Diverse

Start pentru medalii!

* Naţionala României de handbal debutează la Campionatul European marţi, 7 decembrie, cu un joc împotriva Spaniei

Numărătoare inversă s-a încheiat. Naţionala României a pus capăt meciurilor amicale şi s-a deplasat în Danemarca pentru a debuta la o nouă ediţie a Campionatului European de handbal feminin. Aparent, fără obiectiv, dar cu gândul la o medalie, prima reprezentativă a României va începe războiul cu un joc împotriva Spaniei, echipă care ne-a pus mai mereu probleme în ultima perioadă. Elevele lui Radu Voina şi Luminiţa Dinu par, însă, acum mult mai în formă decât la precedentele turnee finale, astfel că se mizează pe o victorie a României. Ar fi de bun augur, pentru că facem parte dintr-o grupă dificilă şi sunt necesare cât mai multe rezultate pozitive, pentru a ne uşura situaţia în perspectiva fazei a doua a competiţiei. Din grupa A, din care mai fac parte, alături de România şi Spania, echipa gazdă – Danemarca, dar şi Serbia, practic nici nu se pune problema ca echipa pregătită de Voina să nu se califice mai departe. Obţin biletul pentru grupele principale primele trei clasate din fiecare grupă (în total sunt patru serii a câte patru echipe), apoi va urma împerecherea, echipele calificate din grupa A şi B urmând a fi în prima serie, iar cele din C şi D, în cea de-a doua serie. Apoi, primele două clasate din grupele principale se vor califica în semifinale şi vor lupta astfel pentru obţinerea medaliilor. Cu alte cuvinte, este important să obţinem maxim de puncte în prima fază, în grupa A, pentru a avea avantaj în faza a doua a competiţiei când ne vom întâlni cu două mari puteri ale Europei, Muntenegru şi Rusia.
Campionatul European de handbal feminin, ediţia 2010, din Danemarca şi Norvegia va debuta marţi, 7 decembrie şi se va încheia pe 19 decembrie.

Componenţa grupelor şi programul din prima fază a Campionatului European:

Grupa A
Spania
Danemarca
România
Serbia

România – Spania (7 decembrie, ora 19:15)     _–_
Danemarca – Serbia (7 decembrie, ora 21:45)     _–_
Serbia – Spania (9 decembrie, ora 19:45)         _–_
România – Danemarca (9 decembrie ora 21:45)     _–_
România – Serbia (11 decembrie ora 19:45)        _–_
Spania – Danemarca (11 decembrie, ora 21:15)     _–_

Grupa B
Muntenegru
Croaţia
Rusia
Islanda

Muntenegru – Rusia (7 decembrie, ora 19:15)     _–_
Croaţia – Islanda (7 decembrie, ora 21:15)         _–_
Islanda – Muntenegru (9 decembrie, ora 19:15)     _–_
Rusia – Croaţia (9 decembrie ora 21:15)         _–_
Rusia – Islanda (11 decembrie ora 19:15)        _–_
Muntenegru – Croaţia (11 decembrie, ora 21:15)     _–_

Grupa C
Germania
Ucraina
Suedia
Olanda

Germania – Suedia (7 decembrie, ora 18:45)    _–_
Ucraina – Olanda (7 decembrie, ora 20:45)         _–_
Suedia – Ucraina (8 decembrie, ora 18:45)         _–_
Olanda – Germania (8 decembrie ora 20:45)     _–_
Suedia – Olanda (10 decembrie ora 18:45)        _–_
Germania – Ucraina (10 decembrie, ora 20:45)     _–_

Grupa D
Norvegia
Ungaria
Franţa
Slovenia

Ungaria – Slovenia (7 decembrie, ora 19:15)    _–_
Norvegia – Franţa (7 decembrie, ora 21:15)         _–_
Franţa – Ungaria (8 decembrie, ora 19:15)         _–_
Slovenia – Norvegia (8 decembrie ora 21:15)     _–_
Franţa – Slovenia (10 decembrie ora 19:15)        _–_
Norvegia – Ungaria (10 decembrie, ora 21:15)     _–_

Partidele României, transmise pe TVR 2

Pentru suporterii Naţionalei României de handbal feminin care nu au ajuns în Danemarca pentru a urmări Campionatul European este important de ştiut că toate meciurile fetelor antrenate de Radu Voina vor putea fi urmărite în direct la un post de televiziune naţional. TVR 2 va transmite toate partidele României, tot aici putând fi urmărite semifinalele şi finalele Campionatului European. Celelalte meciuri vor fi transmise de Dolce Sport.

9 jucătoare de la Oltchim, prezente la Campionatul European

După turneul de pregătire din Franţa şi meciurile amicale din Germania, selecţionerul Radu Voina a anunţat lotul pe care se va baza la Campionatul European din Danemarca şi Norvegia. Între cele 17 norocoase ar fi trebuit să se regăsească şi 11 jucătoare de la Oltchim, însă într-un final au rămas la prima reprezentativă doar nouă „chimiste”, plus o altă jucătoare legitimată la clubul vâlcean, dar împrumutată la Tomis Constanţa, portarul Mihaela Smedescu. Din lotul Oltchim-ului au ajuns în Danemarca: Paula Ungureanu, Talida Tolnai, Valentina Ardean, Ionela Stanca, Oana Manea, Cristina Neagu, Adina Fiera, Roxana Han şi Melinda Geiger. Întregesc lotul de 17 jucătoare următoarele handbaliste: Florina Chintoan, Cristina Vărzaru, Magdalena Paraschiv, Aurelia Brădeanu, Ada Moldovan, Oana Şoit şi Mihaela Tivadar.

Greu de pătruns prin zidul nemţesc
* româncele au înregistrat o victorie la limită şi o înfrângere în faţa echipei naţionale a Germaniei

După turneul din Franţa, pe care l-au câştigat, „tricolorele” s-au deplasat în Germania, pentru o „dublă” cu echipa gazdă. Lucrurile n-au mai mers aici la fel de bine ca în Hexagon. România n-a putut depăşi în primul meci zidul nemţesc, fiind învinsă cu scorul de 31-27 de Germania. Prima reprezentativă a ţării noastre şi-a refăcut însă moralul după ce a reuşit să se impună cu scorul de 31-30 în cel de-al doilea meci cu Germania, care a reprezentat şi ultimul amical înainte de Europeanul din Danemarca şi Norvegia.

Simona SIMA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button