Liga II

CF Chimia porneşte la drum

• „Frasin va decide bugetul clubului”

Luni, 30 iunie, oficialii Clubului Sportiv Municipal au organizat în Zăvoi o conferinţă de presă în care-au oferit mai multe amănunte despre asocierea cu firma bucureşteană New Travel, la care omul de afaceri George Frasin este patron, precum şi despre constituirea CF Chimia. La întâlnirea cu mass-media vâlceană au participat Nicolae Dicu – preşedintele Consiliului Director al CSM, Alin Trandafir – preşedintele executiv al CSM, Doru Filip – consilier local. „Am plecat de la ideea că indiferent câte investiţii am face noi, autorităţile locale, în acest club, nu putem găsi soluţii financiare suficiente pentru a ajunge în Liga I şi a rezista acolo la un nivel onorabil.

Era clar că Primăria nu poate susţine o echipă în acel eşalon. În aceste condiţii, am luat decizia de a realiza o asociere între Clubul Sportiv Municipal şi firma New Travel. CSM a rămas cu 10 la sută din acţiuni (parte reprezentată de jucătorii vechi şi de asigurarea bazei materiale). Am vrut să ne degrevăm astfel de plata cheltuielilor legate de contractele jucătorilor, de plata unui antrenor, de cantonamentele efectuate, etc. În schimb, Consiliul Local s-a angajat să rezolve în cel mai scurt timp problemele legate de procurarea unei tabele de marcaj şi de montarea nocturnei”, a precizat Dicu, în deschiderea conferinţei.

Dicu vrea să adopte imnul vechi al Chimiei

Nicolae Dicu a mărturisit apoi cum s-a ajuns la această variantă de asociere cu omul de afaceri George Frasin, patronul firmei bucureştene de turism, „New Travel”: „George Frasin, prin firma sa New Travel, a dorit să preia în întregime finanţarea clubului. El este cel care va decide bugetul clubului. Nu ne interesează dacă Frasin îşi va mai atrage alături alţi sponsori, care să poată contribui cu bani. Noi suntem gata de a le oferi tuturor posibilitatea de a-şi face publicitate la stadion. Frasin a plătit deja pentru achiziţiile făcute până acum, pentru aducerea antrenorului, salariul lui Marin Barbu a fost de asemenea exclusiv treaba lui, pentru procurarea unui nou echipament de joc, precum şi pentru asigurarea unor stagii centralizat de pregătire. În plus, ne bucură faptul că omul de afaceri bucureştean a acceptat ca noua denumire a echipei să fie CF Chimia, un nume de legendă al fotbalului vâlcean. În acest sens, încercăm ca în perioada următoare să preluăm şi palmaresul acestei echipe. Mai mult decât atât, vrem să adoptăm şi imnul vechi al Chimiei, care ar putea fi adaptat pentru zilele noastre”.

„Mulţi oameni de afaceri şi-au făcut o reclamă fantastică finanţând echipe de fotbal”

Oficialul din Zăvoi a ţinut să dea asigurări vizavi de seriozitatea lui George Frasin. „Frasin a căutat mai mult o zonă în ţară unde să poată investi în fotbal. Se ştie prea bine că foarte mulţi oameni de afaceri şi-au făcut o reclamă fantastică finanţând echipe de fotbal. Pe acest lucru am mizat şi noi atunci când am demarat discuţiile cu Frasin. Are tot interesul să facă treabă, pentru că – vă daţi seama – nu poate da 1 milion de euro fără a câştiga nimic”.
Nicolae Dicu a dat apoi asigurări că asocierea cu bucureşteanul George Frasin este doar în beneficiul fotbalului vâlcean. „În contractul de asociere dintre CSM şi firma New Travel este specificat cât se poate de clar că drepturile jucătorilor trebuie cesionate de la an la an grupării nou constituite. Aşadar, în fiecare an se va face cesionarea dreptului de a juca în Liga a II-a sau după caz în Liga I. Există o perioadă de graţie de trei ani, o garanţie pe care ne-am simţit obligaţi s-o avem. De aceea, repet încă o dată, noi nu pierdem nimic din asociere, ci dimpotrivă, iar noi sperăm că fotbalul vâlcean va avea numai de câştigat”, a mai spus Dicu. „În plus, este bătut în cuie faptul că echipa nu poate fi mutată în altă localitate”, a completat Doru Filip.

Un italian a dorit să se asocieze cu CSM

În afara lui George Frasin, oficialii Clubului Sportiv Municipal au purtat discuţii pentru o eventuală asociere şi cu un om de afaceri italian. „Au mai fost discuţii cu un om de afaceri italian, dar s-a dovedit că acesta nu a dorit decât să tatoneze terenul. Astfel că, la începutul anului 2008, mai precis în ianuarie, am întrerupt orice tratative cu acesta. Cu Frasin, negocierile au durat aproximativ trei luni, iar în această perioadă s-au pus în discuţie şi obiectivele pe care ni le dorim pentru această echipă de fotbal. Principalul lucru pe care mizăm este reprezentat de promovarea în Liga I”, a afirmat Dicu.
Altfel, preşedintele Alin Trandafir a precizat că cele două firme care-au sponsorizat CSM-ul în acest an vor fi păstrate în continuare. „Până acum, firma RDS are trei luni întârziere la plată, iar DH Leasing nu a achitat decât o rată”, a precizat Trandafir.

Dicu şi Filip în Consiliul de Administraţie al CF Chimia

Pentru a fi în temă cu toate hotărârile luate în cadrul clubului CF Chimia, care să privească exclusiv binele fotbalului vâlcean, în contractul de asociere dintre CSM şi firma New Travel s-a stabilit ca autorităţile locale să aibă doi membri în noul Consiliu de Administraţie. Cei care vor avea astfel putere de decizie vor fi Nicolae Dicu şi Doru Filip.

CSM va activa în Liga a IV-a

Nicolae Dicu a prezentat apoi şi care va fi soarta Clubului Sportiv Municipal, care nu se va desfinţa, aşa cum greşit s-a înţeles. „Clubul Sportiv Municipal va rămâne entitate juridică, adică o societate non-profit, care va avea ca activitate principală întreţinerea bazei sportive şi coordonarea Centrului de Copii şi Juniori, pe care l-am intitulat cât se poate de sugestiv «Traian Popa», în memoria fostului mare descoperitor de tinere talente al Vâlcii. Acestui Centru de Copii şi Juniori încercăm acum să-i dăm o alură profesionistă, astfel încât să putem lansa în câţiva ani câteva valori, care să joace la CF Chimia sau la alte echipe din ţară, din primele două ligi”. Odată cu constituirea noii grupări, denumirea de CSM Rm. Vâlcea nu va dispărea definitiv, ci va exista în continuare, atât prin activitatea Centrului de Copii şi Juniori, cât şi printr-o echipă de fotbal care va activa în Liga a IV-a, pe locul ocupat până acum de „satelitul” CSM II. „Vom avea echipă în Liga a IV-a, formată din jucători de până la 21 de ani. Vrem să le dăm astfel o şansă celor tuturor fotbaliştilor care-au termina junioratul, dar care după împlinirea vârstei de 18 ani nu au apucat să-i convingă pe antrenorii unor echipe mari de calităţile lor. Până la 21 de ani ei vor putea la CSM, în Liga a IV-a, după care vor trebui să aleagă”, a subliniat Dicu.
Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button