Alte sporturi

Sportul vâlcean, la ora bilantului

Sportul vâlcean, la ora bilanţului

 

   Miercuri, 14 martie, DSJ Vâlcea şi CS Chimia şi-au prezentat în comun bilanţul de activitate pe anul 2005, într-o şedinţă specială la care au participat toţi antrenorii ce-au obţinut rezultate deosebite cu sportivii pe care-i pregătesc. Întrevederea a fost marcată de prezenţa vice-primarului Nicolae Dicu, ca şi a reprezentatului ANS, directorul Ion Pandele. Bineînţeles că nu au lipsit nici şefii DSJ şi Chimia, Adrian Comănescu respectiv Dumitru Drăguţă.

    Din partea CS Chimia, raportul de activitate pe anul 2005 a fost prezentat de directorul adjunct Ion Iorgu, care-a trecut în revistă toate medaliile cucerite de sportivii clubului, apreciind că există deja o concurenţă între acestea pentru a realiza alte şi alte performanţe. Iorgu a amintit şi patru nume de sportivi ai clubului cu rezultate importante anul trecut: Marian Totelecan (karate), Anda Matei (haltere), Iulia Năvăcoiu (box) şi Valentina Târcă (judo). Detaliind activitatea secţiilor de atletism, box, handbal, fotbal-tenis, tenis de masă, judo, karate, haltere, şah şi lupte, directorul adjunct de la Chimia a admis că este loc şi de succese mai mari în 2006.

   Adrian Comănescu, directorul DSJ Vâlcea, a prezentat celor prezenţi că a întocmit un program propriu de acţiune capabil să sporească performanţele sportului vâlcean. Acesta include şi o colaborare mai bună cu cluburile şi cu edilii localităţilor, dar şi impulsionarea tuturor profesorilor din judeţ pentru a lucra din ce în ce mai eficient.

    Au ţinut apoi să ia cuvântul şi o parte din antrenorii sau oficialii prezenţi, care-au mulţumit CS Chimia şi DSJ Vâlcea pentru condiţiile de pregătire create: Paul Dinu (karate), Mihaela Truşcă (director CSŞ), Gheorghe Dinu (haltere), Nicolae Bugheanu (fotbal), Ion Luciu (judo), Lelioara Alexandrescu (atletism), Silviu Grecu (înot), Constantin Teofilescu (Drăgăşani) şi Ioan Gavrilescu (CS Oltchim). Toţi aceştia au expus şi câteva dintre problemele deosebite cu care se confruntă în activitatea pe care-o desfăşoară. Au mai luat cuvântul în final Nicolae Dinescu (din partea IŞJ Vâlcea), Nicolae Dicu şi Ion Pandele.

 

Cine vrea să ia baza CSŞ din Nord?

 

  Profesorul Nicolae Bugheanu a vorbit din partea secţiei de fotbal de la CSŞ Rm. Vâlcea, iar problema sa a trezit interesul vice-primarului Râmnicului, Nicolae Dicu. „Vreau să trag un semnal de alarmă pentru că se încearcă de către «vecinii» noştri deposedarea clubului de baza sportivă din cartierul Nord. Această bază reprezintă locul propice de pregătire al nostru şi nu ar fi permis, în nici un caz, să se întâmple acest lucru, să fim daţi afară de pe acel teren, iar noi să nu putem face nimic!”, a vorbit Bugheanu. La finalul şedinţei, Bugheanu nu a dorit să ne ofere mai multe amănunte despre problema prezentată, dar aşteaptă o rezolvare rapidă din partea autorităţilor locale.

 

Copii nu mai sunt atraşi de sport

 

   „Trebuie să recunoaştem, de la Coman şi până la Gutău, nimeni nu a mai investit atâţia bani în activitatea sportivă”, a apreciat Silviu Grecu, profesor de înot şi directorul Şcolii Generale nr. 2 din Rm. Vâlcea. „Şi totuşi acest lucru nu se vede şi-n numărul copiilor ce se îndreaptă spre sport. De asemenea, sunt surprins de faptul că numărul spectatorilor la un eveniment sportiv este deosebit de scăzut”, a mai spus Grecu.

 

Primăria va sprijini în continuare sportul vâlcean

 

  După ce a recunoscut că încă mai sunt multe lucruri de făcut pentru sportul vâlcean, iar una dintre problemele stringente este legată de procurarea unei piste artificiale de atletism pe stadionul „Municipal” din Zăvoi, pe care Ion Pandele i-a solicitat s-o rezolve cât mai rapid, vice-primarul Râmnicului, Nicolae Dicu a spus: „Este păcat că până acum sălile de sport construite nu au fost prevăzute şi cu locuri pentru spectatori pentru ca întrecerea să se desfăşoare şi cu puţină asistenţă. De aceea, vrea să vă anunţ că, în ceea ce priveşte sala de sport de la Şcoala Generală nr. 9, în construcţie acum, va avea şi o mică tribună de 150 de locuri”.

 

D’ale lui Pandele

 

  Directorul ANS, Ion Pandele, a considerat că, totuşi, medaliile cucerite anul trecut de CS Chimia sunt cam puţine. Chiar şi aşa, el a ţinut să aducă mulţumirile şefului direct Florian Gheorghe pentru toţi sportivii şi tehnicienii vâlceni, acordându-le per total calificativul foarte bine. Luând cunoştinţă de problemele mai dese cu care se confruntă CS Chimia, Pandele le-a dat speranţe celor prezenţi că în curând va încerca să pună la dispoziţia clubului, printre altele, şi un microbuz pentru 18 persoane, destinat deplasării la diferite competiţii.

 

Gavrilescu: „Râmnicul este un oraş care trăieşte prin şi pentru sport”

 

  Preşedintele CS Oltchim, Ioan Gavrilescu, a atins în alocuţiunea sa toate punctele importante din sportul vâlcean şi nu numai: „Râmnicul este un oraş care trăieşte prin şi pentru sport. De aceea, vreau să mulţumesc autorităţilor locale pentru că încearcă să aducă sportul acolo unde trebuie. Îmi pare rău însă că nu au venit aici reprezentanţii Prefecturii şi ai Consiliului Judeţean, care ar fi putut să ia aminte de problemele care se discută. S-a văzut şi după Mondialele de handbal feminin din Rusia că s-a ajuns ca în sfârşit performanţa să fie recompensată aşa cum se cuvine. De aceea s-a putut să fie alocate imediat 30 de miliarde de lei pentru rezultatul naţionalei, deşi bugetul fixat de FR Handbal pentru întregul an 2005 nu era decât de 24 de miliarde. Îmi pare bine că primarul Mircia Gutău a simţit că nu e bine ce se întâmplă la Energetic şi că nu i-ar plăcea ca tocmai în mandatul său să se desfiinţeze clasele de handbal de la acest liceu, luând hotărârea să sprijine activitatea sportivă de acolo”. Altfel, Gavrilescu speră ca publicul vâlcean să perceapă cum se cuvine transformarea ce se produce la echipa de handbal feminin a clubului pe care-l conduce: „La Vâlcea, locul 3 e un bluf, însă pentru orice alt oraş ar însemna o performanţă de răsunet! Orice alt loc decât locul 1 nu înseamnă nimic pentru publicul vâlcean. I-am obişnuit mereu pe suporteri cu locul 1 şi acum dacă suntem mai jos asta înseamnă că e un rezultat slab”.

Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button