Acasă Politica PSD Vâlcea le oferă din nou muniţie adversarilor politici

PSD Vâlcea le oferă din nou muniţie adversarilor politici

507
0
  • rămâne însă de văzut ce vor face cu ea PNL şi USR

În prima parte a zilei de duminică, social-democraţii vâlceni şi-au desemnat prin vot secret reprezentanţii în lupta pentru Camera Deputaţilor şi Senat. De asemenea, au stabilit ordinea acestora pe liste.

În competiţia pentru Senat, s-au înscris directorul Gheorghe Mihăilescu, de la Romsilva, şi controversatul Bogdan Matei, deci aici alegerea era foarte simplă. Despre Mihăilescu, nimeni nu are ce să spună negativ, nici chiar cei mai răutăcioşi ziarişti. Nimeni nu-i poate contesta pregătirea, profesionalismul şi, evident, este un om care face imagine bună PSD-ului, un partid care are nevoie de credibilitate mai mult ca orice.

Alegerea lui Bogdan Matei, explicabilă doar dacă şi-a băgat coada Costi  

În schimb, Bogdan Matei, care a fost senator în ultimii 4 ani şi o vreme a ocupat şi funcţia de ministru al Tineretului şi Sportului, nu s-a remarcat decât prin scandaluri şi situaţii penibile, deşi a avut ocazia să facă lucruri deosebite pentru Vâlcea, pentru întreaga ţară. Fost liberal, cu studii … puţine, plecat din PNL din cauză că partidul nu l-a pus director la o şcoală, cu o cultură generală precară, ca să ne exprimăm totuşi elegant, cu 2,5 la un examen de titularizare şi nota 1 la un concurs pentru postul de inspector general adjunct al IŞJ, cu ieşiri violente faţă de … persoane apropiate, habarnistul Bogdan Matei nu s-a evidenţiat cu nimic bun. Cu toate acestea, 90 de delegaţi au votat ca PSD Vâlcea să-l aibă pe Bogdan Matei pe locul 1 în lista pentru Senat şi doar 53 au optat pentru specialistul Gheorghe Mihăilescu. Altfel spus, au pus o armă în mâna PNL şi USR, care, dacă vor şti să o folosească, vor face ca PSD Vâlcea să se aleagă la viitoarele alegeri parlamentare cu doar un senator şi doi deputaţi.

Iar Ovidiu Ştefan Popa? Iar incompetenţa?

În lupta pentru Camera Deputaţilor, social-democraţii au avut şi câţiva oameni de calitate, iar când spunem asta nu ne referim la Ovidiu Ştefan Popa sau la Daniela Oteşanu. Alături de aceste două personaje, care – din punctul nostru de vedere – nu au ce să caute în Parlament, au mai candidat Nicolae Concioiu, Adina Dobrete, Vasile Cocoş, Eugen Neaţă, Adrian Mihăilă şi Gigi Matei. Cele mai puţine voturi le-a obţinut Adrian Mihăilă (12), ceea ce ne duce cu gândul la două explicaţii: ca şi alţii, a fost lansat la mişto în această luptă, ca să pară competiţie, sau a vrut să se facă de râs şi nu ştia cum. În urma numărătorii voturilor, ordinea pe lista PSD Vâlcea pentru Camera Deputaţilor este următoarea: 1. Ovidiu Ştefan Popa, 2. Eugen Neaţă, 3. Daniela Oteşanu, 4. Nicolae Concioiu, 5. Vasile Cocoş, 6. Gigi Matei, 7. Adina Dobrete, 8 Adrian Mihăilă.

Din cauza votului de duminică, PSD riscă să ia la Vâlcea doar 3 parlamentari

Conform sondajelor de opinie şi dinamicii rezultatelor din ultimii ani, în perspectiva alegerilor parlamentare, PSD Vâlcea ar avea şanse mari să câştige un mandat de senator (din două) şi trei fotolii de deputat (din 6). În 2016, a obţinut o funcţie de senator şi 4 mandate de deputaţi. Cu una-două excepţii, parlamentarii actuali ai PSD s-au mulţumit să încaseze sute de milioane lunar şi să nu facă absolut nimic pentru vâlceni. A fost, după părerea noastră, cea mai slabă echipă a PSD din toate timpurile. Nici nu este de mirare, pentru că organizaţia nu a fost consultată, iar decizia, foarte proastă – după cum s-a văzut ulterior, a luat-o un singur om.