Liga III

Dan Mazilu şi-ar fi avertizat jucătorii cu retragerea din campionat

Eşecul zdrobitor din penultima rundă a Ligii a III-a, înregistrat de Ghecon în compania celor de la Minerul Mătăsari, scor 4-0, l-ar fi scos din minţi pe patronul Dan Mazilu, care şi-ar fi ameninţat jucătorii că nu vor va prinde primăvara la actuala echipă. Parlamentarul de pe colegiul Bălceşti intenţionase să desfiinţeze echipa şi să nu mai bage bani într-o activitate care nu-i aduce niciun profit sau măcar vreun minim de bucurie sufletească. În cele din urmă, se pare să i-a trecut supărarea, însă acesta anunţă că va tăia în carne vie în perioada de iarnă. O primă măsură punitivă pe care Mazilu a adoptat-o a fost reducerea salariilore cu 50 la sută pe luna precedentă. Bineînţeles, această decizie i-a afectat profund pe jucători, majoritatea dintre ei contând pe această indemnizaţie de fotbalist, mai ales că au o familie de întreţinut şi, ca mulţi dintre români, credite la bănci.

Roşoagă, Ciortan, Vlădoi şi Cruceru, doriţi de alte echipe

De când evoluează pentru Ghecon, Iulian Roşoagă a primit „n” oferte din partea altor echipe dornice să beneficieze de pe urma experienţei sale acumulate la cel mai înalt nivel. În ultimele luni, Damila Măciuca, Dinamo 2007 Rm. Vâlcea şi Posada Perişani ar fi vrut să-l legitimeze de mijlocaşul central, însă, până acum, acesta a declinat politicos ofertele, chiar dacă, financiar, nu ar fi avut nimic de pierdut. Însă, respectul faţă de munca şi banii pe care Dan Mazilu i-a pompat de-a lungul anilor la această formaţie l-au determinat să nu plece şi să îşi ofere în continuare serviciile. „Nu voi părăsi niciodată la greu această echipă, mai ales că am un respect deosebit faţă de domnul Mazilu, în condiţiile în care dânsul este singurul privat din Vâlcea care întreţine o echipă în Liga a III-a. Asta e de admirat, pentru că, peste aceste vremuri grele, cine mai bagă atâţia bani?”, spune Roşoagă. Din câte se pare, deputatul ar fi avut ceva de reproşat conducerii administrative, pentru modul în care ar fi fost cheltuiţi banii în ultima perioadă, motivând că rezultatele au întârziat să apară.

Fără cantonament şi chef de sfârşit de an

Mai nou, până şi echipele de Liga a IV-a au început să meargă în cantonamente, nu neapărat pentru a se antrena intens, ci pentru ca jucătorii să lege relaţii de prietenie între ei. Nu mai vorbim că, până şi cea mai amărâtă echipă, trage un bairam de sfârşit de an. La Ghecon, situaţia tensionată care s-a creat în ultima perioadă între jucători şi patron nu a mai putut aduce în discuţie posibilitatea de a se recupera timp de o săptămână într-una din staţiunile vâlcene. Chair şi aşa, jucătorii echipei din Lăpuşata vor să se întâlnească într-un cadru privat şi să pună la bătaie planul pe anul 2011.

Lucian CORNECI

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button