Liga II

„Găzarii” au „ars” cu folos în Zăvoi

* echipa antrenată de Vali Răchită s-a impus în faţa CSM-ului şi a încheiat turul pe locul secund în clasamentul Seriei a II-a, poziţie care le-ar asigura promovarea în elita fotbalului românesc

În ultima etapă din turul actualului campionat, CSM Rm. Vâlcea a capotat în faţa formaţiei Petrolul Ploieşti, cu scorul de 2-1. Eşecul de sâmbăta trecută a survenit după ce vâlcenii au obţinut cinci victorii consecutive pe teren propriu, perioadă în care au plecat fără puncte din Zăvoi câteva echipe importante, precum FC Bihor, ACS MU Poli Iaşi, UTA Arad sau ALRO Slatina. Ca urmare a succesului de la Rm. Vâlcea, prahovenii antrenaţi de Vali Răchită au terminat prima parte a campionatului pe locul secund în clasamentul Seriei a II-a, poziţie care le-ar putea asigura, în vara anlui 2011, promovarea în elita fotbalului românesc.

Vâlcenii au fost conduşi din minutul 19

Partida dintre CSM Rm. Vâlcea şi Petrolul Ploieşti a început într-o notă de tatonare reciprocă, ambele echipe nefiind dispuse să rişte prea mult. „Găzarii” au închis bine spaţiile din apărare şi au încercat să răspundă tăioas pe contraatac, iar metoda aleasă de Vali Răchită a dat roade din plin. În minutul 19, Opriţa a pătruns pe partea stângă a atacului ploieştean, a centrat în faţa porţii vâlcene, de unde căpitanul Cristi Vlad, a înscris cu latul din 9 metri, sub transversală, şutul fiind imparabil chiar şi pentru experienţa lui Robert Tufişi: 0-1. Până la finalul primei reprize, oaspeţii nu au mai avut nicio ocazie de gol, mulţumindu-se doar să stăvilească atacurile vâlcenilor, care oricum n-au avut consistenţa necesară pentru a pune în pericol poarta adversă. Până la urmă, egalarea a survenit atunci când nu se mai aştepta nimeni, adică în ultimul minut de joc al primei reprize: căpitanul Marius Mitu a executat perfect o lovitură de colţ, fundaşul Dandea s-a înălţat în suprafaţa de pedeapsă şi a reluat mingea imparabil, cu capul, în plasă: 1-1.

Daniel Opriţa a înscris golul victoriei

Vâlcenii au abordat repriza secundă mult mai ofensiv, iar în primele minute de după pauză au avut două bune oportunităţi de a înscrie. Prima s-a ivit în minutul 47, atunci când Geantă a pătruns pe partea dreaptă, l-a găsit excelent în suprafaţa de pedeapsă pe Gogoşoiu, care a şutat puternic de la 10 metri, însă mingea a fost deviată în corner de un fundaş ploieştean. Ulterior, în minutul 49, Ad. Ganea a încercat vigilenţa portarului Andrei Vlad cu un şut de la distanţă (25 de metri), pe care petrolistul l-a respins cu un plonjon spectaculos, de lângă bara laterală. Elevii lui Vali Răchită aveau să înscrie golul victoriei în minutul 65, la capătul unei faze create de doi jucători care au evoluat cândva şi pe prima scenă fotbalistică a ţării: Florentin Dumitru a centrat de pe linia de fund, iar Daniel Opriţa – care se afla nemarcat în suprafaţa de pedeapsă – a reluat mingea cu capul, din 6 metri: 1-2. Până la final, vâlcenii au atacat în valuri, căutând să egaleze şi să smulgă măcar un punct, dar n-au avut luciditatea necesară pentru a sparge lacătul defensivei adverse, poate şi din pricina faptului că au combinat foarte greu pe un teren care s-a transformat într-o adevărată mlaştină, aşa că „găzarii” au putut îndepărta, fără probleme, toate mingile trimise în preajma porţii lor.
Au evoluat pentru CSM Rm. Vâlcea: Tufişi – Tomozei, Dandea, I. Popescu, Fl. Sandu, Roşca, M. Mitu, C. Vasile (Fl. Pârvu), Ad. Ganea, Gogoşoiu (M. Rădulescu), B. Geantă (Cl. Popa).

Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button