Alte sporturi

Mădălina Oane, „jolly-joker” în voleiul vâlcean

• pentru tânăra de  la CET Govora – CNMB, sportul cu mingea la fileu nu mai păstrează niciun secret

Absolventă a Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân” din Rm. Vâlcea, promoţia 2009, Mădălina Oane îşi are deja planificat viitorul, pe care nu şi-l poate imagina, deocamdată, în afara voleiului de performanţă. Antrenată de soţii Marius şi Nicoleta Mărgărit, voleibalista de la CET Govora – CNMB va fi de un real ajutor colegelor sale în campionatul divizionar A2, fiind o jucătoarea polivalentă, un adevărat „jolly-joker” al acestui sport. Calităţile fizice şi şarmul său irezistibil vor reprezenta atu-urile în atragerea publicului vâlcean în Sala Traian.

De sala de balet, în cea de volei

Mădălina Oane a cochetat o perioadă îndelungată cu dansurile artistice, însă nu a avut şansa să se afirme prea mult la nivel naţional în această disicplină extrem de graţioasă. Motivele ni le prezintă chiar ea. „Prima dată, m-am apucat de balet timp. L-am practicat timp de trei ani şi jumătate, la Casa Armatei. Am renunţat la acest sport care m-a fermecat foarte mult, deoarece clubul s-a desfiinţat şi nu am mai avut posibilitatea să mai continui. Apoi, am început voleiul, în clasa a IV-a, cu profesoara Alina Cornea, care m-a iniţiat în tainele acestei discipline timp de patru ani, până ce am venit la liceu şi am intrat în grija antrenorilor actuali. Am simţit o atracţie atât de mare faţă de volei, încât nu l-am mai putut abandona. Consider că am făcut alegerea cea mai bună”, ne-a spus tânăra de la CET Govora-CNMB.

Dragostea faţă de volei şi-a lăsat amprenta

Dedicată trup şi suflet jocului peste fileu, Mădălina a suferit de-a lungul carierei accidentări destul de grave, însă acestea nu au făcut-o să renunţe, ci, din contră, au motivat-o şi mai mult. „Am suferit mai multe accidentări de când m-am apucat de acest sport, atât la mâini, cât şi la picioare. Cel mai mult am stat departe de volei o jumătate de an. Eram în clasa a VIII-a, când am suferit o fractură la mână, alunecând atunci pe podea. Am mai avut probleme cu genunchiul, cu glezna, însă acestea nu m-au oprit din activitate. Consider că trebuie să continui ceea ce ai început”, a adăugat Mădălina Oane.

Continuă la „Brâncoveanu”

Deşi este angrenată în sportul de performanţă, eleva soţilor Mărgărit nu-şi doreşte să urmeze cursurile unei facultăţi de sport, ci a optat pentru Universitatea „Constantin Brâncoveanu” din Râmnicu Vâlcea, întocmai pentru a continua cu voleiul în Divizia A2. Cunoaşte foarte bine situaţia absolvenţilor din momentul actual, astfel că s-a orientat spre meserii care să îi aducă satisfacţie financiară pe viitor.
„Nu am dorit să obţin o licenţă în sport, deoarece foarte puţini îşi găsesc apoi un loc de muncă. De aceea, am optat pentru «Economia Turismului, Comerţului şi Serviciilor», la «Universitatea Constantin Brâncoveanu». În momentul actual, trebuie să fii foarte atent cu facultăţile pe care vrei să le faci, pentru că ai şanse foarte mari să stai pe tuşă după ce termini. Sunt foarte mulţi absolvenţi care nu reuşesc să fie angajaţi, pentru că nu există locuri de muncă în domeniile lor. Consider că profilul la care am fost admisă este unul de viitor, care îmi va oferi oportunitatea să fiu angajată în domeniu. De asemenea, voi avea şansa şi să joc şi volei”, şi-a expus planurile eleva soţilor Mărgărit.

„Ne va fi greu să promovăm, dar nu imposibil”

Carismatica voleibalistă nu a purtat până în momentul de faţă nicio discuţie cu oficialii de la CET Govora (cei care vor finanţa echipa în campionat), însă este convinsă că nu vor exista probleme la nivel financiar şi că totul va fi ok. „Nu am discutat deocamdată nimic cu cei de la CET Govora. Mai e destul timp până ce începe campionatul. Însă sunt sigură că nu vor fi probleme. Oricum, rolul nostru ca jucătoare este să avem o evoluţie cât mai bună în campionat. Dacă vom obţine rezultate bune, sunt sigură că vom fi şi apreciate pe măsură. Noi ne-am propus chiar să promovăm la finele sezonului şi să le demonstrăm antrenorilor şi tuturor celor care iubesc acest sport că avem valoare. Ne va fi greu, dar nu imposibil”, ne-a mai declarat voleibalista, care a adăugat că are încredere că echipa nu se va desfiinţa, chiar dacă la început le va fi mai greu în campionat: „Sunt convinsă că se doreşte ca voleiul să fie popular şi în Vâlcea, astfel că nu cred că activitatea va fi încheiată în cazul în care ne va fi mai greu la început”.
Lucian CORNECI

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button