Administratie

Ploile şi viiturile au făcut ravagii şi la Slătioara

Luna trecută, şi comuna Slătioara s-a numărat printre cele care au fost lovite din plin de furia naturii. Ploile torenţiale şi furtunile au făcut ravagii mari în localitatea administrată de primarul Sorin Romcescu şi viceprimarul Cornel Ştefan, fiind grav afectate mai multe drumuri, punţi pietonale şi poduri. Reprezentanţii administraţiei publice din Slătioara au convocat imediat Consiliul Local pentru situaţii de urgenţă pentru a remedia stricăciunile produse de intemperii şi au informat autorităţile judeţene despre toate problemele apărute, în speranţa că vor fi ajutaţi cu fonduri. Sorin Romcescu ne-a precizat că s-au consemnat pagube în aproape toate satele din comună.
În satul Costa Cerbului, pe artera comunală, în punctul Chivu Drăgulescu, viitura de pe pârâul Recea a afectat apărarea malului stâng, executată din gabioane, pe o lungime de 16 metri, precum şi platforma drumului balastat, pe o lungime de 20 de metri şi o lăţime de 2 metri. Tot astfel, a fost afectat, pe o lungime de 500 de metri, un alt drum de interes local din pământ şi balast, dar şi rigolele adiacente acestuia, executate tot din pământ. Altfel, în acelaşi sat, în punctul Valea Plopilor, conducta de alimentare cu apă care subtraversează pârâul Recea a fost avariată pe o lungime de 100 de metri.
Natura a făcut ravagii şi în satul Mogeşti, în punctul Staţia de Sortare, unde s-au produs eroziuni ale malului, iar drumul de interes local Aluniş a fost distrus de viitură pe 150 de metri. În acelaşi punct, apele râului Cerna au afectat, pe o lungime de circa 40 de metri, apărarea malului drept în aval de podul existent, al cărui prag a fost distrus parţial. Pe de altă parte, din cauza viiturii, conducta de alimentare cu apă potabilă a satelor Goruneşti şi Mogeşti a fost avariată de viitură.
Şi în Goruneşti au fost avariate mau multe căi de acces. Este vorba de drumurile Troiţa Sat (pe o lungime de circa 200 de metri), La Ioga (300 de metri), Dumitru (200 de metri), Ţivrea (200 de metri) şi Popa (150 de metri). Probleme s-au ivit şi în punctul Constantin, unde podul din lemn de peste pârâul Tisa, cu o deschidere de 6 metri, a fost serios avariat şi nu a mai prezentat siguranţă de trecere. Din această cauză, trei familii nu au mai avut acces auto către gospodăriile şi terenurile agricole din zonă. De asemenea, a fost afectată şi platforma drumului de interes local, balastat, pe o lungime de 50 de metri.
În schimb, în satul Rugetu, în punctul Crucioi, viitura de pe râul Mariţa a produs eroziuni severe ale malului stâng şi a distrus podul de lemn din zonă, iar drumul de interes local care duce către terenurile agricole din zonă a fost întrerupt. În acelaşi sat, dar în punctul Diaconu Dumitru, apele Mariţei au distrus parţial puntea pietonală, iar drumul de interes local care duce către patru gospodării a fost afectat. În fine, în satul Milostea, viitura de pe pârâul Tărâia a distrus puntea pietonală metalică din punctul La Ciurezu şi a produs, de asemenea, eroziuni ale malurilor.
În toate cazurile, reprezentanţii administraţiei publice locale din Slătioara au intervenit de urgenţă în zonele afectate, cu utilajele din dotare, pentru remedierea pagubelor şi pentru a le asigura locuitorilor accesul fără probleme către gospodăriile şi proprietăţile agricole pe care le deţin. (N.C.)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button