Acasă Liga IV Nicolae Tatut a fost exclus din viata sportiva

Nicolae Tatut a fost exclus din viata sportiva

179
0

Pentru actele de violenţă săvârşite pe terenul de fotbal, jucătorul echipei Viitorul Olanu,

Nicolae Tătuţ a fost exclus din viaţa sportivă

După ce în urmă cu ceva timp Viitorul Olanu şi Topologul N. Bălcescu s-au întâlnit într-un amical în care comportamentul nu a fost tocmai amical, iar arbitrul de centru, Alin Voicescu, a fost lovit de o parte a jucătorilor formaţiei ce îndeplinea atunci statutul de gazdă, cele două grupări s-au întâlnit din nou, de această într-un meci oficial programat în seria a III-a a Diviziei „Onoare”, considerat a fi, graţie locurilor ocupate în clasament (1 – N. Bălcescu, 3 – Olanu), derby-ul etapei a 15-a. Meciul s-a jucat pe terenul celor de la Nicolae Bălcescu, în aproape aceeaşi formulă. A fost delegat chiar şi acelaşi arbitru, Alin Voicescu. Lucrurile nu au stat bine nici de această dată. Din nou a ieşit cu scandal. În minutul 30, meciul a fost întrerupt. Un jucător al echipei oaspete, Bogdan Căpăţână, pentru injuriile la adresa arbitrului a primit cartonaşul roşu. În acel moment, un coechipier al acestuia, Nicolae Tătuţ, a început să împartă bătaie. L-a lovit cu capul în figură pe arbitrul asistent Silviu Mihăilă şi l-a faultat violent cu piciorul pe arbitrul Alin Voicescu. După săvârşirea acestor fapte a fost eliminat. Apoi, echipa oaspete a decis să părăsească terenul de joc. Nu au mai fost incidente. Comisia de Disciplină a AJF-ului întrunită marţi, 18 aprilie, a analizat şi acest caz. Graţie şi a declaraţiilor date de delegatul grupării Viitorul Olanu, Ion Bărboi şi de căpitanul acesteia, Radu Ion, care-au susţinut că unul dintre jucătorii eliminaţi, Bogdan Căpăţână nu este cu nimic vinovat pentru actele de violenţă la care s-a recurs la N. Bălcescu, ci doar Nicolae Tătuţ care i-a lovit pe amândoi arbitrii amintiţi, s-a luat decizia suspendării jucătorului Bogdan Căpăţână o etapă şi amendarea sa cu 20 RON. Jucătorul care a lovit, Nicolae Tătuţ, a fost amendat cu 100 lei noi şi exclus din activitatea sportivă. De asemenea, s-a decis ca formaţia Viitorul Olanu să piardă jocul cu scorul de 3-0, să fie penalizată cu 2 puncte în clasament şi să achite la AJF suma de 100 lei noi. Astfel, s-a cam încheiat lupta pentru ei în acest an. 
 
Giurcă şi Nicolaescu de la Electra au luat suspendare ca spectatori
Un alt meci disputat săptămâna trecută, în care s-au constatat abateri de la regulament a fost cel dintre AS Şirineasa şi Electra Rm. Vâlcea, partidă din care au ieşit învingători jucătorii lui Ciofîcă. Arbitrul Gheorghe Stanca a sancţionat disciplinar mai mulţi jucători, atât de la gazde, cât şi de la oaspeţi. Astfel, Emil Gheorghe de la Electra a primit două galbene în cursul acestui joc, iar decizia Comisiei lui Lazăr, Râmniceanu şi ceilalţi, a fost suspendarea cu o etapă a jucătorului şi amendarea acestuia cu 15 lei noi. Daniel Bădălan de la gazde a fost eliminat de pe terenul de joc pentru lovirea unui adversar, iar pentru acest lucru va sta pe tuşă 3 etape şi va trebui să achite la AJF 40 RON. Tot la acest meci, Emil Nicolaescu – delegatul echipei Electra şi Lucian Giurcă – antrenorul grupării din Nord, deşi au fost spectatori ca urmare a unor suspendări luate în urmă cu puţin timp, au fost pârâţi de arbitrul Stanca pentru gesturile lor de la acest meci şi au ajuns din nou la Comisie. Pentru proteste, injurii, ameninţări la adresa brigăzii de arbitri şi pentru că au pătruns pe terenul de joc la pauza dintre reprize, cei doi oficiali ai grupării Electra au primit suspendare la suspendare. La vechea sancţiune, se adaugă 3 etape de suspendare şi 30 Ron pentru fiecare dintre ei. Dacă vor continua în acest fel, cei doi riscă să nu mai prindă nici un meci din acest sezon. De asemenea, tot în urma acestui joc, echipa lui Dan Săraru a primit un ultim avertisment deoarece a permis pătrunderea spectatorilor pe teren.
 
Arbitrii continuă să fie înjuraţi
Preşedintele echipei divizionare D, Luncavăţul Popeşti, Constantin Şerban, la meciul disputat de formaţia sa pe teren propriu în compania grupării drăgăşenen Alma Lex, a fost evacuat din incinta terenului de joc pentru că a protestat la deciziile arbitrului, iar la sfârşitul partidei a adus injurii brigăzii de arbitri ce a oficiat acest joc. Pentru aceste lucruri, primarul Şerban nu va mai putea sta pe banca tehnică 2 etape şi va trebui să verse în contul AJF-ului 50 lei noi.
Un caz similar a fost şi la „Onoare”, la jocul dintre AS Mihăeşti şi Zorile Scundu, unde antrenorul echipei oaspete, Vasile Marius, a fost, de asemenea, evacuat de pe terenul de joc pentru protestele la deciziile arbitrului. El a primit 2 etape de suspendare şi doar 25 de lei noi amendă. Jucătorului Nicolae Coman de la Energia Malaia, pentru că în partida disputată cu Lotru Voineasa l-a înjurat pe observatorul şi preşedintele CJA Vâlcea, Ion Tudorică, acuzându-l că a venit cu echipa oaspete (Lotru), i-a fost reţinut carnetul. Comisia de Disciplină a decis ca acesta să stea pe margine o etapă şi să achite suma de 10 lei noi. Altfel, la meciul dintre Cozia Călimăneşti şi U.T. Goleşti, Cornel Diaconu de la oaspeţi a luat două galbene în cursul jocului, iar după eliminare a înjurat arbitrul. El va privi de pe margine următoarele două jocuri ale formaţiei sale şi, în plus, va trebui să achite la AJF suma de 20 RON. Nici juniorii nu au scăpat nesancţionaţi. Jocul dintre CSS Triumf Drăgăşani şi FC Băbeni de la grupa 1991 a fost omologat cu scorul de 0-3, iar echipa gazdă a fost amendată cu 25 RON deoarece 8 jucători ai acestei formaţii nu au avut viza medicală valabilă.  

Simona SIMA