Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Ancheta

O bună parte din Dealul Capela a ajuns în mâinile clientelei politice a PD-L

Campaniile electorale reprezintă un bun prilej pentru populaţie şi presă să afle lucruri noi despre politicieni şi marile afaceri pe care aceştia le gestionează.

În ultimele luni, despre Romeo Rădulescu am aflat lucruri care ne-au îngrozit. Am mai aflat că minte fără niciun fel de reţinere, dar şi că râmnicenii sunt, în mare parte, oameni neinformaţi, indiferenţi, nemulţumiţi, dar şi incapabili să ia atitudine atunci este momentul să o facă. Pe ultima sută de metri a campaniei electorale, social-democratul Remus Grigorescu a descoperit, de exemplu, că Romeo Rădulescu a făcut o promisiune pe care era conştient că nu o va putea realiza. Este vorba despre modernizarea Dealului Capela, deşi acest lucru nu mai este posibil după ce, prin împroprietăriri succesive şi de care până acum nu s-a auzit nimic, suprafaţa acestuia a fost redusă incredibil de mult. De altfel, aşa cum a arătat chiar candidatul PSD, pentru Dealul Capela nu se mai pot atrage fonduri europene nerambursabile cu o cofinanţare mică. „Nu mai este îndeplinită condiţia de bază: ca suprafaţa parcului să aibă cel puţin 70 de hectare. Într-o emisiune televizată, Romeo Rădulescu s-a dat de gol, mărturisind că s-a dat foarte mult teren în zona respectivă. Totuşi, unul dintre punctele din oferta sa electorală viza modernizarea Dealului Capela cu fonduri europene. Asta deşi ştia că nu se mai poate”, semnala Remus Grigorescu, arătând, totodată, că în zona respectivă s-au făcut defrişări masive.
Poate că ar fi trebuit să ne surprindă acest ultim subiect de campanie, însă, după câte alte lucruri am aflat în ultimele săptămâni, am ajuns în dramatica situaţie de a ne aştepta la absolut orice din partea actualilor guvernanţi. Vă reamintim, pe scurt, doar câteva dintre temele pe care le-am supus atenţiei râmnicenilor:

