Acasă Diverse Prezentul şi viitorul naţionalei feminine: surorile Pintea!

Prezentul şi viitorul naţionalei feminine: surorile Pintea!

154
0

Surorile Pintea au plecat dintr-un sat de lângă Bacău să-şi facă o viaţa mai bună şi au reuşit prin sport. În mod normal, cele două văd foarte puţin pe parcursul unui an, însă în 2020 Pandemia de Coronavirus le-a dat şansa de a sta împreună mai mult timp. Şi asta pentru că pivotul naţionalei mari şi-a luat sora de 16 ani (aflată în lotul tricolor de junioare) la Bucureşti.
”Este cea mai lungă perioadă pe care am petrecut-o alături de Crina de când ea a plecat de acasă, de ani buni” – Andreea Ailincăi, componenta naţionalei de junioare a României, jucătoare la Chimia Rm. Vâlcea.
”Mi-am dorit să o văd lângă mine, am aşteptat mult timp acest moment, ea era foarte mică când eu am plecat cu handbalul şi de atunci îmi doream să o văd şi pe ea făcând acest sport când va creşte” – Crina Pintea, pivotul naţionalei de senioare a României, jucătoare la CSM Bucureşti.

S-au antrenat zilnic 2-3 ore

Crina şi Andreea au profitat din plin şi au tras tare la antrenamente, fie că a fost vorba de cele făcute în casă (în perioada stării de urgenţă), fie pe terenul sintetic din faţa blocului în care locuiesc (de când s-au relaxat restricţiile).
”Este mai puternică decât mine, dar ea încă nu realizează asta. Ne dorim să ajungem să fim colege la lotul naţionalei mari. Ea este încă în creştere şi în formare, dar i-am spus că trebuie să muncească mult. Este foarte serioasă, niciodată nu spune că nu poate, mereu face în plus şi duce toate antrenamentele până la capăt” – Crina Pintea, pivotul naţionalei de senioare a României, jucătoare la CSM Bucureşti.
”Este exigentă Crina, dar mă bucur că stă cu gura pe mine şi mă ambiţionează. Mi-aş dori mult să pot să-i egalez performanţele şi poate să i le şi depăşesc. Am învăţat alături de ea multe exerciţii noi, am căpătat experienţă în plus” – Andreea Ailincăi, componenta naţionalei de junioare a României, jucătoare la Chimia Rm. Vâlcea.

Crina:” Am visat că aveam meci şi mă trezeam transpirată”

Obligată de Pandemia de Coronavirus să se obişnuiască cu alt ritm al vieţi, Crina Pintea mărturiseşte că i- a fost greu să stea departe de handbal şi că a avut meciuri grele…în somn!
”Mi-a lipsit tot în această perioadă: fetele, activităţile pe care le făceam împreună, interacţionam mult. Mi-au lipsit sala, meciurile…am şi visat de câteva ori meciuri şi mă trezeam transpirată…nici în somn nu mă despart de handbal” – Crina Pintea, pivotul naţionalei de senioare a României, jucătoare la CSM Bucureşti.
Pivotul ”tricolorelor” regretă faptul că Pandemia de Coronavirus le-a dat peste cap planurile şi fetele din naţională n-au mai apucat să joace pentru biletele de Tokyo.
”Visul meu este să ajung la Olimpiadă. Mi-am dorit foarte mult şi visez la acest lucru. Nu s-a întâmplat să jucăm turneul preolimpic anul acesta, dar eu chiar cred în fete şi în capacitatea noastră de a ne califica la Tokyo” – Crina Pintea, pivotul naţionalei de senioare a României, jucătoare la CSM Bucureşti.
(Interviu realizat de Federaţia Română de Handbal)