Rareş Toader, sportivul anului în judeţul Vâlcea

rares toader sportivul anului* atletul clubului Chimia a primit acest titlul pentru al doilea an consecutiv

Joi, 18 decembrie, la Restaurantul Paradis Events de la Troianu s-a desfăşurat Gala Sportului Vâlcean, cel mai important eveniment al sfârşitului de an. Cu acest prilej, DJST a premiat sportivii care au obţinut performanţe pe parcursul anului 2014. Topul primilor zece cei mai buni sportivi ai acestui an a fost anunţat ultima dată. Gala a început cu un spectacol de colinde şi a continuat cu premierea sportivilor şi antrenorilor care, chiar dacă nu au intrat în Top 10, au avut rezultate bune la competiţiile naţionale şi nu numai. Nu au fost uitaţi nici sportivii veterani. Nicolae Dobriţoiu (maraton / ciclism), Constantin Truşcă (maraton / ciclism), Cristina Marciuc (atletism), Valentin Pătru (powerlifting), Lucica Olah (powerlifting), Aurel Berbece (atletism), Mihai Despoiu (atletism), Sorin Stănescu (atletism), Ion Rădoi (atletism), Ion Anghel (atletism), Gheorghe Paraşcan (atletism), Augustin Dumitrescu (culturism) şi Floriana Dumitrescu (culturism) au primit câte o diplomă de merit din partea DJST. Au fost premiate şi echipele reprezentative din Râmnic. Este vorba despre CSM Rm. Vâlcea (fotbal), HCM Rm. Vâlcea (handbal), Colegiul Tehnic Energetic (handbal), Centrul Naţional Olimpic de Excelenţă (handbal), CS Chimia (handbal), CS Likayos (rugby-tag), Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” (volei), CS Chimia (tenis de masă). Pe podiumul de premiere au urmat cei care şi-au dedicat aproape toată viaţa sportului, în speţă Maria Torok Duca, Viorica Enescu, Lucian Catargiu, Gheorghe Nadolu şi Constantin Ariciu. Bogdan Marinescu a mai evidenţiat contribuţia la dezvoltarea sportului a Asociaţilor Judeţene, dar şi a autorităţilor locale (Primăria Râmnicului, Prefectura Vâlcea, CJV) şi a altor instituţii. Tot astfel, au mai fost premiaţi şi arbitrii.