• Romeo Rădulescu este un om de afaceri controversat, cu o avere colosală, dobândită inexplicabil, în doar câţiva ani. În mai 2005, el figura cu un venit anual din salarii de aproximativ 83.026.793 lei vechi, dar reuşea să-şi cumpere terenuri cu duiumul. În declaraţia sa de avere din acel an, se arată că, de la Extins SRL, a primit 31.260.000 lei vechi. Pentru funcţia de consilier municipal, era remunerat cu 20.506.793 lei, iar de la SC Dav Mod SRL primea, tot anual, 31.260.000 lei. Mai era asociat şi administrator la Extins SRL şi „extensiile” acestei societăţi: Extins Grup şi Extins Com. Apărea, de asemenea, într-o fundaţie fantomatică. Verificând cu atenţie toate aceste date publice, realizăm că, pe niciun calcul matematic, casa nu dă cu masa. Ca să fim şi mai clari, haideţi să ne întoarcem în timp şi să analizăm totul în profunzime. În 2001, adică înainte de a deveni consilier local şi preşedinte al organizaţiei de tineret a PD, Rădulescu nu avea niciun spaţiu, ci doar un apartament pe numele soţiei. În 2002, când a intrat în politică, a dobândit prima sa proprietate. Este vorba despre un teren în suprafaţă de 500 mp, pe strada Patriarh Iustinian Marina. În 2003, obţinea încă două, unul pe Calea lui Traian şi altul pe Calea Bucureşti. În 2004, putem spune că a dat un adevărat tun imobiliar. A cumpărat, cu bani – nu se ştie de unde, încă două terenuri şi două case, dintre care una în suprafaţă de peste 320 mp – echivalentul a peste 6 apartamente (Proprietăţile sale din momentul de faţă însumează o suprafaţă ce reprezintă echivalentul a 40 de locuinţe sociale).
• Continuând în acelaşi ritm, în 2009, după 7 ani de politică în interes personal, Romeo Rădulescu acumula o avere de-a dreptul demenţială, estimată la câteva zeci de miliarde de lei. Studiind cifra de afaceri a SC Extins SRL, una dintre firmele patronate de Romeo Rădulescu, am constatat că, în 2002, aceasta se situa la nivelul de 3.857.542 RON, iar în 2004 urca la 4.959.605 RON. În declaraţia sa de avere din 2005, nu apărea firma Concept Invest, din care cu un an înainte s-a retras, de teamă probabil ca anumite afaceri ale acesteia în zona construcţiilor finanţate de stat să nu bată la ochi. Această societate a rămas însă pe mâinile asociatului său din celelalte firme. Dacă în 2002, Concept Invest SRL avea o cifră de afaceri de 1.285.069 RON, doi ani mai târziu şi aceasta ajungea la un prag ameţitor: 12.884.335 RON, adică peste 128 de miliarde de lei. În 2008, la fel, Concept Invest avea o cifră de afaceri de 8.623.820 RON, adică de aproape 7 ori mai mare decât atunci când Romeo Rădulescu nu ocupa funcţii în administraţia locală. Este limpede că acest om a intrat în politică pentru a-şi dezvolta afacerile, nicidecum pentru a face ceva pentru comunitate. Este foarte clar şi faptul că un astfel de om nu poate fi în timpul zilei un prosper om de afaceri, în relaţia cu statul, iar noaptea să fie primarul Râmnicului. Este un evident conflict de interese, care trebuia sancţionat de râmniceni.
• Mai mult decât atât, în ciuda legăturilor sale clare cu grupurile de interese de pe piaţa construcţiilor, abonate direct sau prin intermediari la banii publici, Romeo Rădulescu a negat permanent acest lucru. Presa locală a descoperit însă acest aspect, oferind detalii şocante şi, în acelaşi timp, extrem de convingătoare. Toate aceste firme au aceleaşi adrese şi chiar aceleaşi numere de telefoane, iar spaţiile de producţie şi de desfacere ale acestora apar în declaraţiile de avere ale primarului interimar drept proprietăţi dobândite de acesta prin contracte de vânzare-cumpărare. Ziariştii au mai aflat că Romeo Rădulescu a minţit şi în ceea ce priveşte plimbarea banilor între Extins şi Concept Invest. Dacă în Săptămâna Mare acesta susţinea că firmele sale nu au relaţii de afaceri cu societatea pasată asociatului său, urmărind Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, jurnaliştii au depistat dovada că, între cele două firme, numai la finele anului trecut, s-au transferat în jur de 10 miliarde de lei. 
