Liga IV

Pe noul stadion din Şirineasa s-ar putea juca fotbal chiar în acest an

Noul stadion din Şirineasa a început să capete tot mai mult un aspect care se apropie de macheta finală. Conform spuselor primarului Dan Săraru firma constructoare a efectuat până acum aproximativ 75 la sută din totalul lucrărilor necesare pentru finalizarea bazei sportive din Şirineasa.

Dacă totul merge aşa cum îşi doreşte întâiul gospodar din Şirineasa, noul stadion ar putea fi inaugurat chiar în acest an. Finalizarea lucrărilor nu depinde, însă, de autorităţile locale, ci de bunăvoinţa constructorului. Problema care ar putea întârzia finalizarea proiectului este legată de fondurile alocate pentru această investiţie. Deşi Guvernul a dat aproape toţi banii promişi (mai sunt de primit doar 110 milioane de lei vechi), Primăria Şirineasa nu a fost ajutată decât parţial pentru a acoperi partea de co-finanţare. Consiliul Judeţean a alocat în acest an două miliarde de lei vechi, iar o parte dintre aceştia bani au fost repartizaţi în trimestrul IV, adică în ultima parte a lui 2011. Deşi situaţia este grea şi munceşte practic fără să fie remunerat, constructorul a continuat lucrările şi se preconizează că acestea vor fi chiar finalizate în toamnă. Asta nu garantează totuşi faptul că pe noul stadion se va putea juca în acest an, deoarece mai trebuie însămânţat gazonul, iar până când acesta va ajunge la forma finală este nevoie de timp, de câteva luni bune. Dacă se merge pe această idee, de însămânţare, pe noul stadion nu se va putea intra decât în 2012, cel mai probabil la începutul sezonului viitor.

Primarul Săraru îşi doreşte să aducă gazon sub formă de rulouri

Deşi va fi ceva mai greu de pus în practică, primarul Săraru a luat totuşi în calcul ideea de a se juca fotbal la Şirineasa, pe noua bază sportivă, chiar în acest an. Aceasta depinde însă tot de bunăvoinţa firmei constructoare. Dan Săraru vrea să preia modelul lui Dan Niţu de la Damila şi să monteze gazon sub formă de rulouri la Şirineasa, suprafaţă pe care se va putea intra imediat. Un astfel de gazon necesită însă costuri de aproape 30 de mii de euro, suplimentare celor stabilite în proiect. Cu alte cuvinte, trebuie făcut un act adiţional la contractul iniţial, iar constructorul să mai accepte să lucreze fără să primească bani până anul viitor, când Primăria Şirineasa va putea plăti din bugetul local diferenţa dintre un gazon normal şi cel sub formă de suluri, care poate fi montat şi folosit imediat. (Simona SIMA)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button