Politica

Fiica lui Persu, persecutată de doctora Cornoiu

Scandal de proporţii în interiorul alianţei PSD-PDL, dar şi în sânul organizaţiei pesediste. Liderii celor două formaţiuni politice se bat mai nou pe posturile de conducere din cadrul celor două mari spitale vâlcene, SJU şi Maternitatea de la Râmnicu Vâlcea.
Mandatul celor doi directori, Georgeta Sălişte şi Marian Stoica, se apropie de final, iar conducerea CJ trebuie să găsească o nouă echipă de conducere. Bătălia cea mare se dă, deocamdată, pentru menţinerea democratei Georgeta Sălişte la şefia SJU Vâlcea, spital care ar putea prelua cu acte în regulă şi Maternitatea. Discuţii în contradictoriu au loc însă şi în ceea ce priveşte postul de director medical al SJU, post rămas vacant în urma plecării medicului Laurenţiu Holerga. Acesta şi-a dat demisia din funcţia de director medical din cauza tensiunilor apărute cu mult timp în urmă în interiorul instituţiei. Deşi la nivelul alianţei, există o înţelegere conform căreia democraţii deţin posturile de manager general, iar pesediştii directoratele medicale, acum, pesediştii şi pedeliştii doresc să schimbe regulile jocului. Iar PDL ameninţă chiar cu spargerea alianţei.
Vacantarea postului de director medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea nu a făcut decât să reactiveze un război mai vechi. Este posibil ca vicepreşedintele CJ, social-democratul Dumitru Persu, să creadă că, promovând-o pe Magda, fiica sa, în această funcţie, aceasta va scăpa de persecuţia doctorei Rodica Cornoiu, care n-ar lăsa-o să facă gărzi şi să-şi exercite meseria pentru care şi-a tocit coatele în facultate. Un principiu corect, dacă lucrurile stau aşa. Numai că scandalul a reizbucnit, săptămâna trecută, când PSD l-a propus pentru această funcţie pe chirurgul Mihail Marinoaica, racolat tot săptămâna trecută de la PNL. Dumitru Persu a sărit ca ars şi a declarat că fiica sa este mult mai îndreptăţită să ocupe această funcţie şi nu chirurgul proaspăt angajat în cadrul spitalului. Discuţiile au denaturat şi, prin urmare, tranşarea subiectului a fost amânată pentru săptămâna viitoare.
Dacă la SJU, pesediştii nu au căzut de acord în privinţa nominalizării directorului medical, la Spitalulul de Obstetrică şi Ginecologie nominalizarea s-a făcut rapid, fără discuţii. PSD l-a numit în această funcţie pe şeful secţiei Ginecologie 2, medicul Teodor Amuzan, doctor în ştiinţe medicale. Rămâne văzut cine va ocupa postul de manager general, deoarece directorul Stoica a declarat că nu va mai candida pentru ocuparea acestei funcţii.

Dana Nedescu

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button