• Aceeaşi firmă Concept Invest este suspectată că ar asigura materialele de construcţii pentru termoizolarea blocurilor din Râmnicu Vâlcea, precum şi pentru mansardarea unităţilor de învăţământ şi a grădiniţelor din oraş. Pornind de la această bănuială, asociaţiile de locatari, dar nu numai, au cerut documente justificative pentru preţul exagerat de mare pe care trebuie să-l plătească. Însă, firma care a câştigat licitaţia a refuzat să le ofere informaţiile respective, trezind şi mai multe suspiciuni. Potrivit legii, proprietarii trebuie să plătească 20 la sută din valoarea investiţiei, restul fiind suportat de Guvern şi Primărie. Atitudinea constructorului este de neînţeles, mai ales că, în definitiv, este vorba de bani publici. Un alt aspect neclarificat în legătură cu acest subiect vizează explozia preţului privind anveloparea blocurilor. După cum probabil unii dintre dumneavoastră cunosc, acesta a crescut de patru ori faţă de suma iniţială. 
• Să nu uităm nici faptul că Romeo Rădulescu face parte din partidul acuzat că se află în spatele arestării primarului Mircia Gutău, lideri politici inclusiv de la nivel central arătând, în nenumărate rânduri, că întâmplarea nefericită prin care a trecut şi trece fostul edil are legătură cu lupta din interiorul PD-L pentru putere. Orice râmnicean ar trebui să ştie că Ministerul Justiţiei este condus de un om desemnat de PD-L, dar şi că Traian Băsescu controlează instituţiile care, justificat sau nu, l-au închis pe Mircia Gutău. În aceste condiţii, pretenţia PD-L ca electoratul lui Mircia Gutău să voteze candidatul pedelist a fost mai mult decât absurdă.
• Romeo Rădulescu a participat la toate deciziile luate împotriva râmnicenilor, în special a celor privind cheltuirea unor sume fabuloase din visteria comunităţii pe obiective de investiţii care, în mod normal, ar fi trebuit să coste mult mai puţin. Ca să vă dăm doar două exemple, putem face referire la celebrul sens giratoriu – pentru care municipalitatea s-a arătat dispusă să plătească peste 20 de miliarde de lei vechi, dar şi la ţeava de 3 miliarde montată în mijlocul lacului din parcul Zăvoi.
• Romeo Rădulescu duce o viaţă de huzur şi trăieşte într-un univers paralel cu cel în care trăiesc râmnicenii de rând, motiv pentru care acesta nu are cum să le cunoască problemele. De altfel, de-a lungul timpului, nici nu a demonstrat că i-ar păsa de altceva decât de propriile sale afaceri. Romeo Rădulescu a făcut parte din comisia care s-a ocupat de despăgubirea proprietarilor de terenuri de pe traseul Bulevardului Dem Rădulescu, el fiind unul dintre beneficiari. Starea de incompatibilitate este foarte clară! Conform Hotărârii nr. 14/29.12.2009, reiese că Romeo Rădulescu a primit de la comisia din care făcea şi el parte suma de 11.030,4 euro, pentru o suprafaţă de 183,84 mp. Printr-o altă hotărâre, primeşte bani şi celebra firmă Concep Invest, cu care Romeo Rădulescu are legături foarte strânse şi din acţionariatul căreia, la un moment dat, a şi făcut parte. Contul acesteia s-a umflat cu 48.258 euro, pentru o suprafaţă de 804,3 mp. Printr-o a treia hotărâre, pentru 114 mp, au fost direcţionaţi alţi 6.894 de euro şi către una dintre firmele în care Romeo Rădulescu e asociat – Extins Com. Comisia condusă de Romeo Rădulescu nu s-a oprit aici, ci a mai dat 27.576 euro şi firmei Extins SRL, pe care, de asemenea, o patronează primarul interimar.
• Administraţia PD-L a oferit clientelei sale numeroase spaţii ce aparţineau municipalităţii, percepând chirii la care muritorii de rând nu au acces. 
• Dubios de multe dintre terenurile sale se află în zona Bulevardului Dem Rădulescu şi a Străzii Patriarh Iustinian Marina, unde Primăria a investit foarte multe fonduri în ultimul an, valorizând astfel nemăsurat proprietăţile respective.
