Acasă Diverse SCM începe să-și regleze “tirul” pentru Liga Campionilor. Victorie contra vicecampioanei Ungariei

SCM începe să-și regleze “tirul” pentru Liga Campionilor. Victorie contra vicecampioanei Ungariei

187
0

Vineri seara, campioana României la handbal feminin, SCM Rm. Vâlcea, a disputat, la Sânnicolau Mare, o partidă amicală contra vicecampioanei Ungariei, FTC Budapesta, echipă de Liga Campionilor. Elevele lui Florentin Pera au reușit să câștige jocul. După o primă repriză încheiată favorabil formației maghiare (16-15), a urmat o parte secundă mai bună pentru “municipale”, care au condus ostilitățile pe teren. Pe final, însă, Ferencvaros a egalat și partida părea să se încheie cu o remiză. Victoria a aparținut, totuși, vâlcencelor, care au câștigat întâlnirea in-extremis, cu scorul de 33-32, grație reușitei danezei Norgaard, din 7 metri.

Cea mai bună jucătoare a partidei a fost considerată Kovasics, din tabăra echipei ungare, însă SCM-ului i-au revenit premiile pentru cel mai bun portar și golgheterul meciului. Marta Batinovic s-a evidențiat între buturi, iar pivotul Asma Elghaoui a fost cea mai bună marcatoare a întâlnirii, cu 8 goluri. Au mai punctat pentru SCM: Glibko (7 goluri), Norgaard (5), Lopez (5), Gonzales (3), Zamfirescu (3), Florica (1) și Liscevic (1).

Azi (sâmbătă, 17 august), campioana României joacă ultimele două meciuri de pregătire. Ambele se dispută în Ungaria. În jurul prânzului, handbalistele de la poalele Capelei joacă împotriva celor de la Bekescsabai, iar diseară, de la 19.00, vor întâlni Zork Jagodina, din Serbia. (S.S.)