Acasă Liga Nationala Nu mor caii când vor câinii! Vâlcea, la egalitate de puncte cu...

Nu mor caii când vor câinii! Vâlcea, la egalitate de puncte cu București și Buzău în Liga Florilor! Brăila, cea mai recentă ”victimă”

863
0

Schimbarea antrenorului a avut, până la urmă, efectul dorit la Vâlcea. SCM, după înfrângerea de la Buzău (în care Bent Dahl a stat pe bancă, dar nu a avut timp să pregătească meciul) a obținut trei victorii consecutive, în fața unor adversare puternice. ”Municipalele” au învins întâi marea rivală, CSM București, apoi le-au luat pe rând pe contracandidatele din lupta pentru un loc de cupă europeană: Cisnădie și Brăila. Cea mai recentă victimă a fost Dunărea Brăila.

Sâmbătă, 23 octombrie, gruparea de la poalele Capelei și-a facilitat victoria în Sala Traian din primele minute. Cu o poftă de joc extraordinară, elevele norvegianului Bent Dahl au profitat de toate nesincronizările din defensiva adversarelor. În minutul 2 era deja 3-0. Nikolic, Florica și Glibko au deschis culoarul SCM-ului. Bobana Klicovac, de două ori, Bucur și Glibko au făcut ca diferența să fie una confortabilă după doar 10 minute de joc: 7-2. Oaspetele, care au început acest sezon perfect, cu trei victorii în trei meciuri, instalându-se în fruntea clasamentului, nu s-au trezit din ”pumni”. Vâlcencele au continuat să exceleze pe fază ofensivă. Dunărea a părut, în fața Vâlcii, o echipă de pluton. În minutul 20, ecartul era de patru goluri (13-9). Și în inferioritate numerică ”municipalele” s-au descurcat la fel de bine, reușind să înscrie de două ori. Apoi, Elghaoui, pe contraatac, a punctat din extremă dreapta și a scos și 2 minute de eliminare la Kurtovic. În minutul 23, tabela indica 16-9 pentru gazde. Glibko a stabilit scorul pauzei: 19-12.

Handbalistele SCM-ului au revenit pe teren, de la vestiare, la fel de concentrate și motivate. Brăila nu a avut nicio șansă. A fost ziua Vâlcii! Apetitul ofensiv al jucătoarelor de la poalele Capelei s-a concretizat și pe tabela de marcaj. Liscevic a inceput partea secundă cu două goluri, care au mărit ecartul la nouă: 21-12. Dunărea a încercat să limiteze proporțiile scorului, dar fără rezultat. Oaspetele nu au înțeles nimic din jocul la superlativ al Vâlcii. Din minutul 44 până în 48, ”războinicele” lui Dahl au făcut ca avantajul să fie de 10 goluri. Glibko, Florica, Elghaoui și Liscevic au dus scorul la 28-18. În încercarea de a oferi faze spectaculoase suporterilor, SCM nu a mai avut aceeași eficiență în ultimele 10 minute. A marcat de doar trei ori, iar oaspetele de șapte, astfel că înfrângerea celor de la Brăila a fost doar o idee mai blândă, scor final: 32-27.

Dunărea a stat, practic, în acest meci într-o singură jucătoare, Kurtovic, care a fost eficientă atât la 7 metri, cât și în celelelalte acțiuni ofensive. A înscris 9 goluri din 12 aruncări. Pe lista marcatoarelor echipei de la malul Dunării s-au mai regăsit: Ribeiro (4), Epureanu (3), Gomez (2), Rodriguez (2), Udriștoiu (2), Munhoz (1), Coteț (1), Tamires (1), Da Silva (1) și Terciu (1).

Cea mai prolifică jucătoare din tabăra câștigătoare a fost Iryna Glibko, cu 9 goluri. Au mai înscris pentru SCM: Liscevic (6), Elghaoui (5), Florica (3), Klicovac (3), Nikolic (2), Levchenko (2), Bucur (1), Gonzalez (1).

Așadar, ”nu mor caii când vor câinii”! SCM a profitat și de remiza dintre CSM București și Gloria Buzău, ajungând la egalitate de puncte cu acestea: 13. Doar Rapid are mai multe, 15, după șase etape.

Pentru Vâlcea urmează două meciuri ceva mai accesibile în campionatul intern, cu Slatina și Mioveni, echipe care se bat pentru evitarea retrogradării.