Editorial

5,6,7…out!

Incredibil, dar adevărat, granzii capitalei şi ai României sunt pe locurile de mai sus în clasamentul după 30 de etape în Liga I!
Pentru prima dată în ultimii 38 de ani niciunul dintre cele trei mari cluburi bucureştene, Steaua, Dinamo şi Rapid nu se află pe podium cu patru etape înainte de final. Mai mult, ocupanta locului 7 (probabil Rapid) pierde şi participarea în cupele europene …
Fiasco-ul total al celor trei se datorează prostului management asigurat de către finanţatori în ultima perioadă.
La Steaua scandalul permanent dintre Gigi Becali şi suporteri soldat mai nou cu lupte de stradă, asortat cu implicarea continuă a patronului în alcătuirea echipei, iar în ultimul an nefinanţarea corespunzătoare a clubului, au condus la cel mai slab joc etalat de către stelişti în ultimii 10-15 ani.
La Dinamo, conform bunului proverb românesc cu lucrul amestecat, după un început bun de sezon, inexistenţa unui singur conducător şi implicarea continuă în viaţa clubului a fraţilor impresari (tot Becali!) a condus la debandada din ultimele 3 săptămâni în care Dinamo a fost eliminată din Cupa României în returul de la Cluj şi nu a mai bătut pe nimeni de cinci etape, riscând prezenţa în cupele europene.
La Rapid, clubul cumpărat odată de către George Copos, vândut apoi de vreo şapte-opt ori (fără finalitate) şi instabilitatea de pe banca tehnică după plecarea lui Razvan Lucescu, la Braşov, acum trei ani, a condus la rezultate din ce în ce mai slabe soldate cu neparticiparea în cupele europene anul trecut şi cu foarte posibila neparticipare anul acesta.
Până la Revoluţie şi încă vreo 10-15 ani după aceea Steaua şi Dinamo monopolizau titlurile de campioni la aproape toate sporturile de echipă masculine: volei, handbal, baschet, polo, hochei, rugbi, dar treptat au apărut în provincie sponsori puternici axaţi pe un singur sport care au modificat total ierarhiile în detrimentul celor două cluburi departamentale.
Mânaţi de foamea de glorie Paszkany, Bucşaru, Iancu şi Porumboiu au lucrat intens în ultimii trei ani la detronarea şi în fotbal a aşa-zişilor „granzi” din capitală şi spre meritul lor au reuşit!

Dan Săraru

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button