Alte sporturi

Halterofirii, performerii anului trecut

Retrospectiva sportivă la Clubul Chimia în 2005:

Halterofirii, performerii anului trecut

   Anul 2005 a fost unul cu rezultate notabile pentru sportivii legitimaţi la secţiile Clubului Chimia. 66 de medalii, 14 de aur, 20 de argint şi 32 de bronz, aceasta sunt reuşitele care au îmbogăţit zestrea de medalii a instituţiei conduse de Dumitru Drăguţă şi Ion Iorgu. Instituţia departamentală a Agenţiei Naţionale de Sport a pus şi pune în continuare accent pe promovarea tinerilor, acesta fiind şi principalul motiv pentru care a funcţionat şi funcţionează protocolul încheiat cu Clubul Sportiv Şcolar. Fiind vorba de un club ce se finanţează din bani publici, considerăm că este necesar să fiţi informaţi asupra rezultatelor obţinute în 2005 de sportivii „chimişti”. Acum ne vom opri asupra rezultatelor obţinute în 2005 de către secţiile de judo, haltere şi karate. 

Fetele fac legea şi la judo

Secţia de judo a Clubului Chimia, condusă de Ion Luciu, vine şi în anul 2005 să confirme rezultatele bune obţinute în anii precedenţi. Prima competiţie a anului trecut avea să fie la Piteşti, unde Valentina Târcă şi colegele ei reuşeau calificarea la finala ce urma să aibă loc la Oradea, pentru junioare I şi la Arad, pentru junioare II. Aici, Alexandra Stan, o altă „chimistă” de perspectivă, ocupa locul trei. Vâlceanca a terminat tot pe trei şi la Cupa României, competiţie ce a avut loc la Sibiu. Valentina Târcă ocupa şi ea locul trei la junioare I, la finala Campionatului Naţional de la Oradea. Aceeaşi sportivă s-a clasat a doua la Campionatele Naţionale de seniori de la Braşov şi a terminat pe locul trei la Cupa României de la Sibiu. Rezultatele bune obţinute de judokanii lui Ion Luciu clasează secţia de la Chimia pe locul cinci între performanţele sportive ale Vâlcii în 2005.

Doi halterofiri în top

„Trebuie să recunoaştem că în anul 2004, la analiza clubului, secţia cu cele mai valoroase medalii era atletismul, în 2005, spre satisfacţia celor ce au acordat încredere antrenorului Gheorghe Dinu, lucrurile au început să meargă pe un trend ascendent iar rezultatele au început să apară”, spune directorul clubului, Ion Iorgu.  Astfel, sportivii clubului au adus în vitrina acestei instituţii sportive, în cursul anului trecut,  un număr de 17 medalii, cinci de aur, şase de argint şi şase de bronz. De asemenea, pentru prima dată în istoria halterelor vâlcene, în topul celor mai buni sportivi ai Vâlcii s-au aflat doi valoroşi sportivi de la secţia lui Gheorghe Dinu. E vorba de Anda Matei, clasată pe locul trei în topul celor mai buni sportivi vâlceni în 2005, şi Alexandru Şandru., clasat pe locul zece în acelaşi top. De menţionat că secţia coordonată de Gheorghe Dinu a reuşit ca în 2005 să dea un sportiv la lotul naţional, iar aici îl amintim pe Alexandru Şandru.

La karate viitorul sună bine

Secţia de karate, condusă de Constantin Daneş şi Dinu Paul, este secţia care după cea de haltere a obţinut cel mai mare număr de medalii în 2005. anul competiţional trecut a debutat pentru karatiştii de la Chimia cu participarea acestora la Campionatul Naţional de seniori, minicadeţi şi cadeţi pe stil, turneu ce a avut loc la mijlocul lunii martie, la Oradea unde „chimiştii” au câştigat numai puţin de 10 medalii, trei de aur, patru de argint şi trei de bronz prin sportivii Marian Totelecan, Dinu Paul, Ancuţa Diaconescu, Radu Daneş, Andi Stifu şi Silviu Chiţa. La un interval de numai zece zile, sportivii sunt din nou în faţa unui nou şi puternic examen, la Campionatele Naţionale de karate interstiluri WFK seniori, la Bucureşti. De aici „chimiştii” Marian Totelecan, Ancuţa Diaconescu şi echipa, cu Dinu Paul şi Radu Daneş, au adus trei locuri I şi un loc III. Dacă sportivii seniori ai secţiei de karate au câştigat numai medalii de aur, argint şi sporadic bronz, la Campionatele Naţionale de copii şi juniori de la Oradea tinerele speranţe de la Chimia au demonstrat că au valoare, aceştia câştigând mai multe medalii prin Crenguţa Florin, Mihai Mazilu, Diana Cocoşi, Raluca Frumuşelu, Cristina Ardeleanu, Roxana Sofianu, Nicolae Stanciu şi Andi Stifu. Trebuie remarcată comportarea meritorie a sportivului „chimist” Marian Totelecan, component al Lotului Naţional, care a ocupat locul trei la individual şi locul doi cu echipa României la Europenele din Austria. Acelaşi sportiv a câştigat medalia de argint la individual şi locul trei cu echipa ţării noastre la Mondialele de karate din Olanda. Per ansamblu, în 2005 karatiştii de la Chimia au câştigat 35 de medalii, 9 de aur, 10 de argint şi 16 de bronz.

Ionel GEREA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button