Acasă Politica Persu vrea să-l ia la PC pe Grigorescu

Persu vrea să-l ia la PC pe Grigorescu

108
0

Mihăiţă Persu, liderul interimar al organizaţiei municipale Râmnicu Vâlcea a PC, fost pesedist cu acte-n regulă până mai ieri, vrea să-l lase pe Ion Cîlea fără intelectuali în partid. Săptămâna trecută, proaspătul conservator a încercat să-l racoleze în partid pe fostul candidat al PSD la primăria Râmnicului, profesorul Remus Grigorescu, fost prefect de Vâlcea.
Se pare însă că Persu cel mic, cum îl alintă unii pesedişti, nu este la prima încercare de acest gen; aproape toate vârfurile PSD au fost invitate să schimbe tabăra, fără succes însă. Grigorescu a confirmat informaţia, dar a declarat că nu are de gând să plece din PSD, chiar dacă nu va mai fi în graţiile conducerii. ,,Este adevărat, am vorbit cu Mihăiţă Persu şi mi-a propus să mă duc la PC, dar l-am refuzat. Eu nu voi pleca la un alt partid. În nici un caz! Nu am muncit degeaba în PSD, ca să plec la alt partid la prima nemulţumire sau la prima promisiune de mai bine. Sunt un om de onoare. Nu voi face gestul asta, pentru că nu am de ce să-l fac, măcar pentru cei 15.000 de oameni care au crezut în mine şi m-au votat”, a declarat fostul prefect Remus Grigorescu.
De altfel, surse din partid dau ca sigură candidatura acestuia la şefia organizaţiei municipale, funcţie deţinută în prezent de Ion Matei, fostul candidat al PSD la alegerile locale din 2008, alegeri câştigate fără nicio problemă de democratul Mircia  Gutău.
La alegerile parţiale din primăvara acestui an, PSD a schimbat candidatul, în speranţa că profesorul Grigorescu va obţine un scor mult mai bun. Ce-i drept, aşteptările pesediştilor nu au fost înşelate. Şi se cuvine să vă reamintim că Matei a obţinut în 2008, doar 8% din voturile râmnicenilor, în condiţiile în care partidul avea 16%. Pesediştii au declarat că înfrângerea era inevitabilă, pentru că Gutău era invincibil. În schimb, în 2010, Grigorescu a obţinut 31% din voturi, un scor aproape egal cu cel al partidului, fapt care, teoretic, l-ar putea propulsa într-o nouă cursă la primărie.

Fostul prefect de Vâlcea, pion de pe tabla lui Cîlea

Oficial, fostul prefect a declarat că nu s-a hotărât dacă va candida sau nu la şefia organizaţiei municipale. Cât despre o nouă candidatură la Primăria Râmnicului, Grigorescu a spus că acest lucru va fi decis de partid, în baza sondajelor de opinie.
„Nu m-am hotărât încă, dar să nu-şi închipuie cineva că voi fi un simplu pion pe tabla de şah. Îmi voi juca rolul până la capăt chiar dacă mă simt un pic izolat. La momentul ăsta, organizaţia municipală nu trebuie să dea semnalul că este o organizaţie de gaşcă, în care intră doar cei doriţi de lider. Actualii candidaţii dacă nu vin cu ceva în plus, nu au nicio şansă. Ar trebui să facă ceva mai concret. Cei care candidează la primărie trebuie să iasă în faţă de pe acum şi să amendeze toate greşelile actualei puteri, chiar şi cu riscul de a pica în penibil, momentan. Să nu uităm că Traian Băsescu aşa a câştigat alegerile, a repetat la nesfârşit câteva subiecte, până au intrat în subconştientul electoratului.

Gigi Matei îşi anunţă degeaba candidatura

Ştiu că mi se reproşează că am pierdut alegerile, dar nu le-am pierdut doar eu, le-am pierdut cu toţii, pentru că am fost o echipă. Viaţa merge însă înainte. Nu ştiu de ce sunt înverşunaţi împotriva mea unii consilieri locali şi judeţeni; am obţinut un scor destul de bun, ţinând cont că am intrat destul de târziu în cursă: 31%, cât partidul, poate un pic peste. Ştiam cu toţii că voi pierde, dar mi s-a reproşat doar mie înfrângerea. Ei pot să fie orice, numai Grigorescu nu. Matei îşi anunţă degeaba candidatura, nu noi vom decide cine va fi candidatul la alegerile din 2012, cum nu ştim sigur că vom câştiga. Nu depinde numai de noi acest lucru. Dacă se culcă pe o ureche că va câştiga, doar pentru că PDL-ul a scăzut în sondaje, are o mare problemă. Partidele de dreapta deţin un procent important care poate înclina oricând balanţa”, a mai afirmat Grigorescu.

Dana Nedescu