Diverse

Cupa Şirineasa – la a şaptea ediţie

De câţiva ani încoace, la Şirineasa, se organizează o interesantă competiţie de fotbal, care la început a adunat doar grupări aparţinând satelor ce compun comuna. Din 2007, aria de participare s-a extins, iar la „Cupa Şirineasa” – ajunsă în acest an la cea de-a VII-a ediţie – au putut fi prezente şi echipe din alte localităţi. „În primele patru ediţii, această competiţie a fost rezervată numai satelor sau cătunelor din Şirineasa. Începând cu ediţia a V-a, am permis şi altor echipe din afara comunei să participe. Dar aşa…, mai restrictiv. În ediţia a V-a a participat echipa «stranierilor», pentru care au evoluat jucători care activau la AS Şirineasa, dar care nu erau localnici şi chiar ei au câştigat trofeul în acel an. În 2007 au apărut şi două echipe de la Băbeni. Una din zona centrală a Băbeni-ului, iar cealaltă de la Vale Mare.

Şi anul acesta au venit amândouă. Una a ajuns chiar în finală”, ne-a spus primarul comunei Şirineasa, Dan Săraru, cel care s-a ocupat an de an de organizarea acestei competiţii.
Ediţia din acest an a „Cupei Şirineasa a revenit grupării care-a reprezentat satul Broşteni. „E primul an în care echipa cătunului Broşteni – cel din apropierea Primăriei şi care ţine până la şcoală – a câştigat competiţia. Cei din Broşteni au mai ajuns în semifinală anul trecut şi în finală acum doi ani, însă niciodată n-au reuşit să se impună. Fiecare sat şi-a făcut câte o echipă. Am avut cinci echipe ale satelor, una a fost echipa juniorilor şi două din Băbeni. Fiecare dintre echipele participante la această întrecere a putut folosi şi jucători legitimaţi la echipe de Liga a IV-a sau a V-a. A fost chiar un băiat de la Craiova şi altul de la clubul Steaua. Au fost 7 meciuri în total. Nu s-a mai jucat finala pentru locurile 3-4. Au fost şi premii, unele provenind din contribuţia fiecărei echipe în parte şi premii asigurate de mine, ca organizator. Fiecare echipă, în afară de cea de juniori care-a primit sucuri, a avut asigurată câte o ladă de bere din partea mea, iar premiile în bani au fost din contribuţiile participanţilor, împărţite pentru primele patru echipe, aşa cum au hotărât conducătorii la momentul la care am fixat regulamentul”, ne-a explicat Săraru.

Duminica Rusaliilor, ziua neoficială a comunei

Ziua de 22 iunie a avut dublă însemnătate. Pe lângă faptul că a fost organizată această întrecere sportivă, tot atunci s-au sărbătorit şi Rusaliile. De fapt, în fiecare an, „Cupa Şirineasa” este organizată în Duminica Rusaliilor. Fiind o sărbătoare dublă, cultural-sportivă, data la care au loc meciurile din cadrul acestei competiţii a fost declarată de locuitori ziua neoficială a comunei Şirineasa. Consiliul Local a hotărât ca localitatea condusă de Săraru să nu aibă o zi oficială.
Simona SIMA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button