• Reprezintă un partid care a guvernat catastrofal ţara, sub Cabinetul Boc, în România, ajungându-se la un număr de aproape un milion de şomeri, la falimentul a sute de mii de firme.
• Este coleg de partid cu unii dintre parlamentarii şi europarlamentarii care au făcut foarte mult rău companiei Oltchim (reclamaţiile PCC împotriva Oltchim, susţinute de europarlamentarul PDL Nicolae Vlad Popa, reprezintă unul dintre exemple).
• A arătat dispreţ pentru lege, începându-şi campania electorală cu o zi înainte de a se da startul oficial. Astfel, pe data de 2 aprilie, toate staţiile ETA, societate ce aparţine Consiliului Local, au fost blindate cu posterele PD-L. 
• Şi-a însuşit toate proiectele predecesorilor săi şi ale celor care au participat la atragerea fondurilor necesare realizării investiţiilor mari din oraş. 
• PD-L şi-a făcut campanie pe bani publici. Totodată, a repartizat locuinţele sociale sau ANL doar apropiaţilor săi, deşi unii dintre „beneficiari” aveau vile şi maşini de lux trecute pe firmele pe care le patronau. În schimb, sute de tineri care îndeplineau într-adevăr condiţiile au fost trecuţi la coada listei sau li s-a impus să se înscrie în PD-L. 
• Este unul dintre cei de la care au plecat propunerile privind cumpărarea de către primărie a terenurilor unor pedelişti renumiţi pentru tunurile imobiliare date de-a lungul timpului.
• A fost primul om care a beneficiat de arestarea primarului Gutău.
• Are apucăturile specifice unui dictator, care le ştie pe toate şi deţine adevărul absolut.
• Este un împătimit al lucrărilor suplimentare plătite din bani publici, presa locală dovedind în repetate rânduri şi acest aspect. De exemplu, pentru locuinţele sociale s-au dat în plus firmei Hidroconstrucţia peste 6 mld. În mod paradoxal, imediat după aceea, se aude că una dintre firmele lui Rădulescu încheie un contract cu această societate, câştigând bani grei.
• Unul dintre oamenii care se află în spatele său este Maria Tudor, cea care, acaparând izvoarele de la Olăneşti şi introducând o taxă pe apa minerală, a îndepărtat şi puţinii turişti care mai veneau în această staţiune. N-ar fi exclus ca aceasta să aibă interese similare şi la Râmnicu Vâlcea. 
• Aproape toţi contracandidaţii săi l-au acuzat de ilegalităţi sau lucruri imorale. La fel şi liderii Opoziţiei din România (Ion Iliescu, Crin Antonescu, Victor Ponta etc).  
• A încercat să câştige aceste alegeri prin fraudă, minciuni, trafic de influenţă şi mită electorală.
• De nenumărate ori, şi-a însuşit cu neruşinare proiectele lui Mircia Gutău, lăsând să se înţeleagă că fostul primar n-ar fi făcut mai nimic pentru oraş.
• Pe vremea când nu se aştepta să aibă şansa de a ajunge primar, îi ataca mai mult sau mai puţin voalat pe consilierii municipali PD-L, precum şi pe primarul Gutău, sugerând că mulţi dintre aceştia nu-şi merită funcţiile şi acţionează împotriva râmnicenilor. Avea dreptate, numai că uita să se includă şi pe el în aceeaşi categorie.
• A împânzit Râmnicul cu un ziar de partid finanţat din bani publici, gestionat de consilierul municipal Cosmin Constantinescu. Astfel, a dus lupta electorală într-o zonă mizerabilă şi a dat o palmă întregii prese vâlcene. 
• PD-L Vâlcea i-a minţit pe râmniceni spunând că Mircia Gutău nu a fost exclus din partid. Democrat-liberalii din Râmnic au fost daţi însă de gol la Realitatea TV, chiar de Emil Boc, Monica Macovei şi Mircea Toader, care au spus încă de acum o lună că fostul primar al Râmnicului a fost exclus din PD-L.
• Unii dintre aleşii PD-L de la Râmnicu Vâlcea sunt atât de corupţi încât s-au bucurat să vândă pe câteva zeci de mii de euro meciul de calificare a CSM în Liga I, susţinut la Baia Mare.

Articole Similare

One Comment

  1. Gasca PD-L mai numeste un director pe criterii politice .Noul director al Liceului teoretic MACIUCA este ciubucarul Diaconu ION CONSILIER PD-L,fost membru PSM,CARE ESTE DE CEA MAI JOASA SPETA. CERE BANI DE LA SERALISTI.
    SEMNEAZA UN ELEV CARE I-A DAT BANI MULTI .

Lasă un răspuns

Back to top button