BaschetAlte sporturi

2024, un an cât un secol pentru sportul vâlcean! Torok, Târcă, Târlea, Nițulescu, Stilea, Carabageac, câteva dintre numele de referință din trecutul glorios

2024 este un an special pentru sportul vâlcean și pentru clubul CS Vâlcea 1924. Este anul celebrării a 100 de ani de sport de echipă, în cadru organizat, pe aceste meleaguri. Vor fi multe evenimente care să amintească de performanțele din trecut, dar și inițiative care să ajute la atingerea unor noi culmi, care să ofere tinerilor idoli, exemple de urmat în viitor. Deocamdată, oficialii CS Vâlcea au început 2024 cu un mesaj de suflet, în care au fost amintite câteva nume, sportivi de mare valoare care au scris istorie la poalele Capelei:
”Am trecut peste un an și am trecut peste un secol. Un secol în care am arătat că o mică provincie poate domina lumea. Mariana Târcă și surorile Torok fermecau Globul din templul handbalului românesc. Magda Moise, Paula Misăilă și surorile Nițulescu ținteau medalii și purtau tricourile naționalei peste tot. Dumanoiu, Stilea, Mărgărit și mulți alții făceau din Vâlcea leagănul voleiului românesc. Fotbalul aducea Cupa acasă și îl primea pe Carabageac și momentele lui de magie. Ionela Târlea ne purta în vise olimpice, antrenată de Viorica Enescu. Orașul de sub munte a dat-o pe Madi Marotineanu-Bâră, care domina schiul în Balcani, iar Dorin Stănciulescu se antrena pe lacul Zăvoi și cucerea Europa la patinaj artistic. În 1924, după câteva decenii în care am strălucit la sporturile de iarnă (Capela poartă și azi urmele curselor de bob, Iorgu Arsenie), se înființează primul club cu un sport de echipă. Din Societatea Sportivă Vâlceană, așa cum s-a denumit, provin majoritatea echipelor care au evoluat în acești 100 de ani. După un secol avem planuri mari, anul 2024 înseamnă consolidare și afirmare. Vrem mult, inclusiv aducerea celei mai mari competiții, de la europeanul de handbal, în Râmnicu Vâlcea. Dar peste toate sunt visurile pe care le punem în realitate. Sunt aripile Ștefaniei Uță, suflate cu aur de Alina Enescu, sunt scrâșnetele și plonjoanele pe parchet ale lui Sandu Teacă și generației lui de baschetbaliști, sunt atacurile lui Cumpănașu în volei și tehnica admirabilă al lui Gârleanu în box. Pentru ei și pentru cei care vor veni să facem încă un secol! LA MULȚI ANI!”.

Articole Similare

Back to top button