Acasă Liga III „Chimistii” au fost batuti, dar au terminat învingatori

„Chimistii” au fost batuti, dar au terminat învingatori

87
0

Inter Petrila – FC Oltchim 1-2 (0-1)

„Chimiştii” au fost bătuţi, dar au terminat învingători

Vâlcenii de la Oltchim au ieşit cu bine din cea de-a doua deplasare consecutivă pe care au avut-o programată în seria a VI-a a celui de-al treilea eşalon fotbalistic al ţării. După eşecul de la Vulcan, au reuşit să „spargă gheaţa” şi să câştige primul meci pe teren străin al returului de campionat. Primirea făcută de echipa gazdă, respectiv Inter Petrila, nu a fost tocmai una sportivă. Pentru cele trei puncte pe care le-au obţinut, vâlcenii au trebuit să îndure şi anumite durităţi ale jucătorilor grupării minereşti, la care au recurs atât pe teren, cât şi în afara acestuia. Totuşi, în teren vâlcenii nu s-au lăsat intimidaţi şi au făcut un joc bun, superior adversarilor, adjudecându-şi meritat toate cele trei puncte. Antrenorul Costel Gaiţă ne-a relatat mai în amănunt cum au decurs lucrurile: „Nu ne-am imaginat că o să recurgă şi la violenţă pentru a ne intimida. Totuşi, a fost ca la Petrila: pumni, bătaie. În minutul 32 era 1-0 pentru noi. Adi Glăvan a prins un voleu imparabil după o lovitură liberă executată de Ovidiu Creangă. La pauză a început scandalul. Jucătorii adverşi, fără să-i provocăm în vreun fel, au sărit pe noi cu pumnii, că de ce ne ducem să-i retrogradăm. Până să intervină forţele de ordine au fost loviţi Olaru, Monea, Glăvan, chiar şi arbitrul de centru al partidei, Constantin Făniţă din Timişoara care s-a speriat şi în repriza secundă a arbitrat slab, neconcludent. Vreo 4-5 jucători de la ei aveau cartonaş galben şi ar fi trebuit să primească roşu, însă timişoreanul nu a luat nici o decizie disciplinară de acest gen. Imediat după pauză l-am băgat în teren şi pe Pană, dar după două minute a trebuit să revină pe bancă pentru că l-au accidentat. Prin minutul 65 a marcat şi Melcea. Apoi au dat şi ei un gol din off-side. S-a terminat 1-2 deşi noi am mai avut o ocazie mare prin Cosmin Popa care a ratat cu poarta goală. Sincer mi-a fost teamă că după fluierul de final al jocului ar putea tăbărî iar pe noi, dar nu au mai fost probleme. Am fost prieteni la final”.

O dată cu această nouă victorie şi graţie înfrângerilor suferite de celelalte formaţii care, teoretic, încă se mai află în lupta pentru titlu, „chimiştii” au refăcut diferenţa de 9 puncte existentă înaintea eşecului de la Vulcan, apropiindu-se tot mai mult de Divizia B. Din cele 8 meciuri care le-au mai rămas de disputat, practic este aproape imposibil ca elevii lui Gaiţă să piardă 3, iar celelalte contracandidate să câştige peste tot. Cred că în acest moment nu mai există nici un dubiu: FC Oltchim va termina campionatul acesta pe primul loc. Vineri, 21 aprilie, FC Oltchim urmează să întâlnească Minerul Mătăsari o echipă ce ar putea intra în zona periculoasă a clasamentului cu un eşec pe terenul liderului seriei a VI-a a Diviziei C. Preşedintele Diculoiu şi antrenorul Costel Gaiţă nu concep nimic altceva în afara victoriei la meciul din acest sfârşit de săptămână. Mai mult, se aşteaptă ca Glăvan şi compania să nu mai creeze emoţii celor prezenţi şi să câştige detaşat.

 
Preşedintele Diculoiu ia o decizie istorică: face publice primele pe care se joacă la FC Oltchim

„Chimiştii”, premiaţi doar la victorie

* o înfrângere „acasă” îi „arde” rău la buzunar

 Zilele acestea preşedintele grupării vâlcene, FC Oltchim Rm. Vâlcea, inginerul Mihai Diculoiu, ne-a spus cum sunt motivaţi jucătorii acestei echipe să obţină rezultate bune. Ne-a făcut cunoscute primele de joc pe care le primesc o parte a componenţilor acestei echipe dacă realizează obiectivele stabilite. Astfel, la salariile pe care le primesc fiecare dintre fotbaliştii divizionari C, ce nu sunt diferenţiate în funcţie de vârstă, vechime la club sau forma arătată în teren, se adaugă şi primele de victorie, după cum urmează: o victorie obţinută pe teren propriu echivalează cu 1 milion lei vechi pentru 11 jucători care-au fost în teren, în timp ce răsplata pentru trei puncte câştigate în deplasare însumează 3 milioane de lei. S-a stabilit ca aceste recompensări financiare suplimentare să fie acordate doar pentru 11 jucători. În cazul în care antrenorul face schimbări, e treaba echipei cum va împărţi banii. De altfel, pentru fiecare dintre aceste situaţii, tehnicianul FC Oltchim, Costel Gaiţă, primeşte dublu. Banii şi-i primesc după o serie de 4 jocuri disputate. Aparent, pare o situaţie ideală, însă mai trebuie menţionat că există şi amenzi în caz de eşec. Pentru două puncte pierdute „acasă” sunt sancţionaţi financiar cu 2 milioane de lei vechi, iar o înfrângere pe propriul teren îi va „arde” rău la buzunar, ei urmând a fi amendaţi cu 6 milioane lei vechi, ceea ce înseamnă că vor trebui să obţină două victorii în deplasare pentru a-şi recupera paguba. Până acum, această decizie a conducerii „chimiste” ce priveşte aspectul financiar pare „reţeta” perfectă pentru realizarea performanţei pentru că în acest mod jucătorii au grijă să nu facă prea mulţi paşi greşiţi.