Acasă Atletism Alin Firfirică, pe podium în Austria

Alin Firfirică, pe podium în Austria

49
0

Atletul vâlcean Alin Firfirică, sportiv legitimat la clubul CSA Steaua Bucureşti a participat joi, 2 iulie, la primul concurs de după pauza competiţională provocată de pandemia de Coronavirus. S-a regăsit printre concurenţi la Raiffeisen Austrian Top-Meeting Eisendstadt, din Austria. Discobolul de la poalele Capelei s-a încălzit mai greu. Nu a fost tocmai în cea mai bună formă a sa. A aruncat discul la o distanţă de 58,15 metri, realizând a treia performanţă din concurs. A fost devansat de către reprezentantul gazdelor, Lukas Weisshaidinger – 64,22 m şi de Kristjan Ceh (din Slovenia) – 63,51 m.
“Nu am dat bine. Sunt puţin supărat pentru că tehnica a mers bine, dar discul nu a zburat aşa cum îmi doream. A fost o zi mai slabă, dar îmi revin eu! Într-o lună îmi voi reveni la un nivel înalt”, a declarat Alin Firfirică pentru site-ul oficial al Federaţiei Române de Atletism.
FRA a reamintit faptul că sportivul pregătit de Daniela Costian s-a clasat pe locul 4 la ultimul Campionat Mondial în aer liber, în 2019, la Doha, şi este unul dintre cei cinci atleţi români – alături de Alina Rotaru, Claudia Bobocea, Florentina Iuşco şi Daniela Stanciu – care au obţinut deja calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, de anul viitor.