Liga III

În sezonul viitor, Viitorul Dăeşti şi Flacăra Horezu ar putea avea deplasări mai scurte în Liga a III-a

În perioada imediat următoare, Federaţia Română de Fotbal doreşte să ia o decizie în privinţa competiţiilor de seniori din actualul sezon. Pentru a ajunge la cele mai bune concluzii, Răzvan Burleanu s-a consultat şi cu reprezentanţii cluburilor afliate la FRF. Oficialii de la Liga a III-a au primit inclusiv un chestionar cu 14 întrebări la care au răspuns punctual. Au fost întrebaţi dacă au resurse financiare pentru respectarea unui protocol medical impus de Ministerul Sănătăţii, o bază proprie de cantonament unde să poată fi carantinaţi jucătorii, cât timp le-ar fi necesar jucătorilor pentru pregătire în ideea în care campionatul s-ar relua, în ce sistem ar trebuie reluat sezonul actual, dacă întrecerile vor continua, care ar fi principalele dificultăţi pe care fiecare le-ar întâmpina, care este punctul de vedere al finanţatorilor, dacă aceştia au confirmat susţinerea şi în sezonul viitor, în ce proporţie le-au fost afectate veniturile, dacă iau în considerare retragerea sau vor continua în Liga a III-a în sezonul viitor. Se pare că doar 10% dintre echipele din acest eşalon văd posibilă finalizarea sezonului pe teren. Majoritatea merge pe ideea îngheţării campionatului, sub o formă sau alta. Joe Panait, preşedintele formaţiei din Dăeşti, se află pe aceeaşi lungime de undă cu cei mai mulţi dintre conducătorii de la Liga a III-a.

”Acest campionat nu mai poate fi încheiat pe teren. E imposibil acest lucru. E greu pentru toată lumea, ne e dor de fotbal, am fi vrut să nu se ajungă aici, dar trebuie să acceptăm că nu se mai poate juca. Noi am avea patru-cinci meciuri în zona focarelor de infecţie, iar alte formaţii, din zona Aradului, ar trebui să vină la Fedeleşoiu. Ce facem, cum îi protejăm pe jucători? Apoi, cum respectăm toate condiţiile impuse? Nu avem posibilitatea să facem testări, să găsim o bază de cantonament unde să-i carantinăm pe jucători, să-i izolăm de restul lumii. Sunt condiţii stricte pe care abia le pot îndeplini echipele de Liga I. Garanţia de 20.000 lei nu poate fi folosită decât în anumite scopuri. Aceasta a fost impusă pentru a preveni anumite situaţii, cum s-a întâmplat cu Sebiş, să se retragă în timpul campionatului. Dar nu oricum, oricând. La fel e şi cu banii de la UEFA. Fondurile alocate FRF au o destinaţie clară. Nu poţi să schimbi tu cum vrei. Ne-am dori să avem şi noi 100.000 de euro în cont, dar nu se poate”, spune Panait.

”Nu ştiu la ce concluzie se va ajunge, dar pentru mine e clar că nu se mai poate juca. În privinţa echipelor care vor să promoveze la Liga a II-a trebuie găsită o soluţie. La retrogradare, eu aş zice să fie menţinute toate echipele care-şi doresc să continue şi să mărească numărul de serii la Liga a III-a. Am auzit că se ia în calcul organizarea unui baraj într-o singură manşă pentru campioanele judeţene. Dacă vor fi mai multe serii, ne-ar ajuta şi pe noi, pentru că nu am mai avea deplasări lungi precum în acest sezon, iar cheltuielile s-ar diminua simţitor. Am avea posibilitatea să jucăm cu echipe din judeţele vecine”, a mai adăugat oficialul formaţiei dăeştene.

FRF a avut o nouă videoconferinţă cu echipele de Liga a III-a şi cu AJF-urile joi după-amiază (după închiderea ediţiei). Vom reveni cu noi informaţii când Federaţia de Fotbal va comunica ceva concret.

Articole Similare

Back to top button