pe Florin Mănoiu n-au vrut autorităţile să-l ajute cu nimic, poate cu noi vor dori să colaboreze!”

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button