Fără categorie

Întoarcerea la era de bază a cafelei – achiziţia de cafea boabe creşte în popularitate

De ce astăzi, într-o societate avansată, modernă, preferinţa pentru a cumpăra cafea boabe, plăcerea de a râşni cafeaua acasă sunt obiceiuri reluate? Consumatorii se pare că şi-au reluat şi repus în drepturi plăcerea de a face cafea, savurând la fiecare pas aroma îmbietoare. Analizăm astăzi avantajele boabelor de cafea achiziţionate ca atare.

Mulţi considerau cafeaua râşnită deja un risc ca acea compoziţie să nu fie de puritate absolută. Mai ales în trecut, o igienă precară, un cadru legal precar puteau fi motive pentru care într-o cafea să se găsească şi alte amestecuri, fie de cereale, praf sau cine ştie ce altele substanțe sau particule. În orice caz, impurităţile ce ar fi putut interveni în tot procesul tehnologic de râşnire făcea ca mulţi consumatori să fie fani ai boabelor mai degrabă. Şi acum această preferinţă s-a întors, însă justificabilă prin alte motive.

Cafeaua sub formă de boabe şi avantajele sale

De o prospeţime fără egal, boabele oferă versatilitate consumatorilor. Întreaga lor savoare se află în uleiurile ce le conţin, astfel că odată prăjită şi râşnită, cafeaua îşi pierde încet şi sigur, prin evaporare, aroma specifică. Desigur, există şi metode de păstrare, însă nimic altceva nu se compară cu materia primă proaspătă.

O simplă comparaţie între cafea boabe chiar şi cu acea cafea în vid face diferenţa notabilă de gust şi aromă când boabele au fost râşnite pe loc şi furate de gustul lor divin. Notabilă va fi şi diferenţa în tărie, intensă când este făcută pe loc, fără discuţie.

Un alt avantaj este desigur legat de realitatea a ceea ce cumpărăm. Încrederea că boabele specifice de cafea sunt alese – fără teamă că produsul poate fi un amestec impur, nu nesănătos – însă pur şi simplu necontrolat de etichete, reprezintă o garanţie.

Dacă mai socotim şi posibilitatea de a experimenta lumea cafelei, consumatorul este mai câştigat ca oricând. Asta pentru că boabele de cafea vin în variante multiple, pot fi de o aromă fructată sau chiar şi amintind de esenţa unor condimente. Combinate, acestea pot fi un test al creativităţii, un real deliciu. Aşadar, fără a exista o barieră de limitare, fără a ne rezuma la simplismul unui praf de cafea din cutii fără vitalitate, boabele de cafea sunt practic cele care reînvie obiceiuri vechi. Sunetul de râşnită este cel mai adesea o amintire auditivă din era ceauşistă, dar iată că acum capătă valenţe aparte.

De unde achiziţionăm boabele şi nu cafeaua în sine este o altă poveste. Pentru cei care pun pasiune adevărată în realizarea unei cafele şi în savoarea acesteia, există o piaţă special destinată lor. Nu trebuie să cumperi industrial, deci poţi fi un consumator casnic, de rând. Contează să iubeşti cafeaua, să doreşti să îi descoperi povestea şi să păşesti în magazinele de specialitate. Vei redefini curând ce înseamnă de fapt o cafea.

Departe de a fi un disconfort sau inconvenient faptul că trebuie râşnită cafeaua, un adevărat cafengiu apreciază mai degrabă calitatea şi savoarea boabelor şi nu vede în acestea un lucru în plus de făcut. Livadacuceai.ro reprezintă o sursă de încredere în acest sens, astfel că doritorii pot accesa pagina pentru a comanda sortimentul de cafea preferat, la un preț rentabil.

 

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button