Diverse

Reabilitarea Polivalentei a însemnat mai mult decât mărirea numărului de locuri disponibile pe scaun

Vestiare ca pe Naţional Arena în Sala Sporturilor „Traian”

În această vară directorul DSTJ, Paul Dinu, a reuşit să determine începerea lucrărilor de modernizare a Sălii Sporturilor Traian din Rm. Vâlcea. Se dorea în principal mărirea capacităţii acesteia, astfel încât Polivalenta să corespundă cerinţelor Federaţiei Europene de Handbal în cazul în care Oltchim ar ajunge din nou într-o finală de Liga Campionilor. Paul Dinu a obţinut o finanţare de aproximativ 15 miliarde de lei vechi, bani ce nu au fost investiţi doar pentru majorarea numărului de locuri disponibile pe scaun în Sala Sporturilor, ci şi pentru alte obiective de interes pentru cei care folosesc Polivalenta. În primul rând s-a lucrat, însă, pentru ca sala să aibă o capacitate cu aproape 1000 de locuri mai mult, adică să ajungă undeva la peste 3000 de locuri. Cu eforturi mari, s-a reuşit acest lucru, constructorul încadrându-se în termenul estimat. Mărirea capacităţii sălii reprezintă piesa de rezistenţă din cadrul proiectului, însă s-au mai realizat şi alte lucruri care au atras atenţia tuturor, în principal sportivilor, care beneficiază acum de condiţii mult mai bune. Proiectul a vizat şi modernizarea vestiarelor care deserveau handbalistelor. Acestea au fost mărite şi dotate cu mobilier. Se pot uşor compara acum cu cele ale fotbaliştilor, de pe Naţional Arena, stadionul din Bucureşti în care s-au investit aproape 235 de milioane de euro.

„Felicit iniţiativa lui Paul Dinu, a făcut un lucru extraordinar”

În „inspecţie” la Sala Sporturilor s-a aflat săptămâna trecută fostul preşedinte al Oltchim-ului, însoţit de actualul şef, Petre Berbecaru. Ioan Gavrilescu s-a declarat impresionat de investiţiile realizate de directorul Paul Dinu, pe care l-a felicitat pentru modernizarea Polivalentei. „Vreau să felicit conducerea DSTJ pentru această iniţiativă. A făcut un lucru extraordinar. Cred că este meritul directorului Paul Din, care s-a zbătut să obţină fondurile necesare în vederea măririi capacităţii. Am înţeles de la dânsul că sunt 3100 de locuri pe scaun, deci se poate îndeplini condiţia impusă de Federaţia Europeană de Handbal pentru disputarea unei eventuale finale de Liga Campionilor, în cazul în care Oltchim se va califica în ultimul act. Eu sunt oricum optimist în ceea ce priveşte şansele acesteia de a ajunge până acolo. În felul acesta cred că s-a rezolvat o mare problemă şi se îndreaptă o mică nedreptate care s-a făcut, din păcate, spectatorilor din oraşul nostru, în 2010, atunci când am fost obligaţi să jucăm finala la Bucureşti. Acolo solicitările de bilete au fost foarte mari, am ajuns la peste 30 de mii şi nu am putut să rezolvăm, sută la sută, cerinţele amatorilor de handbal din oraş, care trebuiau să aibă această prioritate având în vedere că sunt în permanenţă alături de fete şi sunt cei care încurajează echipa în campionat şi Liga Campionilor, acolo unde aceasta se află de ani buni. S-a vrut şi s-a putut. Este o soluţie bună, poate se putea găsi una şi mai bună, dar întotdeauna nemulţumitului i se ia darul. Eu spun că este o soluţie rezolvată bine, în sensul că s-a putut mări numărul de locuri în sală. De asemenea, s-a făcut un lucru foarte bun, chiar pentru asta eu acord nota 10 directorului Paul Dinu, pentru că s-au mărit vestiarele şi grupurile sanitare, precum şi cabinele de duşuri. Înainte erau 20 de jucătoare într-un spaţiu de 16 metri pătraţi unde erau disponibile numai patru duşuri. Era greu… Acum sunt vestiare moderne, spaţioase, cu 26 de locuri, cu 10 duşuri în fiecare vestiar, deci se îndeplinesc condiţii impuse de EHF”, a precizat Ioan Gavrilescu.

„Rămân la ideea că Rm. Vâlcea are nevoie totuşi de o sală de 7000-8000 de locuri”

Ioan Gavrilescu şi-ar fi dorit însă ca toată lucrarea de la Polivalentă să fi fost făcută în aşa fel încât să nu fie afectat prea mult aspectul acesteia. „Sincer să fiu, dacă este să-mi exprim, aşa…, nemulţumirea de ceva, ar fi pentru faptul că este prea mult metal în această sală. Chiar dacă era mai mică, Polivalenta vâlceană era categorisită de cei care au vizitat-o cu diverse ocazii, una dintre primele cinci săli din Europa în ceea ce priveşte aspectul, designul. Se spunea că este o sală cochetă. Acum e greu să spunem că această caracterizare mai este valabilă. Fierul, în sine, nu prea îşi are loc într-o sală de joc, dar, sigur, nu se putea probabil găsi o altă soluţie din punctul de vedere al rezistenţei şi s-a rezolvat în acest fel o problemă foarte, foarte importantă. Cum se spune, scopul scuză mijloacele. Încă o dată, felicitări celor care au proiectat-o, care au realizat-o şi celor care au avut această iniţiativă foarte bună pentru oraşul nostru, pentru spectatorii care vin în număr foarte mare la sală, în special când echipa înaintează în competiţie. Va veni timpul când, dacă Oltchim joacă finala, 3000 de locuri vor fi foarte puţine. Rămân, aşadar, la ideea că Rm. Vâlcea are nevoie de o sală de 7000-8000 de locuri”, a mai spus Ioan Gavrilescu. (S.S.)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button