gala sportului valcean djst valcea top 10 sportiviAdrian Comănescu, Florin Păunescu şi Marius Badea (de la fotbal), Marius Dănuleţ şi Mihnea Iordache (handbal), precum şi Valentin Besoi (volei) au primit câte o diplomă de merit pentru activitatea desfăşurată. Tânărul şahist Bogdan Deac nu s-a mai regăsit în Top 10, dar a primit şi el un premiu special, pentru ascensiunea pe care a înregistrat-o. Diploma de merit a fost însoţită şi de un premiu în bani, în valoare de 700 lei impozabil, iar antrenorul acestuia, Ioan Varlan, a primit 300 lei. Apoi, cei peste 150 de invitaţi prezenţi la Gala Sportului Vâlcean au putut urmări un spectacol artistic. În cele din urmă, directorul DJST, Bogdan Marinescu, ajutat de prezentatorii aleşi pentru acest eveniment, Lucian Trandafirescu şi Iulia Ancuţa, a anunţat sportivii anului în judeţul Vâlcea. Pe locul 10 s-a situat Paul Dinu (karate), multiplu medaliat la campionatele naţionale şi internaţionale, sportiv antrenat de Constantin Daneş. Acesta, la rându-i, a contribuit, din calitatea de antrenor, la rezultatele obţinute de karateka Bogdan Gogoloşi, sportiv care s-a clasat pe locul 9 în top. Pe locul 8 s-au regăsit Lucian Purice şi Marius Stoenică, doi jucători de fotbal-tenis de la CS Chimia, campioni mondiali cu echipa României. La clubul chimist, aceştia sunt antrenaţi de Cristi Lazăr, care a primit şi el titlul de antrenorul anului. Secţia de lupte a clubului Chimia l-a avut în Top 10, pe locul 7, pe Alexandru Măndică (antrenat de Cornel Lupu), iar cea de box, pe Adrian Mihai (antrenat de Marius Băluţă), care a ocupat locul 6. Poziţia a cincia a fost ocupată de Alin Firfirică, atletul pregătit de profesoara Angela Popescu la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân”. Pe locul 4 s-a regăsit tot un atlet. Este vorba despre Valentin Drăguşin, de la Colegiul „I.C. Brătianu” din Drăgăşani, sportiv antrenat de Cristian Orza. Locul 3 i-a revenit Sorinei Matei (haltere), de la CS Chimia, care este pregătită de Gheorghe Dinu. Pe locul 2, la egalitate de puncte, s-au situat două dintre componentele echipei naţionale de handbal de junioare a României, care a cucerit titlul mondial în acest an. Este vorba despre Iulia Andrei şi Florentina Craiu, sportive legitimate la Energetic, unde sunt pregătite de Marius Dănuleţ. Craiu evoluează, cu dublă legitimare şi pentru HCM Rm. Vâlcea, în Liga Naţională. La fel ca şi anul trecut, titlul de sportivul anului în judeţul Vâlcea i-a revenit atletului Rareş Toader, de la CS Chimia, unde este pregătit acum de Claudiu Cîrstea. Printre câteva recorduri şi medalii pe plan naţional, la aruncarea greutăţii, acesta a reuşit, în 2014, să obţină şi o medalie olimpică, la juniori, cea mai preţioasă dintre toate cele cucerite până în prezent.
În altă ordine de idei, după ce au fost premiaţi sportivii anului în judeţul Vâlcea, s-a dat startul la distracţie. Invitaţii au avut parte la Paradis Events de toate „ingredientele” necesare pentru a sărbători cum se cuvine realizările din 2014.

Sportivii şi antrenorii anului în judeţul Vâlcea:

1. Rareş Toader (atletism / CS Chimia) – antrenor Claudiu Cîrstea
2. Iulia Andrei (handbal / Energetic) – antrenor Marius Dănuleţ
2. Florentina Craiu (handbal / Energetic) – antrenor Marius Dănuleţ
3. Sorina Matei (haltere / CS Chimia) – antrenor Gheorghe Dinu
4. Valentin Drăguşin (atletism / Brătianu Drăgăşani) – antrenor Cristian Orza
5. Alin Firfirică (atletism / CNMB Rm. Vâlcea) – antrenor Angela Popescu
6. Adrian Mihai (box / CS Chimia) – antrenor Marius Băluţă
7. Alexandru Măndică (lupte / CS Chimia) – antrenor Cornel Lupu
8. Lucian Purice (fotbal-tenis / CS Chimia) – antrenor Cristian Lazăr
8. Marius Stoenică (fotbal-tenis / CS Chimia) – antrenor Cristian Lazăr
9. Bogdan Gogoloşi (karate / CS Chimia) – antrenor Paul Dinu
10. Paul Dinu (karate / CS Chimia) – antrenor Constantin Daneş

Primăria Râmnicului a alocat jumătate din bugetul destinat Galei Sportului Vâlcean

Pentru acest eveniment s-au alocat 400 milioane lei vechi. Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret, condusă de Bogdan Marinescu, a suportat jumătate din cheltuieli. Pentru ca totul să se desfăşoare ca la carte, iar sportivii să fie recompensaţi pentru performanţele realizate în acest an, Primăria Râmnicului a alocat, la fel ca şi DJST, 200 milioane lei vechi. A fost practic singurul sponsor al Galei Sportului Vâlcean. Cu acest buget, s-a reuşit acordarea unei indemnizaţii pentru alimentaţie, constând în bonuri valorice de 200 lei pentru 60 de sportivi, dar şi premierea celor mai buni sportivi ai judeţului şi ai antrenorilor anului 2014. Primii zece sportivi au primit câte 1000 lei (impozabili). Cei care s-au aflat la egalitate, pe acelaşi loc, au împărţit suma alocată. Antrenorii sportivilor anului au fost recompensaţi cu câte 500 lei, impozabili. (S.S.)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button