Acasă Politica Ministrul Educaţiei, de acord cu schimbul propus de Gutău: Liceul Chimic pentru...

Ministrul Educaţiei, de acord cu schimbul propus de Gutău: Liceul Chimic pentru fosta cazarmă de la Vlădeşti

1396
0

După întâlnirea dintre Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, şi primarii din conducerea AMR, printre care s-a numărat şi Mircia Gutău, a fost transmisă o informare la modul general, care nu atingea cel mai important subiect care ne interesa – schimbul propus în urmă cu ceva vreme de Executivul de la Rm. Vâlcea. Este vorba, aşa cum probabil bănuiţi, despre fostul Liceul Chimic, oferit de Primăria Râmnicului pentru terenul şi clădirile în care a funcţionat, acum mult timp, cazarma de la Vlădeşti.

Ei bine, de la primărie, am aflat că Mircia Gutău ar fi profitat totuşi de întâlnirea cu Cîmpeanu şi a abordat acest subiect, dar a evitat să vorbească public despre el pentru ca liberalii vâlceni să nu-i bage din nou „strâmbe”. Conform surselor noastre, în discuţia cu Mircia Gutău, ministrul Educaţiei ar fi promis tot sprijinul său pentru materializarea proiectului respectiv, şi lui părându-i o idee bună.

La ora actuală, cele aproape 30 de hectare de la Vlădeşti, care reprezintă miza acestei tranzacţii, aparţin Universităţii din Piteşti, iar schimbul nu este posibil fără acordul ME. În ultimii ani, liberalii vâlceni s-au opus vehement acestui schimb, considerându-l o afacere imobiliară care ar ascunde lucruri oneroase. Nu au explicat însă concret niciodată care ar fi neregulile şi care ar fi scopul final. (va urma)