Editorial

La AJF Vâlcea nu e nimic de criticat

La AJF Vâlcea nu e nimic de criticat

 

  La finalul ultimei şedinţe a Biroului Executiv al AJF Vâlcea am fost surprins de două situaţii diferite. La punctul „Diverse” de pe ordinea de zi nu s-a discutat mare lucru, însă câţiva din colegii mei de Birou au dorit să analizăm cu atenţie cele scrise în publicaţia ARENA. Primarul Dan Săraru, realizând ineditul situaţiei, a vrut să renunţa la o discuţie aparent inutilă, însă domnia sa – bun diplomat şi deschis întotdeauna dialogului – a ştiut cum să pună problema astfel încât să înţeleg exact realitatea: era un dialog între prieteni. De altfel, cred eu, chiar este greu să poţi vorbi cu Săraru altfel decât ca un prieten! Probabil „meseria” de primar şi statutul său de cadru didactic l-a înzestrat cu unele calităţi necesare artei de a convinge şi de a şti să-ţi exprimi un punct de vedere civilizat, cu argumente, aşa cum a făcut-o dumnealui întotdeauna.

   De cealaltă parte s-a situat vicepreşedintele Pintilie şi nu numai el. Una din cerinţele sale m-a lăsat fără replică. „Talibanul” mi-a spus să-m aleg: ori ziarist, ori membru în Birou! Adică, nici mai mult nici mai puţin să aleg una din două variante:

   Să renunţ la activitatea desfăşurată la ARENA! Cerându-mi asta, Pintilie ar vrea probabil ca informaţiile din fotbalul judeţean să fie scrise doar de câţiva jurnalişti şi ar mai rămâne să decidă cine, la ce ziar şi ce să scrie. Cu alte cuvinte, să demisionez din presa sportivă pentru că particip o dată pe lună, cel mult de două ori, la nişte şedinţe pe care eu le-aş vedea publice, dar acest lucru nu este permis de statutul AJF.

   Să demisionez din Biroul Executiv! De ce vrea Pintilie să iau o asemenea decizie? Îl deranjează că dispun de un instrument de informare în masă şi pot oricând să informez echipele din judeţ despre ceea ce fac conducătorii fotbalului judeţean? Îi amintesc vicepreşedintelui Pintilie că am mai demisionat cândva dintr-un Birou Executiv în care deciziile se luau fără consultarea mea ca reprezentant al echipelor din Divizia Onoare, iar omul care m-a determinat să iau o astfel de decizie, secretarul de atunci, Ion Boharu, a fost criticat deseori pentru neajunsurile activităţii sale. Unde era atunci „justiţiarul” Pintilie? Îl atacă acum pe Boharu, când nu mai e în funcţie? Jalnic!

   După ce am prezentat cele două ipostaze legate de modul în care unii văd prezenţa mea ca ziarist în Biroul Executiv al AJF Vâlcea, amintind că Dan Săraru a căutat argumente şi a discutat deschis despre fiecare nemulţumire a sa în parte, iar Constantin Pintilie a cerut pe un ton dictatorial să-mi aleg, ori în ziarist, ori în Birou, nu pot încheia fără a mai aminti ceva: mi s-a spus de trebuie să încetez criticile comandate de Dumitru Lovin în ARENA, la adresa lui Mihai Persu şi a conducerii AJF! O tâmpenie mai mare ca asta nu credeam că pot să aud. Adică, acum, dacă Lovin a pierdut alegerile la şefia AJF, tot ce e de criticat e doar în închipuirea lui, iar noi, ziariştii, scriem la comanda acestuia!!!!! Jalnică atitudine, domnilor! Există multe lucruri în fotbalul judeţean de care sunt nemulţumiţi oamenii de sport. Nu putem închide ochii, dar pentru a vă face pe plac, o să închei spunând: NU E NIMIC DE CRITICAT LA AJF! Mă crede cineva? Cine nu mă crede, îmi poate scrie la redacţie.

Florin MĂNOIU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button