Ancheta

MANDAT EUROPEAN DE ARESTARE PUS ÎN EXECUTARE DE POLIŢIŞTI

La data de 3 iulie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea au pus în executare un mandat european de arestare emis de autorităţile judiciare din Germania, pe numele unui bărbat, în vârstă de 36 de ani, din municipiul Râmnicu Vâlcea. Astfel, în urma activităţilor defăşurate de poliţişti, bărbatul a fost depistat în localitatea Bujoreni, ulterior fiind prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Piteşti, care a dispus reţinerea sa pentru 24 de ore. Bărbatul a fost încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, iar în cursul zilei de azi, acesta va fi prezentat Curţii de Apel Piteşti în vederea dispunerii măsurilor legale.
Conform mandantului european de arestare, bărbatul este condamnat la o pedeapsă privativă de libertate de 2 ani, în regim de detenţie, pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciunea.

DEPISTAT ÎN TRAFIC DE POLIŢIŞTII VÂLCENI, EFECTUÂND TRANSPORT PUBLIC DE PERSOANE, FĂRĂ AUTORIZAŢIE

La data de 3 iulie a.c., poliţiştii Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea au depistat pe DN 7, în localitatea Milcoiu, un bărbat de 65 de ani, din comuna Nicolae Bălcescu, în timp ce efectua transport public de persoane contra cost, fără a deţine autorizaţie TAXI sau o copie conformă valabilă. Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional conform Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere cu amendă în valoare de 1.000 lei, fiindu-i reţinute certificatul de înmatriculare şi plăcuţele.
Totodată, faţă de acesta a fost dispusă suspendarea dreptului de utilizare a vehiculului folosit la transportarea persoanelor, pentru o perioadă de 6 luni.

INFRACŢIUNE LA REGIMUL RUTIER

La data de 3 iulie a.c., în jurul orei 21:00, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Horezu au depistat pe DN 7A, un bărbat, din localitatea Brezoi, care se afla la volanul unui autoturism sub influenţa alcoolului. Astfel, în urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, rezultatul a indicat valoarea de 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării probelor biologice pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei. În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

MUNICIPIUL DRĂGĂŞANI, ÎN SIGURANŢĂ

La data de 3 iulie a.c., poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Drăgăşani au desfăşurat acţiuni de menţinere a ordinii şi liniştii publice, precum şi de creştere a gradului de disciplină rutieră.
În acest context, au fost legitimate aproximativ 30 de persoane şi verificate aproximativ 20 de autovehicule, fiind aplicate 10 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 14.000 de lei. Din totalul acestora, 7 au fost aplicate în conformitate cu O.U.G. nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 1 conform prevederilor Legii nr. 61/1991 Rep. pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, iar 2 sancţiuni pentru alte norme legale. A fost reţinut în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice 1 permis de conducere. De asemenea, au fost oprite din a circula 2 vehicule care nu prezentau siguranţă pe drumurile publice, până la remedierea problemelor constatate.
Astfel de acţiuni vor continua pentru identificarea şi luarea măsurilor legale faţă de persoanele care încalcă prevederile legale.
• Comunicat transmis de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Vâlcea

Articole Similare

Back to top button