Volei

Mişcări de trupe la CET Govora

• oficialii grupării vâlcene au „ochit” 5-6 baschetbaliste din Serbia

În conformitate cu dorinţele exprimate de noul director tehnic al echipei vâlcene, George Chiraleu, CET Govora intenţionează să achiziţioneze în această vară câteva jucătoare de peste hotare, din spaţiul ex-iugoslav, pentru a umple posturile deficitare, în special cel de pivot. În acest sens, preşedintele grupării, Dorin Vlad, s-a deplasat recent în Serbia, însoţit de George Chiraleu şi de antrenorul Mihai Toma. Oficialii vâlceni au ochit deja 5-6 baschetbaliste de valoare, pentru care sunt dispuşi să facă toate eforturile pentru a le legitima la CET Govora în viitorul sezon.

„Am văzut multe jucătoare, însă în final ne-am oprit asupra a vreo 5-6 care depăşesc bineînţeles media valorică a echipei noastre. Sunt baschetbaliste cu experienţă, dintre care cea mai tânără are 24 de ani, care pot evolua extreme sau pivoţi. Toate au peste 1,80 metri înălţime şi sunt extrem de utile. Ne-a atras atenţia în mod deosebit un pivot de 27-28 ani, care evoluează chiar în naţionala Serbiei”, ne-a spus antrenorul Mihai Toma. 
Pentru a se convinge mai mult de valoarea baschetbalistelor pe care le vor achiziţiona oficialii clubului CET Govora speră ca „stranierele” vizate să facă deplasarea în cantonamentul de la Albena (Bugaria), acolo unde echipa antrenată de Mihai Toma s-a aflat şi anul trecut. Stagiul de pregătire centralizată de pe litoralul ţării vecine va avea loc în perioada 12-22 august. „Le aşteptăm în Bulgaria. Vor veni direct la Albena, iar acolo vom vedea mai exact pe cine ne putem baza cu adevărat în viitorul sezon. În funcţie de buget vom decide câte dintre aceste jucătoare vom achiziţiona”, a mai precizat Mihai Toma. Altfel, tehnicianul grupării vâlcene a afirmat că vizita în Serbia a oficialilor de la CET Govora, acolo unde au fost vizitate câteva campusuri de pregătire care dispun de condiţii excelente de pregătire, a avut şi un alt efect: „Am vizitat 3-4 campusuri extrem de frumoase, la munte, izolate, unde se poate face pregătire centralizată. Locurile vizate beneficiază de toate condiţiile, aşa că este posibil ca în septembrie să efectuăm şi un cantonament montan, chiar acolo în Serbia”. 

Bianca Barbu la Alexandria

Din câte se pare, CET Govora nu va mai putea conta în sezonul viitor pe serviciile Biancăi Barbu, despre care se aude că ar fi semnat deja pentru CST Alexandria. Un rol hotărâtor în parafarea contractului l-a avut şi antrenorul echipei teleormănene, Mădălin Piperea, cel care-o pregăteşte pe Barbu la lotul naţional Under 18, alături de care a participat săptămâna trecută la turneul final al Diviziei B valorice din cadrul Campionatului European rezervat acestei categorii de vârstă.
Altfel, echipa vâlceană se baschet feminin s-a despărţit în această vară şi de Adina Pop, jucătoare împrumutată în sezonul trecut la SCM „U” Craiova. Pop şi-a dorit enorm de mult să se întoarcă acasă, la Satu Mare, şi să evolueze pentru proaspăta divizionară A din nordul ţării, pentru care a semnat deja un contract. Altfel, baschetbalista a fost ofertată şi de „U” TCRE Cluj-Napoca (acolo unde recent a fost instalat ca antrenor sârbul Predrag Vasic), însă tranzacţia a picat, baschetbalista preferând să evolueze la Satu Mare. Tot la Satu Mare se pare că va ajunge şi Irina Borş.

Chirilă, Voinea şi Bagiu, la Iaşi

În plus, nici Ana Maria Chirilă nu va mai juca la Vâlcea în sezonul viitor, baschetbalista negociind deja transferul la Naţional Iaşi, echipă care s-a interesat şi de situaţia contractuală a altor foste baschetbaliste de la CET Govora: Luiza Voinea şi Carmen Bagiu. Din vechea gardă, la Vâlcea au rămas doar patru jucătoare: Cristina Duma, Raluca Ungureanu, Janina Simionca şi Corina Ceauşu.

Revine Georgeta Ştefan?

La capitolul noutăţi, la Vâlcea ar putea reveni Georgeta Ştefan, care nu s-a acomodat la SCM „U” Craiova, grupare pentru care a evoluat în Divizia A şi alături de care a reuşit promovarea în elită. „Georgeta Şefan are pretenţii financiare cam mari vizavi de valoarea pe care o are. Va veni la Vâlcea în funcţia de banii care vor mai rămâne după transferurile jucătoarelor din Serbia”, ne-a spus antrenorul Mihai Toma. (N.C.)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button