Acasă Liga IV Încă o echipă de fotbal din Vâlcea se pregătește pentru Liga a...

Încă o echipă de fotbal din Vâlcea se pregătește pentru Liga a 3-a

1411
0

Încă o echipă de fotbal din județul nostru, a patra, se pregătește pentru Liga a 3-a. Este vorba despre Sparta Rm. Vâlcea, care, aşa cum se ştie, îl are ca finanțator principal pe Marius Voican, proprietarul companiilor Brothers și Frigotech.

În ultimele luni, Marius Voican, Romeo Chelcea și ceilalți parteneri ai lor de la Sparta Rm. Vâlcea au reușit să închege o echipă care din orice moment ar putea evolua cu succes în Liga a 3-a. De altfel, acesta este obiectivul lor cel târziu pentru anul 2022. Până atunci, cel mai probabil, vor juca și vor domina Liga a 4-a din judeţ.

Sparta are un lot pregătit deja să facă față Ligii a 3-a

Sparta Rm. Vâlcea are trei portari talentați: Giumelea Laurențiu, Dumitru Angel și Vâlceanu George. Fuiorea Bogdan, Mihai Voicu, Octavian Marian, Ciobanu Ștefan și Bogdan Vasile sunt fundași, iar Dumitru Fredy, Sima Cătălin, Băltățeanu Alexandru, Dică Ștefan, Totîlcă Radu, Alex Petre, Neacșu Valentin, Simion Andrei și Lăzărescu Vlad sunt mijlocași. În atac, Sparta Rm. Vâlcea mizează pe Văcaru Cosmin şi Bărzăgeanu Mădălin. Este foarte posibil ca lotul să se mărească în câteva zile cu încă 4-5 jucători valoroşi, trei fiind deja în probe. Aşadar, Voican şi noul antrenor, Mihai Lungan, au oameni pentru două echipe, iar media de vârstă a jucătorilor este foarte bună.

Fostul stadion Oltchim, cea mai modernă bază sportivă din Vâlcea

Cu gândul la viitor, Marius Voican a investit deja în jur de 500 de mii de euro la fostul stadion Oltchim, de lângă Zăvoi, dar planurile sale nu se opresc aici. În 2021, vor continua lucrările la baza sportivă, unde, acum, în afară de terenul mare, mai are două sintetice, două terenuri de tenis cu zgură, un teren mai mic, cu iarbă, tribună cu 100 de scaune şi nocturnă pentru toate acestea. Anul viitor, cu o nouă infuzie, de 250-300 de mii de euro, se vor mai realiza: trei terenuri sintetice, un teren de 50×30 m şi unul de 106×62 m, ambele cu iarbă, o tribună cu 500 de scaune, două terenuri de tenis cu zgură, vestiare, tabele electronice, restaurant, terasă supra-etajată, parcări, locuri de joacă, piscină, sală de forţă şi, nu în ultimul rând, va fi extins sistemul de iluminat nocturn. De asemenea, două dintre terenuri vor dispune şi de balon.

Mihai Lungan şi Romeo Chelcea fac o echipă excelentă

Se aude că baza sportivă ar fi deja omologată pentru Liga a 3-a, iar veştile bune nu se opresc aici. Venirea antrenorului Mihai Lungan a fost de bun augur. Face echipă foarte bună cu Romeo Chelcea, este un profesor desăvârşit, iar jucătorii s-au ataşat foarte mult şi de el. Cu o atmosferă deosebită, perspectivele pe care le-am amintit şi ambiţia tuturor de a da înainte, este imposibil să se întâmple altfel decât trebuie. Toată această situaţie favorabilă i se datorează şi şefului AFJ, Adi Comănescu, un om care îi ajută cu tot ceea ce poate pe cei care joacă fotbal sau promovează acest sport.