Acasă Liga III Succes mai clar decât arata scorul!

Succes mai clar decât arata scorul!

125
0

AFC Genesis Lotru Brezoi – Minerul Uricani 3-0 (2-0)

 

Succes mai clar decât arată scorul!

* echipa antrenată de Marius Tomescu a dat dovadă, în sfârşit, că are valoare de Divizia C! Din păcate, e prea târziu…

Acum, când problema retrogradării a fost rezolvată şi se ştie că Genesis Lotru Brezoi nu mai are nici o şansă să se salveze, jucătorii antrenaţi de Marius Tomescu au putut să evolueze relaxat, să arate ce ştiu şi să practice acel fotbal curat, eficient, ce nu a pus nici o clipă la îndoială numele învingătoarei. E drept că, în primele 15 minute s-a practicat un fotbal urât, de „tatonare” cum spun crainicii sportivi. Au lipsit ocaziile clare de poartă, iar forţa ofensivă a fiecărei echipe s-a oprit undeva la limita careurilor de 16 metri. Prima ocazie clară de gol o au brezoienii tocmai în minutul 18, când a fost schimbată direcţia de atac de pe dreapta pe stânga, mingea a fost centrată în faţa porţii, la firul ierbii, dar nimeni nu s-a învrednicit să o „împingă” în poartă. A lipsit şutul decisiv, deşi faza de atac a curs foarte bine. Cea mai clară ocazie de gol a irosit-o, însă, Bălaşa, în minutul 27 când, cu capul, de la numai 5 metri de poartă, n-a reuşit deschiderea scorului. Au mai trecut vreo două-trei minute şi din nou se putea marca, atunci când Mătăsaru a şutat la poartă din unghi închis, portarul oaspeţilor, Ilie, a respins în faţă, iar acelaşi Bălaşa a alunecat exact în momentul în care putea marca. Va fi 1-0 în minutul 34 când o centrare perfectă a lui Zizi Mătăsaru a fost reluată din vole de A. Adrian (foto), de la 7 metri de poarta lui Ilie. Cu doar cinci minute înainte de final va fi 2-0 la capătul unei serii de bâlbâieli ale apărării hunedorene, atunci când Anghel a profitat şi a şutat imparabil.

Iureşul a continuat după pauză

 Chiar dacă s-a mai marcat doar un singur gol în repriza a doua, prestaţia brezoienilor a fost mult mai spectaculoasă decât în prima repriză. La numărul real de ocazii de poartă, putem spune că doar jumătate dintre ele dacă s-ar fi concretizat, scorul ar fi fost ceva de genul 12-1… Oaspeţii au avut şi ei cel mult două ocazii serioase de a marca, însă tânărul portar Ivănescu, mai sigur pe el de la un meci la altul, a apărat foarte bine şi n-a dat nici o emoţie defensivei sale. O singură dată a fost depăşit portarul vâlcean, dar Lala, mult mai disciplinat în joc, mai cuminte şi la fel de agresiv în sensul bun al cuvântului, a apărut la momentul potrivit şi a respins aproape de linia porţii. Atunci era, însă, deja 3-0 pentru că în primele minute ale reprizei a doua Bălaşa a executat imparabil o lovitură liberă directă, la capătul unei scheme de joc bine lucrate alături de coechipieri, portarul „minerilor” neavând altceva de făcut decât să ia mingea din plasă. Aşa cum spuneam, ocaziile s-au succedat una după alta, ratările de-a dreptul incredibile păstrând scorul în proporţii, totuşi, rezonabile, chiar dacă acest 3-0 este cel mai mare succes înregistrat de brezoieni în Divizia C. AFC Genesis Lotru Brezoi a aliniat următoarea formaţie: Ivănescu – Chebar, Lala, M. Pufu, Mătăsaru, C. Costache, Racolţa, Olinic, Bălaşa, A. Adrian şi Anghel. A mai intrat Voicu.

Marius Tomescu e fericit că au scăpat de ultimul loc

Antrenorul Marius Tomescu a venit la Brezoi să salveze echipa de la retrogradare. Părerea majorităţii celor prezenţi a fost aceea că „italianul” Tomescu a ajuns prea târziu şi n-a avut timp suficient să-şi impună stilul la echipă. A mai avut de înfruntat şi o mentalitate de amatori cu care s-a întâlnit la Brezoi, anume aceea că mai toţi aveau câte ceva de spus, vocile multe de pe margine derutându-i adesea pe jucători. Acum stilul de joc ordonat şi ofensiv impus de Tomescu s-a văzut încă de la prima victorie, de acum două săptămâni, a dat roade din plin la meciul cu Minerul Uricani, iar alte puncte se pot aduna în contul brezoienilor pe viitor. „Important este să nu terminăm pe ultimul loc. Cred că acest obiectiv este ca şi îndeplinit. Apoi vrem să adunăm cât mai multe puncte, iar dacă tot suntem condamnaţi la retrogradare, măcar să ne clasăm cât mai aproape sub linie pentru că nu se ştie dacă Federaţia Română de Fotbal va avea suficiente echipe pentru a completa viitoarea ediţie a Diviziei C, iar dacă va apela la noi o să ne înscriem pentru că actualul lot are valoare să facă faţă pe viitor rigorilor eşalonului trei” – a spus Marius Tomescu.

Vârtopeanu n-a văzut golul trei pentru că era după bani

Controversatul preşedinte al echipei brezoiene, Dan Vârtopeanu, s-a agitat mult pe marginea terenului şi a suferit la fiecare ratare a echipei sale. A fost extrem de fericit când jucătorii antrenaţi de Marius Tomescu conduceau la pauză cu 2-0. Atunci a plecat de la teren, iar când s-a întors era deja 3-0. „N-am văzut golul trei! Ce să fac? Am fost după bani pe la firme, pe la patroni, pe la prietenii pe care-i am pentru a plăti baremul de arbitraj. Nimeni nu ne ajută concret pe plan local aşa cum ar merita această echipă. Mă zbat cât pot şi mă bucur că oraşul Brezoi se poate mândri că are o echipă în Divizia C, o echipă care în ciuda locului ocupat joacă un fotbal frumos, curat, fără scandaluri şi violenţe pe teren şi fără să ne retragem din campionat aşa cum au făcut echipe cu tradiţie în acest eşalon cum ar fi Rulmentul Alexandria, Olimpia Gherla, Victoria Lehliu şi altele” – a spus Dan Vârtopeanu, care a fost nevoit să achite cele peste zece milioane lei vechi reprezentând baremurile de arbitraj şi observare ale oficialilor trimişi de FRF.